Corona test: Tyrkiet vs. Danmark

corona tyrkiet, rejser til Tyrkiet, rejser til Danmark fra Tyrkiet, coronatest alanya, alanya corona test

Jeg er en af de “heldige” der har prøvet en corona test i både Tyrkiet og Danmark.

og som I ved, så elsker jeg at dele min personlige smerte og pinlige øjeblikke med hele verden.

Dette er IKKE en guide til, hvordan man får en corona test, det er min personlige oplevelse med at få taget en corona test i henholdsvis Alanya og Danmark. LÆS HER hvor og hvordan du bliver corona testet i Alanya.

– Så I skal naturligvis ikke snydes for historien om, dengang jeg fik en vatpind i næsen af en mand, jeg har danset latin med i 2 år

Begge test blev taget i starten af juli måned.

Corona test i Alanya

Før jeg rejste til Danmark, så ville jeg gerne vide med sikkerhed, at jeg IKKE bragte covid-19 ud af Tyrkiet og med ind i Danmark. Men at få en test, viste sig at være en test i sig selv.

Som I nok ved, så ændre tingene sig lynende hurtigt og for halvanden måde siden var det en stor kamp, at få en test “uden god grund”/symptomer og som fastboende udlændinge.

Min kærestes søster arbejder på statshospitalet, så vi fik en guide af hende. Det første vi skulle gøre var at overføre et 110 tl til en tyrkisk konto og tage en fotokopi af mit id-kort og printe min flybillet. (Note: det er nu steget til 260 tl)

corona tyrkiet, rejser til Tyrkiet, rejser til Danmark fra Tyrkiet, coronatest alanya, alanya corona test
Denne guide til fik jeg udleveret, med trin for trin til hvad jeg skulle gøre.

Derefter gik turen op på det nye statshospital. En gåtur rundt på et meget tomt hospital og 100 tl i kontanter op af lommen fik jeg en tid 2 timer senere til at blive testet.

corona tyrkiet, rejser til Tyrkiet, rejser til Danmark fra Tyrkiet, coronatest alanya, alanya corona test
Der var spøgelses-agtigt tomt på hospitalet.

Imellem tiden gik vi over til bageren og fik morgenmad.

Det sjove er, at selvom Safa´s søster “bare” arbejder på sygehuset, så kender Safa så mange af de ansatte, fordi de er hans søsters veninder. Men vi har også en fælles bekendt, som er læge. Vores fælles bekendt er fra latin dans og ham mødte vi på gangen, hvor han spurgte, hvad vi lavede på hospitalet. Jeg fortalte ham, at jeg skulle have en corona test og til det grinte han bare og sagde at det var ham der lavede dem.

Læs også: Hjemme i Danmark under Covid-19

corona tyrkiet, rejser til Tyrkiet, rejser til Danmark fra Tyrkiet, coronatest alanya, alanya corona test
Undervejs blive mine papirer skiftet ud med en masse andre papirer og til sidste klistermærker. Jeg bliver aldrig fan af måden de håndtere papirarbejdet på i Tyrkiet.

Så efter morgenmaden blev jeg kaldt ind i til min latin-læge og han glæde sig alt for meget til at torturer mig.

I Alanya skulle jeg måde podes i svælget og laaaaangt inde i min næse. Overhovedet ikke en sjov oplevelse og min næse var irriteret længe efter.

Dagen efter hentede jeg et fysisk test-svar, hvor der stod at min test var negativ.

Corona test i Danmark

Fordi jeg bor i udlandet, så var det en pisse frustrerende kamp at finde ud af, hvor og hvordan jeg kunne blive testet i Danmark. I starten af juli sagde udenrigsministeriets vejledning, at hvis man havde en negativ test, så skulle man ikke gå 14 dage i karantæne.

Da jeg endelig fandt ud af, hvordan jeg kunne blive testet, gik selve testen forholdsvis nemt. Corona-test-personen spurgte mig, som jeg havde prøvet det før, og det havde jeg jo 72 timer inden i Tyrkiet.

Læs også: Sådan fik vi det bedste ud af karantæne-weekenden

Af en eller anden grund overraskede det personen? Jeg forklarede, at jeg havde haft vatpinden i næsen og han trøstede mig med at det “kun” var i svælget i Danmark. Det vidste jeg sådan set godt i forvejen.

Efter han havde podet mig, fik jeg ros? Jeg er åbenbart ekstraordinær god til at åbne munden.

I Danmark var min test også negativ, og som mange af jer allerede ved, så er sommeren i Danmark gået med at rejse en masse rundt i landet og opleve en helt masse med min familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.