Den tyrkiske hverdag

Brand & dårlig nattesøvn

Blog alanya, blog fra alanya, grafiker i udlandet, ferie i alanya, alanya blog, danskere i udlandet, danskere i tyrkiet, danskere i Alanya, blog fra udalndet, blog om udlandsdanskere, pige i alanya, alanya.dk, alanyadk.dk, palm beach, alanya dk blog, alanyadk blog, alanyadkdk blog

I går var endnu en utrolig varm nat.

Omkring kl. 2.00 sover jeg stadig ikke, og er overbevist om jeg kan lugte røg.

Tit kan jeg lugte ting, som jeg aldrig helt finder “kilden” til. Jeg undersøgte huset for at se om jeg kunne finde røg kilden.

Halvdelen af huset har lugten, den anden halvdel har ikke. Jeg opgiver, og går tilbage for at se dokumentar på Ipaden.
Udenfor mit soveværelsesvindue er der verdens mest irriterende offentlige gadelugte, så mit soveværelse er altid belyst. Ca. 2.30 er farven af lys udenfor mit vindue dog lidt anderledes end normalt, og inden jeg har været henne og kigge, har jeg forstået der er brand.

Brænden er forholdsvis stor, og op ad den offentlige sti foran huset, ca. 1 meter fra nabohuset. Jeg vækker Taner i tøse-panik, og han fatter først slet ingen ting. Da han har fattet, hvad der sker, er Taners fætter og hans familie også vågnet i nabolejligheden. De sover hele sommerhalvåret på deres meget store og lækre altan, og er derfor også blevet vækket af røgen.

Fætteren har heldigvis et vandsystem på altanen, og begynder slukningen af ilden fra 2 meters højde.

Da ilden er under kontrol tager de vandslangen ned til ilden, og nu er nabo familien også vågnet (Dem hvis hus branden sker op ad) Den søde muslimske nabokone er helt forvirret, og har ikke fået sit tørklæde på. Hun har det skønneste morgenhår og selvom det er ikke er venligt af mig, kan jeg ikke lade hver med at grine lidt af det. .

Branden bliver slukket og jeg takker mine forældre for at have tvunget mig til at have en (dansk) brandalarm i huset.

– Og dertil vil jeg gerne sende en bøn ud til alle i Alanya: Det er i øjeblikket så varmt, og branden har vokset sig stor på under 30 sek (ellers havde jeg bemærket den før, for jeg var vågen og ligger ved vinduet) at jeg vil bede alle rygere være utrolig opmærksom på at slukke deres cigaret skodder ordenligt, da jeg mistænker noget lignede det, for at have startet vores brand.
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.