Ferie, Rejser & Oplevelser

3 dage med Tea´s Cypern Bingo!

Famagusta, spørgelsesby på Cypern, oplevelser i famagusta, famagusta oplevelser
Like på:
I dag er sidste dag på Cypern. Endnu engang har det været en skøn tur med pisse søde gæster. Arbejdsmæssigt har denne tur været lidt anderledes da det udelukkende har været Eurodan kunder, og ikke chartergæster, som det ellers har været over sommeren.

Det er en fed gruppe af gæster jeg er med, og da det er Eurodans tur, har vi også forud for turen haft mulighed for at planlægger nogle ekstra fede ting til gæsterne, som ikke var muligt over sommeren, hvilket jeg er helt vild med. Når vi ikke er på udflugt, bor vi på det super lækre Oscar Resort tæt på Girne centrum, hvor omgivelserne er fantastiske.

Oscar resort, hotel i girne

Nordcypern skal have en stor ros af mig. Deres turistinformation laver noget fantastisk informationsmateriale på et utal af sprog. Den store mængde af materiale om hver by, gør det super nemt at finde de punkter der er værd at se. Hver by har f.eks. en bog med tekster om stederne samt et bykort med de historiske punkter på.

nicosia, Nicosia attraktioner, hvad skal man se i Nicosia, oplevelser i nicosia

Det deltaljeret bykort over hver by er også det der gjorde jeg opfandt TEA´S CYPERN BINGO!
(Tea´s Cypern Bingo: Jeg får fuld plade når jeg har besøgt alle stederne på kortet!)

Dag 1 besøgte vi Girne, som har været den by jeg har boet i over sommeren.

Girne har flere fede historiske punkter, og de ligger heldigvis i en meget lille radius af hinanden. Jeg havde ”fuld bingo plade” før vi tog på mandagens tur til Girne, så der var ingen stress. Efter en hyggelig lille tur med gæsterne på Girne borgen, skibsvragsmuseet og havnen fik gæsterne tid på egen hånd, og ligeså gjorde jeg. Den første time brugte jeg på at gentage gåturen langs mit bingo kort, hvor de historiske punkter ligger med meget lille afstand imellem sig.

2 af punkterne (The Church of Archangelos Michael og The Cyprus house) var (igen) lukket. The Church of Archangelos Michael har været under ombygning under så langt tid, at skiltet der står ombygning på, er helt slidt, og malingen på kirken er ved at skalle af igen. De lokale mener ikke kirken kommer til at åbne som icon museum igen. The Cyprus house virker som om det altid er lukket, så jeg nød bare døren 😛

girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne, girne havn

Havnen

girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne, girne kirke

The Church of Archangelos Michael

girne borgen, oplevelser i Girna, attraktioner i Girne

 

Dag 2 besøgte vi Hovedstaden Nicosia.

Nicosia er ligesom Girne historiske super fed at lege Bingo i, da punkterne ligger med tæt afstand imellem sig. De mest kendte punkter såsom Girne gate, Atatürk square, Büyük Hamam, Den store karavanestation, Bedestan, den gamle katedral som i dag er en moske osv. ligger med tæt imellem sig, hvilket også gør at man gå turen til Nicosia ser rigtig mange fede ting på rigtig kort tid. Efter en lokale frokost får gæsterne altid 2-3 timer for sig selv, som mange bl.a. bruger til at gå over på den græske side af Nicosia. Over sommeren har det været vidt forskelligt, hvad jeg selv har brugt de frie timer på. Nogle dage har jeg shoppet amok i Tigeren, andre dage har jeg besøgt de museums der er på den græske side og nogle dage har jeg bare sat på guidernes lokale sted Patso og snakket historie med lokal guiderne. Over sommeren har Nicosia også nogle dage været utrolig varm, og derfor har jeg ikke udforsket så meget.

Men nu skulle jeg have fuld Bingo i Nicosia, så efter at have hjulet gæsterne over grænsen og hurtigt købt et par poser lakrids i Tiger, gik turen mod Arabahmet kvateret, hvor jeg besøgte Dervis Pasha Mansion (museum), så den Armenske kirke og så Arabahmet moskeen. Derefter gik jeg bevidst ud og farede lidt vildt i gaderne, da jeg har erfaret at det ofte er på de turer man ser flest af de ting, som sætter sig fast som minder senere.

Den gamle katedral, der i dag er en moské.

Fedt street art tæt på Greenline.

Dervis Pasha Mansion, som i dag fungere som museum.


 

I dag er 3. Dag, hvor turen går til Famagusta.

Det er på denne tur Eurodan har ændret mest, da vi synes gæsterne skulle have meget mere af det gode og mindre ruiner. Det gode er Varosha, (også kendt som spøgelsesbyen), sand under fødderne på den gyldne strand og centrum indenfor murene, hvor gamle kirker ligger side om side med de mange moderne restauranter og butikker. Vi bliver hentet kl. 14.00 fra hotellet, og når turen i Famagusta i dag er slut, så går turen mod lufthavnen og hjem til Alanya, hvor min søde kæreste og en masse spændene jobs venter de næste mange dage.
Facebook Kommentar

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: