Den tyrkiske hverdag

De bedste penge jeg nogensinde har brugt!

rengøring alanya, alanya rengøring

I går fik jeg besøg af en rengøringskone for første gang.

Jeg har meget nervøs måde dagen før og på dagen, for der var 1000 spørgsmål/bekymringer i mit hoved, og rengøringskonen, som hedder Fatma, kunne kun snakke tyrkisk.

Jeg taler en del tyrkisk, men jeg var meget i tvivl om mine tyrkiske sprog evner indenfor rengørings-parlørs.

Jeg hentede Fatma kl 11 ved PTT og kørte hende hjem til mig. Med det samme hun kom ind af døren smed hun tørklædet og skiftede tøj, til noget tøj hun formentligt bruger til at gøre rent i.
Vi aftalte, at jeg blev i hjemmet i 1 time, så hun kunne stille spørgsmål eller få hjælp til at finde forskellige ting i hjemmet. Alt gik godt den time, selvom jeg følte mig meget malplaceret i mit eget hjem. Derefter smuttede jeg ud til de møder, jeg havde den dag, og lod Fatma blive i hjemmet.

Aftalen var hun skulle skrive når hun var færdig, men da klokken blev 18.30 vendte jeg hjem, da Jasmin på 7 år skulle på sleep-over i mit hjem. Fatma var stadig ikke færdig, og derfor gik Jasmin og jeg en tur.

En time senere var hun færdig, og huset var FANTASTISK flot! Hun har knoklet i 8 timer, og der var ikke en nullermand nogle steder. Alt var perfekt. Fatma havde også været lidt kreativ og “pyntet” mit sofabord og spisebord med mine sorte viskestykker, som havde fået nyt liv som stofløbere på bordet. Den detalje grinte jeg lidt af, og flyttede derefter viskestykkerne tilbage i deres skuffe.

Jeg gav Fatma en højere betaling end hun ellers havde bedt om, for jeg er ikke i tvivl om hun har knoklet hård med mit beskidte hjem, og den store indsats betaler jeg gerne “drikkepenge” for. Det var bestemt de bedste penge jeg nogensinde har brugt!

Taner og hans families reaktion

Et af mine store dilemmaer i dette “projekt” har for mig været Taner og hans families reaktion. Jeg bor sammen med Taner og hans familie er naboen. Da jeg præsenterede ideen for Taner, blev han meget trist og sagde “Det giver mig dårlig samvittighed over, jeg ikke har mere tid til at hjælpe med huset”. Dertil måtte jeg forklare ham at hele ideen med en rengøringskone var at give os mere tid sammen, så vi ikke skulle bruge vores fritid sammen med at støve af og pudse vinduer. Han sagde ja til ideen, men ønskede åbenlyst ikke at snakke mere om det.

Jeg var også meget nervøs for, hvad Taners familie ville tænke om mig. Hans forældre lever jo af at passe toiletter, og selvom de ikke er fattige, så tror jeg ikke en service som en rengøringskone nogensinde ville være en del af deres tankegang. Jeg var meget bange for de ville tænke at jeg var doven, ikke en god kæreste for Taner eller synes jeg brugte min penge for løst.

I løbet af dagen præsenterede jeg svigermor og Fatma for hinanden, for jeg kunne ikke lide at holde det hemmeligt for svigermor, at Fatma var i min lejlighed. Da Fatma skulle hjem, tilbød Baba at kører hende, for det regnede voldsomt meget, og det var en hjælpende hånd jeg var meget taknemmelig for.

Da Taner kom hjem smittede min tydelig glæde over et helt rent hjem af på ham, og han sagde flere gange i løbet af aftenen, at pengene var godt givet ud, hvis jeg blev så glad og afstresset af det. Taners mor (svigermor) sagde også (til stor overraskelse) at en rengøringskone var en god ide for os, da vi jo begge er så travle som vi er, og dette her kunne hjælpe os rigtig godt.

At alle støttede projektet inden dagen var omme, var en kæmpe lettelse, og den tog en lille portion af min dårlige samvittighed. Puha en dag, og weeeee et rent hjem <3
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.