Den tyrkiske hverdag

5 ting, der hjælper mig igennem min vinterdepression

Jul på mange sprog, god jul på forskellige sporg, god jul på 25 sprog, juleblog, rejseblog, travelblog, travelblogger, danish travelblogger, blogger fra Denmark, blog om jul, god jul til alle, jule aktiviteter,

Vinteren er en trist og kedelig tid, som tager hårdt på humøret.

Det er ingen hemmelighed, at jeg i årevis har kæmpet med vinterdepression.

Følelsen af magtløshed, lysten til ikke at lave noget og et ansigt, hvor et smil virker umuligt. Sådan føles en vinterdepression for mig.

Det har hjulpet mig meget at flytte til Tyrkiet. Jeg bliver slet ikke så hårdt ramt her, da vintrene ikke er så hårde. Men jeg rejser hvert år til Danmark for at fejre jul og nytår med min familie.

Når jeg er i Danmark, så mærker jeg hurtigt de tunge følelser komme. Jeg har ikke fundet opskriften på at undgå en vinterdepression, men jeg har fundet nogle ting, som “formilder” de tunge følelser.

Mine små gode råd, vil jeg gerne dele med Jer, for måske sidder der 1 eller 2 derude, som kan få glæde af dem.

Læs også >> Vinterdeprimeret: 10 ting der gør mig glad

Viborg julemarked, julemarked i Danmark, Danmarks julemarked, julemarked i Danmark, jul i Danmark, julemarked i Viborg, rejseblog Viborg, guide til Viborg, seværdigheder i Viborg, oplevelser i Viborg

Komme ud og opleve noget, så alt ikke bliver så ens formet.

Når jeg er allermest nede, så har jeg lyst til bare at sidde helt stille hele dagen. Men selvom det er det, jeg tror, jeg gerne vil, så er det sjældent det, der gør noget godt for mig.

Jeg tvinger mig selv til at komme ud og opleve noget, så der kommer gang i kroppen og de gode tanker. På årets rejse var jeg blandt andet en tur på julemarkedet i Viborg, en tur i Fængselsmuseet i Horsens og spillede pool på Sharks i Århus. De dage er dem, jeg husker. De dage jeg sidder stille, dem husker jeg ikke.

Fokusere på min kost og hvornår på dagen jeg spiser.

Det virker bagatel agtigt at skrive, men når jeg er deprimeret, så er det vigtigt at jeg har fokus på, hvornår jeg spiser og HVAD jeg spiser. Jeg fokusere på at spise sundt, for det er benzin til en krop, der har det dårligt.

Hvis jeg fylder mig med slik, is og kage, så får kroppen igen benzin og jeg får det værre endnu.

Læs også >> Derfor har jeg aldrig en retur billet fra Danmark

raw organics, cannabis olie, CBD-olie

Drypper mig med Raw Organics olien

I år lavede jeg et samarbejde (reklame) med Raw organics, som sælger cannabis olie. Jeg har i mange år været støtter af, at cannabis olie skulle blive lovligt. Jeg har lavet meget researched omkring emnet igennem årene, og jeg tror på de gode egenskaber, der i cannabis.

Jeg har aldrig ønsket at tage medicin og jeg er døden nær før jeg tager en hovedpinepille. Jeg tror kemikalie-medicin er dårligt for en deprimeret krop og et hurtigt fix på et problem, som ikke er blevet løst.

Reklame: Raw organics sælger økologisk CBD-olie, som er kvalitetskontrolleret af den statsstøttede Fundación CANNA i Madrid. Jeg har taget 5 dråber, hver morgen og aften i min juleferie. Det skal ikke være en hemmelighed at de første gange dage, jeg tog dråberne, der fik jeg tømt mit system. Det er en effekt, som der også står i informationsbrochuren, og ovenpå en masse julemad, så klager jeg ikke.

Det mest positive effekt jeg mærkede, var at min nattesøvn blev stabil. Når jeg er vinterdeprimeret, så bliver mine sovevaner helt omvendt. Jeg er vågen om natten og sover om dagen. Men efter jeg begyndte på CBD-dråberne, så sov jeg om natten og brugte juledagene med min familie. Det virker måske bagatel agtig, men hvis man har prøvet at få sin nattesøvn vendt op og ned i vinter mørket, så forstår man også det er guld værd at kunne sove om natten.

Min mor og min lillesøster tog også dråberne hver dag. Og de er også blevet glad for dråberne. Min mor har kroniske smerter fra en rygoperation og min lillesøster lider af angst.

Jeg kan give min personlig varme anbefaling til at give CBD-olier et skud. Sammenlignet med lykkepiller, så er prisen yderst fair og produktet naturligt og lovligt! Se Raw organics webshop her (reklamelink).

Note: Cannabis olie er gavnligt for flere ting, blandt andet kroniske smerter, angst og paranoia.

Læs også >> Selvforkælelse før jul: VIP spa hos Zenn spa

Århus rejseblog, rejseblog århus, blog om århus, tea tougaard, rejseblogger, rejsebloggen, danish travelblog, hverdag i tyrkiet, hverdag i Alaya, blog om Alanya, Alanya blog,

Tag de dårlige dage, og lader dem være dårlige.

Vi har alle dårlige dage. Men en dårlig dag, kan lynhurtigt ødelægge en uge og måske endda mere, når man er deprimeret. Da min søster døde af et hjertestop, så lærte jeg mig selv, at tage en dårlig dag – og lade dem være dårlig. Jeg acceptere dagen som den portion lort den er, også forsøger jeg at gøre den næste dag bedre.

Hvis man går i dybde med sin smerte og øv-hed, så er den nemmere at slippe efterfølgende. Lidt som at rense et sår. Renser man det ordenligt første gang, så er man måske heldig det heler hurtigere, fremfor at der går langvarig betændelse i det.

stolte forældre, om at gøre sine forældre stolte, blog om familie, alanya, rejseblog, rejseblog om alanya, rejseblog om tyrkiet, tyrkiet rejseblog

En gåtur i skoven med mor, far og vores hund Karla.

Sørger for at få så meget sollys som muligt.

D-vitaminer er vigtige for vores krop. De kommer blandt andet fra sollys. Om sommeren er det intet problem at få masser af d-vitaminer i Alanyas solrige sommer, men om vinteren kniber det lidt.

Derfor PRØVER jeg at komme ud i sollyset. Der er ikke meget af det i Danmark, men i år har vejret heldigvis været pænt, så det har hjulpet.
You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dorte
    08/03/2020 at 1:30 am

    Super fint indlæg! Jeg er helt med på bølgen omkring hvor dejligt CBD olie er og hvor godt det virker! 🙂

    Har selv brugt Raw Organics, som jeg handlede inde på http://www.CBDForum.dk – Hvor jeg har været fuldt ud tilfreds!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.