Den tyrkiske hverdag

Derfor bliver i dag en frygtelig dag for Alanya

alanya hedetur, hedetur alanya
Kl 09.00 ringede Taner til mig “Skat du skal lukke alle vinduer og tømme altanen for lette ting“. Hvorfor?” spurgte jeg træt.

Det blæser helt vildt meget, så tingene kommer til at gå i stykker“. Jeg gjorde, som Taner ønskede. Addddd for helvede en altan at komme ud til! Ikke nok med der var en mellemkraftig vind, termometeret sagde også 44 grader. Følelsen var som, hvis det blæste i en lufttæt sauna.

alanya hedetur, hedetur alanya

Flere artikler var skrevet om at der ville komme en hedebølge til Alanya fra Afrika, som ville få temperaturen over 40 grader, men jeg erindre ikke at have læst noget om vind til varmen.

2 minutter senere modtager jeg en video med en ked af det smiley 🙁 – Det er en video fra i morges, som viser at branden ved Sapadere stadig dækker et gigantisk område, og ikke er kommet under kontrol. Brandvæsnet har arbejdet siden i går kl 10.00, og grundet den høje varme, og den nu oveni kraftige vind der blæser varmen rundt, er flammerne umulige at styre. Hvis de ikke har fået styr på branden de sidste 24 timer, så får de det nok heller ikke i denne her hede.

Min gode råd på denne frygtelige dag:

 • Hold afstand til Sapadere området
 • Giv afstand på vejene til brandkøretøjer
 • Undgå at gå ud mellem 09.00 og 16.00
 • Undgå stranden, centrum og andre områder, hvor luften er tæt og der ikke findes mange skyggesteder.
 • Skal du udenfor i dag, så ha´ kold vand med, lyst løst tøj på kroppen og solcreme smurt på (og gå kun ud, hvis det virkelig er et nødstilfælde)
 • Drik masser af vand, lige meget om du er inde eller ude.
 • Undgå alle former for hård fysisk aktivitet, da det er en sikker billet til hedeslag.

Jeg tror man skal tænke lidt på i dag, som hvis man havde snefri fra skole. Det er en perfekt dag at se en film, få en lang middagslur, eller læse en bog.

Personligt vil jeg ligge under min airkondition og drømme om iskolde drinks!Gem

Gem

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Betty Andersen
  01/07/2017 at 11:00 am

  Hold da op!
  Vi var ved at blive desperate over ikke at kunne finde 3 flysæder til Tyrkiet, for vi ville væk fra regn, blæst og lave temperaturer og ned til sol og varme. Det skal jeg da lige love for at vi kommer. Rejser i morgen.
  For nogle år siden oplevede jeg også, at temperaturen sneg sig over 50 gr. og der var det mest perfekte sted at opholde sig, kløften i Sapedera – det er da skrækkeligt at læse om branden derude. Jeg håber virkelig de får den under kontrol inden den breder sig yderligere. Brande i bjergene er ikke nemme at bekæmpe. Jeg har også, på mine ferier i Oba, set hvordan de flyver i fast rutefart op med vand. Det virker nærmest umuligt at slukke brande på den måde.
  Glæder mig så meget til at komme “hjem” på ferie i morgen ❤️
  God sommer og tak for din blog 🌞

  • Reply
   vinnie
   01/07/2017 at 10:16 pm

   Findes der ikke sådan nogle salt sukker blandinger man kan købe i breve som blandes i vand..sådan nogle kan man købe i Thailand når varmen bliver for høj og man bliver dårlig

   • Reply
    Tea Tougaard
    03/07/2017 at 11:15 am

    Det ved jeg desværre ikke Vinnie

 • Reply
  Karina Mogensen
  01/07/2017 at 11:18 pm

  Åh, hvor er det bare trist med branden i Alanya. Det brænder desværre også i den lille by Özdere ved Izmir, der har været strømsvigt i ca 8 timer, i 40 gr varme, strømmen er heldigvis lille kommet igen 😄 Venligst Karina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.