Den tyrkiske hverdag

Muslimen, ateisten og himmeriget

muslim, kirsten, himmeriget, blog om alanya, muslimsk kæreste

Religion fylder overraskende lidt i min hverdag

og det er faktisk kun et emne inden for religion, som med jævne mellemrum bliver debatteret i mit parforhold, og det er himmeriget.

Taner identificere sig med at være muslim. Han er meget lidt udøvende men føler han har værdierne. Jeg derimod er jo født ind i kristne Danmark, og er bekendt med alt indenfor kristendommen, samt jeg er døbt og konfirmeret. Jeg ser dog mig selv mere som en ateist i dag. Jeg tror på der er noget støtte end os selv, men jeg ved ikke hvad. Men groft sagt så synes jeg også jeg kan være en god og hjælpende person uden at have en Gud at stå til ansvar overfor og som skal tilbedes.

Som sagt er himmeriget til tider et diskussionsemne i mit parforhold. Som muslim tror Taner på at når ham dør skal han op til Allah og stå til ansvar for sine handlinger. De gode og de dårlige bliver vejet op mod hinanden og dermed bliver det afgjort om han kommer ind i himlen.

Han er ondt af mig, for ham mener ikke jeg får muligheden for at blive målt og vejet, fordi jeg ikke har en tro, og dermed vil Gud ikke se mig når jeg dør. Han mener det er min billet til helvede, og det er han ked af, for han vil gerne jeg kommer i himlen.

ferie i alanya, alanya blog, sider om alanya, fakta om alanya

Den første kirke Taner så i Danmark. Dette er kirken i Sæby.

Min kæreste tror jeg kommer i helvede.

De der kender mig, eller som jævnligt følger med på bloggen, har jo nok regnet ud jeg ikke bare sætter mig ned og græder over min kæreste siger jeg kommer i helvede.

Jeg spørg derimod Taner, om han ikke synes jeg er et godt og hjælpende menneske. Til det siger han (heldigvis) altid ja. Jeg fortæller han pænt, at skulle der være en Gud, som man skal stå til ansvar overfor, så giver han mig nok en chance alligevel.

Hvorfor skulle han så det? Det her er mit svar til det: 10000 vis af menneske over hele jorden, indenfor alle religioner udfører forfærdelige handlinger de Guds navn, fra muslimer som ISIS der dræber uskyldige, til katolske præster der udfører incest. Vikingerne slog ihjel i 1000 vis og var overbeviste om at når de døde så skulle de til fest i Valhallah og feste med deres guder som hylst. Jeg tror på at skulle der være en Gud, så vil,han se på vores handlinger, og ikke vores tilbedelse.

Jeg mener seriøst, hvem gider have en daglig bøn fra en taber der slår sine børn, også tildele han en “himmelsk retssag” til slut, og ikke mig bare fordi jeg var lidt skeptisk omkring det hele. Hvis godt og dårlig skal vejes, så kommer manglede tilgivelse nok på dårlig listen, men så må jeg jo håbe at jeg har gjort nok godt i den tid jeg ikke bad, til at rette op på det.

Afslutningsvis vil jeg godt understrege, at kommer der en himmelsk retssag når man dør, så har en god troende der dagligt har bedt nok en bedre chance for at komme ind i himmeriget end jeg, men mon ikke også der er plads til mig i himlen, for helvede må være overfyldt med røvhuller.
Gem

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.