Danmark

En lille smule jetlag i Danmark

ferie i Danmark, morgenmad, tyrkisk kæreste, mulimsk kæreste

Et par dage i Danmark er gået og jeg hygger mig i min lille forvirring.

Som mange sikkert ved er der i vintertiden 2 timers forskel mellem Danmark og Tyrkiet, hvilket betyder jeg landede i Danmark kl 18.00, hvor klokken var 20.00 i Tyrkiet.

Jeg ved godt, jeg ikke er helt jetlaged, men jeg er forvirret over hvad pokker klokken er. Første problem var de mange ure, som ikke gjorde begyndelsen i Danmark nem. Det på min telefon stiller sig selv, det på computeren gjorde ikke, og af uforklarlige grunde er uret i mine forældres stue en time foran. Pludselig havde jeg 3 ure som viste 3x forskellige tidspunkter.

Jeg lever ikke normalt efter bestemte “stå-op” og “gå-i-seng” tider. Jeg vågner når jeg er færdig med at sove, og går i seng når jeg er træt. Modsat forstår maven godt, når det er tid til mad, for de tidspunkter er nogenlunde ens hver dag. PT er jeg sulten hele tiden, for køleskabet i Danmark er fyldt med alt det mad jeg savner i hverdagen. Men maven er ligeså forvirret, for der hvor jeg plejer at spise morgenmad i Tyrkiet sover jeg nu. Der hvor jeg spiser frokost, spiser jeg nu morgenmad.

I Tyrkiet er alt omkring mig lyst op ad solen når jeg vågner. I Tyrkiet står solen op omkring kl 08.00. I Danmark står solen aldrig op? Eller jo, den er der et par timer omkring kl 13-15 men så er den også væk igen. Det gør mig total forvirret ikke at vågne op i et lyst lokale, men i stedet i total mørke.

Jeg husker nu, hvorfor jeg i årevis fik vinterdepressioner i Danmark, og hvorfor jeg IKKE får dem i Tyrkiet. Det er skønt at sove i et mørkt lokale, for så falder jeg nemmere i søvn, men det er umuligt at vågne op om morgen.

ferie i Danmark, morgenmad, tyrkisk kæreste, mulimsk kæreste

Hvad er klokken hos kæresten

Et andet dilemma er Taner, som er i Tyrkiet. Mens jeg forsøger at vende mig til “dansktid”, så er Taner stadig i “tyrkertid”. Det betyder jeg skal time ret præcist, hvornår vi kan snakke om aftenen, for når jeg er færdig med aftensmaden og klar til at snakke, så er han gået i seng eller sover allerede.

Taner har været god til at skrive til mig selvom jeg er 2 timer bagud. Og traditionen tro er han allerede begyndt at spørge, hvornår jeg kommer tilbage (jeg har været væk i 2 dage!). Sød og dejlig er han, men ikke særlig tålmodig 😉

You Might Also Like

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.