Den tyrkiske hverdag

En følelse jeg ALDRIG kommer til at give min kæreste

Følelsen af jul, jule for en muslim, tyrkisk kæreste, muslimsk jul, følelsen af jul, følelsen af Ramadan

At komme fra 2 forskellige kulturer

– og i dette tilfælde også 2 forskellige religioner betyder, at man ikke altid kan give hinanden alt, hvad man gerne vil.

Jeg må indse, at jeg aldrig kommer til at give min kæreste Safa følelsen af jul.

Jeg elsker julen, men for Safa betyder det ingenting. Det piner mig, at han aldrig kommer til at få den fanatiske julefølelse, som jeg elsker at have i kroppen. Safa forstår, at jeg elsker julen, og han var blandt andet deltagende i årets julepyntning af lejligheden.

Men hans opfattelse af jul, kommer fra min entusiasme og jule-undervisning, som er noget jeg har arrangeret, mens vi spiser morgenmad. Han eksamen bliver juleaften, som vi i år skal holde sammen (kun mig og ham pga covid-19)

Læs også >> Sådan siger du “God jul” på 25 forskellige sprog

julehygge, klejner,
Sådan ser ægte dansk julehygge ud for mig.

Sidste år var jeg en hjemløs boligejer (lang historie) op til jul, så der kunne jeg ikke jule pynte. I år jeg flyttet ind i min lejlighed og der er fuld knald på julepynten. Jeg har haft en del designer julepynt med fra Danmark og i år også lavet en helt masse selv, fordi jeg trængte til en arbejdspause, hvor jeg kunne være kreativ.

Følelsen af jul, jule for en muslim, tyrkisk kæreste, muslimsk jul, følelsen af jul, følelsen af Ramadan
Jeg bad/tvang Safa til at tænde kalenderlyset i år.

Der er ingen tvivl om, jeg er et lille barn indeni, når det kommer til julen.

Normalt er vi “bare” 4 voksne mennesker som skal holde jul sammen, hjemme hos “os” (mine forældre i Danmark), så skal vi hygge og ære traditioner med både Disneys juleshow og traditionel julemad.

Modsat er juleaften for Safa endnu en dag på året, hvor han skal arbejde, snakke med vennerne og hjem til en aften med fjernsyn i sofaen.

Læs også >> 6 mystiske ting, som sker når du faster under ramadanen.

Dansk tyrkisk parhold, kæreste med en muslim, kærester med en anden kultur, kæreste med tyrker, tyrkisk kæreste, dansk tyrkisk kærester
Mig og Safa til bryllup ved vores fælles venners bryllup.

Hvordan mon Safa føler under ramadanen

Der skal MEGET til for at få en tyrkisk mand til at vise begejstring over noget som helst. Safa er ingen undtagelse.

Mens jeg sidder her og ærgre mig over, at jeg ikke kan overfører “julens stemning” til Safa, så kan jeg ikke lade vær med at tænke på, om Safa måske også ærgre sig over en følelse, han ikke kan give mig?

Jeg er jo vokset op i et kristent samfund, med gamle danske traditioner omkring mig. Safa er vokset op i et muslimsk samfund med tyrkiske traditioner omkring sig. Tyrkerne har ligesom danskerne en masse helligdage, bare nogle andre end de danske. I forbindelse med disse helligdag, må der også være nogle minder og glædelige følelser, Safa er vokset op med?

Læs også >> Her kan du købe julepynt i Alanya

Fremtidens børn

I fremtiden skal Safa og jeg nok have babyer. De babyer bliver heldige! De får lov at opleve forventnings glæde og få gode minder fra både danske og tyrkiske højtider. De kommer til at få det bedste fra to lande, to kulturer og 2 store stærke religioner.

Jeg vil se det som en gave for mine børn, at de får alt dette med sig i livet.

You Might Also Like

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.