nytår, nytår i danmark, blog

Nytår med to tidszoner

Like på:

I går havde jeg en fantastisk og utrolig sjov nytårsaften sammen med min familie, venner og bekendte i min barndomsby.

Men det var også mit første nytår uden Taner, hvilket var noget jeg tænkte rigtig meget på, for jeg elsker at opleve unikke ting hos ham.

Men i løbet af aften fandt vi en løsning på, hvordan vi kunne dele nytåret sammen. Lige nu er Tyrkiet 2 timer foran Danmark, efter de afskaffede vintertiden i 2016, så derfor ringede jeg til Taner kl 10.00 ( 00.00 i Tyrkiet) og sagde godt nytår, og fra vores altan, hvor vi har udsigt ud over hele Alanya så vi sammen det fyrværkeri, der var i Alanya ( hvilket ikke var så meget.

2 timer senere, kl 00.00 (kl 02.00 i Tyrkiet) ringede jeg til Taner igen og sagde godt nytår igen. Derefter gik jeg udenfor for at vise ham fyrværkeriet i Silkeborg, som vi har set sammen de sidste 2 år.

Det lavede jeg i Danmark:

Jeg havde talt min familie fra en Take Away nytårsmiddag, med lovning om at jeg nok skulle “designe” en salat og en forret.

Forretten havde jeg fundet inspiration til fra en forret jeg fik i sommers på min venindes restaurant Taste i Cikcilli.

2016-12-31-17-39-04

Bunden til forretten var spinatblade. Cirklen formede jeg i en bøfpresser, så de fik den runde form. Indeni forretten var der champignon, en mousse lavet af friske asparges og tyrkiske avokado, babymajs skåret i tynde skiver og øverst var der rejer.

2016-12-31-17-57-05

Salaten var en kreativ udgave af tøm-køleskabet-nytårsudgave. Salaten består af spinat blade, finthakket champignon, frisk mango, babymajs og et granatæble, jeg havde haft med fra Tyrkiet.

Den øvrige middag var gode bøffer, sovs og kartofler.

Jeg havde fravalgt fest med venner og veninderne, for at bruge tid med min familie, og være den by jeg er født i, og den beslutning fortrød jeg bestemt ikke. Det er en super god lille by, jeg er fra, hvor der altid har været venner man kunne hænge ud med og det var tydeligt alle dem der havde fyldt i min barndom og ungdom, også havde besluttet sig for at holde nytår “hjemme i byen”. Det er fedt at være fra et område, hvor man kan gå ind i hvilket som helst hjem og sige Hej, uden at nogle stiller spørgsmålstegn ved hvorfor man er der, eller hvad man er kommet for.

Som en lille afslutning på min super borgerlige nytårsaften historie fra min lille Dirk Passer landsby, håber jeg at alle mine søde læsere har haft et godt nytår og nogle super fede nytårsaftner.

Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *