Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

Den frygtelig rejse fra Tyrkiet til Danmark

Free hshutterstock, flyforbi, undgå flyskræk, rejse fra tyrkiet til danmark, danmark tyrkiet, blog om tyrkiet

UHA, så kom dagen. Dagen hvor jeg forlader Tyrkiet for en stund, for at nyde jul og nytår med min familie i Danmark.

Flybilletten blev bestilt med stor besværlighed. Heldigvis kunne jeg i år få en flybillet med en god afgangstid. De sidste 3 år har jeg stået op midt om natten sammen med Taner og steget på en transfer på 35 meter gaden. Om eftermiddagen plejede jeg at lande i Danmark, men når jeg landede havde jeg ikke sovet i 1,5 døgn, og jeg har næsten følelsen af jetlag.

I år har jeg været så heldig at få en flyafgang fra Gazipasa kl 13.05, med ankomst i Billund omkring kl 18.00 (som er 2 timer bag Tyrkiet, hvor klokken så er 20.00). En god nats søvn og en rolig morgen har derfor været muligt denne gang. Eurodans transfer kører mig i lufthavnen og derfor skal jeg (heldigvis) ikke med og stå ved den trafikeret 35 meter vej og venter på en transfer. Eurodan er dansk ejet og skønne Gitte og Anders, som driver det er en fast del af min hverdag i Alanya. De tilbyder private transfers og i sæsonen transferbus fra Gazipasa.

Når jeg ikke bruger Eurodan transfer, så bruger jeg ofte 7/24 transfer, som er en billig måde at komme til og fra lufthavnen. Med 7/24 er det som med så meget andet – pris og kvalitet hænger sammen. En billig transfer betyder også jeg med 100% sikkerhed altid kommer til at sidde ved siden af enten en overvægtig tyrkisk dame, der ikke har hørt om deodorant, eller en russisk bimbo i hotpants og ludersko, hvis veninder sidder et andet sted i transferbussen, og samtalen ved at råbe igennem bussen. Heldigvis kan min Iphone spille ret høj musik, så det meste larm kan jeg overdøve (Russer tøser dermed at fortrække, da jeg ikke kan få lugt til at forsvinde med musik )
Derfor flyver jeg med Turkish Airlines

Jeg ELSKER Turkish Airlines! Jeg forstår godt de vinder en masse priser for at være et godt flyselskab. Jeg elsker dem af 4. gode grunde

  1. De har GRATIS mad på flyvet. Fra Gazipasa til Istanbul får man en sandwich. Fra Istanbul til Danmark får man et måltid, som smager godt, inklusiv drikkevare efter eget valg.
  2. De har fair priser. Naturligvis kunne de være billigere, men de har fair priser sammenlignet med deres service og deres mange afgange rundt i verden.
  3. De har en brugervenlig hjemmeside, modsat konkurrenten pegasus. De er også super serviceminded på deres kontorer, og tidligere i år fik jeg blandt andet super service med et problem på deres kontor i Billund.
  4. De laver et skønt magasin på tyrkisk og engelsk. Designet er lækkert og det er fyldt med inspiration til mit eget magasin. Jeg tager ALTID magasinet med hjem og river ofte artikler ud af det til “gemmeren”.

Om Turkish Airlines også vil hjælpe, på min ellers skrækkelige rejse i dag, er svært at sige på forhånd. Jeg har mange hårde timer foran mig, og som forberedelse har jeg downloadet en ny serie fra Nerflix, opladet telefonen, opladet computeren og fyldt film på harddisken. Skulle elektronikken gå galt har jeg en bog om internet sikkerhed jeg kan læse i (hvis elektronikken fejler, kan jeg læse om elektronik )

 
You Might Also Like