Danmark Den tyrkiske hverdag

Min boganmeldelse af “Danske kvinder i Mellemøsten”

danske kvinder i mellemøsten, bog danske kvinder i mellemøsten, jeanette tvede, danske kvinder i Alanya, danske virksomheder i Alanya, boganmeldelse danske kvinder i mellemøsten,

For ca. 2 uge siden skrev jeg dette blogindlæg om min nye bog “Danske kvinder i Mellemøsten”.

Nu er jeg nået til den sidste side af den spændende portræt bog. Derfor vil jeg gerne dele med jer, hvorfor denne bog er utrolig interessant læsning og helt sikkert den perfekte ferie bog til 2018.

danske kvinder i mellemøsten, bog danske kvinder i mellemøsten, jeanette tvede, danske kvinder i Alanya, danske virksomheder i Alanya, boganmeldelse danske kvinder i mellemøsten,

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i 3 af de historier fra “Danske kvinder i Mellemøsten”som rørte mig mest i bogen.

Det første kapitel er historien om Siris og hendes kærlighed til Yemen, Hun i dag er gift med en yemenit og har 2 døtre. Hendes historie var så gribende, at jeg læste det 40 sider lange kapitel i bilen på vej til Ikea med lommelygten fra min mobiltelefon.

Siris har truffet nogle vilde beslutninger i sit liv. Hun insisterer blandt andet på at rejse tilbage ind i Yemen med sin datter, efter der er udbrød krig. Først tænkte jeg “hvorfor gør hun dog det“, men i hendes historie kommer man med helt ind i hendes tanke gang, og forstår pludselig hendes valg. Hendes historie er fascinerende og meget inspirerende, synes jeg.

Kvinderne Saliha i Jordan og Amneh fra Palæstina/Israel var også historier, der virkelig fangende mig.

Amneh´s historie er anderledes end de andre kvinders, da hun ikke er født i Danmark eller af danske forældre. Hun er født i Nazareth og efter mange års kamp for sin selvstændighed lykkes det hende at komme til Danmark, hvor hun er uddannet sig til læge. Hendes historie var interessant af to grunde.

1. Jeg vil vildt gerne besøge Isreal og Palæstina i 2018. Landet har en utrolig historie og rødder i næsten alle religiøse bøger. Jeg håber på at rejse til Tel Aviv og Jerusalem til sommer, og jeg er allerede nu ved at planlægge hvad jeg skal opleve. I Amneh´s historie får jeg et unikt og anderledes indblik i landet før og nu.

2. Den anden grund til jeg elsker hendes historie, er fordi hun giver et indblik i hverdagen som læge og sexolog i Palæstina. Hun fortæller om hvordan kvinderne skal “spørge for en ven”, hvorfor deres mænd kommer så hurtigt, og hvordan hun bruger humor til at få kvinderne til frit at fortælle om problemer.

Salalala

Saliha med sit røde tørklæde foran sin computer.

Saliha historie starter og slutter meget anderledes end de andre kvinder i bogen. Hun er en dansk kvinde, født i Skagen og opvokset på Fyn.

Hun konvertere som 19-årig til islam, og bliver gift med sin underviser. Sammen med han flytter hun til Irak, men der bliver livet desværre svært for hende.

Hun bor i et lerhus i Irak og hendes mand indkaldes ufrivilligt til militæret. Da han flygter fra militæret, fanger han Saliha i Irak, da hun skal bruge hans underskrift for at kunne udrejse. Saliha får dog vendt sit liv i Irak til noget godt, og da hun endelig får mulighed for at rejse til Danmark, stifter hun kortvarigt kendskab med Jordan. Jordan er i dag det sted i verden, hvor hun elsker at opholde sig og drømmen er at bo der permanent i fremtiden.

Et godt citat fra Jeanette: I sidste ende er det meget enkelt: Bryder man sig ikke om lugten i bageriet, man man finde et andet bageri.

Danske Jeanette i Alanya

Historien om danske Jeanette Tvede i Alanya er også en spændende historie, men det kapitel og hendes  historie har jeg allerede snakket om i dette blogindlæg. 😉

På Alanya.Dk har jeg lavet et interview med Jeanette omkring hendes medvirken i bogen. Læs interviewet her.

Hvis du gerne selv vil læse bogen Danske kvinder i Mellemøsten, så kan den købes hos Gucca for 199,95 kr.

Jeanette Tvede fotograferet på arbejde i bogen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.