ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

Sådan var turen med ubåden Nemo i Alanya

Like på:
I går var jeg på en uforglemmelig tur med ubåden Nemo i Alanya

Men inden jeg fortæller om min tur, så skylder jeg mange en undskyldning for en forvirring, jeg har været med til at skabe.

Det skete der i søndags

I søndags havde jeg lagt denne artikel på Facebook om ubåden Nemo i Antalya, og efterfølgende tog jeg med Merete og Finn ud og spise tyrkisk morgenmad i bjergene. Næste gang jeg tjekkede Facebook, havde en af læserne skrevet at ubåden lå i Alanyas marina. Der blev jeg forvirret, for jeg havde jo få dage forinden været i Antalya, for at tage billeder af, og få information om ubåden i Antalya, og dermed viste jeg jo at ubåden var der. Samtidig ville jeg ikke modsige læseren, for jeg er jo på ingen måde alt vidende, og denne specifikke læser stoler jeg faktisk på, da jeg har kendt hende privat.

LØSNINGEN? Ja en løsning skulle der jo findes, når jeg lige har været i Antalya og tage billeder af ubåden Nemo, også en læser siger at ubåden Nemo ligger i Alanya. Merete, Finn og jeg kørete derfor ud til Marinaen i Alanya, hvor vi til vores store overraskelse fandt en ubåd med navnet Nemo, ligesom den i Antalya.

Forvirret? Det var vi også! Men da jeg nu havde set begge ubåde, kan jeg også understrege at de 2 ubåde ikke ser ens ud. At jeg ikke vidste der var 2 ubåde beklager jeg naturligvis super meget.
Ubåden i Antalya
Ubåden i Antalya
Ubåden i Alanya
Ubåden i Alanya

Min tur i ubåden Nemo

Efter alt forvirringen søndag, fik jeg på marinaen i Alanya kontakt til en af de engelsk personer, som arbejder på ubåden. I samarbejde med ham arrangerede jeg, at jeg kunne komme med på turen i går.

Jeg var utroligt spændt. Jeg var blevet fortalt afgang var kl 11. Kl 09.30 fik jeg et opkald. ” Hej Tea, We have 2 danish people for the tour at 10.00, can you make it here to 10.00″ – “Ohhhhh Ohhh yes, i will be there”. Super dumt, for jeg havde morgenhår og stadig ved at børste tænder (troede jo jeg havde 1,5 time)

Da jeg kommer ud i havnen møder jeg Jan og Preben, som jeg skal på tur i ubåden med. De 2 herrer er meget venlige og der er jokes i luften med det samme.

Kl  10.05 sidder vi 3 danskere i en ubåd. Til min store glæde var ubåden dejlig rumlig, og på ingen måde klaustrofobisk.

Ubåden sejler fra marinaen stort set uden vi kan mærke at vi bevæger os, hvilket er en helt unik følelse. Udenfor marinaen dykker ubåden ned under havet, hvor små fisk og en dykker svømmer rundt om båden. Dykkeren udenfor ubåden gjorde turen underholdende. Han fandt blandt andet en krabbe lignende ting, som han holdte op mod vinduet.

 

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

På turen så vi en masse små fisk, en gammel Toyota Corolla, som dykkeren poserede ved og flere elementer firmaet bag ubåden har placeret i vandet, blandt andet 2 jern pyramider og forskellige nationaliteters flag, herunder Danmarks.

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Dykkeren posere ved den gamle Toyota Corolla
ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Det danske og svenske flag under havets overflade.
ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo
Dykkeren fodre de små fisk omkring ubåden.

 

Jeg fik også tage en selfie med mig selv og dykkerens numse 😛

ubåd alanya, alanyas ubåd, nemo ubåd, ubåden nemo

Efter en time var vi tilbage i Alanyas marina, og årets formentlig mest uforglemmelige oplevelse var slut.

Er det noget man skal prøve

Hvis man drømmer om at prøve at sejle med en ubåd, så er denne tur perfekt. Forventer man et utal at farverige fisk og planter, så er denne tur ikke den rigtige for dig. Turen er super hyggeligt, og uforglemmelig, men man skal naturligvis også have realistiske forventninger til hvad man faktisk kan se under havets overflade.

Hvis du gerne vil med ubåden, så kan du finde alle kontakt informationer her.
Gem

1 thought on “Sådan var turen med ubåden Nemo i Alanya

  1. Jeg har ellers hørt fra en af de andre der har været med at det ikke var pengene værd det er da utrolig så forskellig man kan opleve tin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *