det brændende bjerg, temer, oplevelser i kemer, olympos, blog om Tyrkiet, dansk i tyrkiet

Om ferien i Olympos

Like på:
En fantastisk ferie i Olympos er sørgeligt nok slut.

Det har været en dejlig romantisk weekend med søde kæreste Taner.

Det styrker altid ens forhold at komme lidt væk fra hverdagen og opleve nogle ting sammen. Taner og jeg har mange af de samme interesser, og resten af tiden er Taners interesse det jeg gerne vil 😛

Vi har bookede hotel/træhytte på Booking.com, hotellet hedder Olympos Orange Bungalows og det var et fantastisk hyggeligt hotel, men meget lækker morgen- og aftensmad (begge inkluderet i prisen)

img_9294

Vi ankom ved en 21.00 tiden fredag aften, og personalet var så søde, at de havde gemt lidt aftensmad til os, som vi fik da vi kom.

Næste morgen nød vi lækker tyrkisk morgenmad, hvorefter vi gik ned til enden af byen (50 meter længere henne af grusvejen). For enden af byen starter Olympus ruinerne nemlig, som på den anden side af dem er stranden.

img_9157

Jeg elsker ruiner, og Taner er altid sød til at gå med rundt (han siger han også synes det er spændene meeeen jeg tror han lyver) Ruinbyen er delt op i 2 af en flod i midten.

img_9166

I en del af det stille stående vand i floden fandt vi små flodskildpadder. De var svære at få et godt billede af, så det her er det bedste det kunne blive.

Olympus området er kendt som de moderne hippiers ferie område, og på alle måder synes jeg dette foto fanger PRÆCIS den stemning der var i Olympus. Manden har jeg nok taget 100 billeder af, for han var bare fantastisk. Han gik rundt i bukser med det amerikanske flag, en lilla rygsæk også havde han langt hår og en FLØJTE! Han gav os sit visitkort, som indeholdte ordene yoga, meditation, DJ og ildshow på samme 5×8 cm (størrelsen på et visitkort). På billeder står han og taler med den lokale muslinge-sælger, som gik langs stranden og solgte friske muslinger.

img_9232

Som altid fandt Taner noget at fodre ændre med. Denne gang var det dog ikke mine hjemmebagte chokolade muffins de fik, ligesom de heldige ænder i Kappadokien, men derimod almindeligt hvidt brød.

img_9237

En af de ting jeg havde glædet mig rigtig meget til at se var Yanartaş, oversat til dansk det brændende sten. Det er et bjerg, hvor der de sidste 2500 år er sivet metangas ud af, som skaber de evige flammer, det brænder på toppen af bjerget. Det var en hård lang gåtur på 1 km op af bjerget, men en helt fantastisk oplevelse. Der var mange andre besøgende på bjerget, og flere af dem havde taget pølser og skumfidus med som de grillede over ilden.

img_9286

På vej hjem til Alanya lavede vi et kort stop ved Phaselis ruiner, som er dateret tilbage til det 7. Århundre f.kr. samt tog et smut omkring Yörük museet, som er et frilands museum om de gamle tyrkiske nomader. Samtidig lærte jeg lidt om Taners barndom, for Taners familie er gamle nomader, og da han havde sommerferie som lille byggede de blandt andet teltene i samme stil som de gamle nomader.

img_9344

Under hele ferien opsøgte samtlige dyr vi så Taner for at blive nusset. Jeg har sagt det store fuldskæg nok ikke længere er en god i dag.

img_93642 thoughts on “Om ferien i Olympos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *