Eindhoven Holland Indien Punjab Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

Når 2 forskellige personer, er helt ens indeni

Amsterdam, zaans museum amsterdam,, rejseblog holland, rejseblog Amsterdam, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard,

Har du alle dine fordomme klar i dag? Super!

– Mød Manpreet Singh!

Det døde hav, rejseblog jerusalem, rejseblog det døde hav, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion,

Manpreet er fra Punjabi i Indien🇮🇳. Han bærer turban 👳🏻‍. Han er Sikh og tilhører religionen Sikhism (læs om religionen i bunden af indlægget). Han kommer fra en rig familie. Han er bosat i Eindhoven i Holland. Han arbejder som hacker for Phillips. Han er 28 år gammel. Han snakker 3 sprog.

På billedet har du sikkert allerede bemærket han ikke ser “helt normal ud”. Hvordan jeg lærte Manpreet at kende er heller ikke en normal historie!

En togtur i Jerusalem.

Hvor møder man en indisk sikh henne? Det gør man naturligvis i toget i “Holyland” Jerusalem.

For 14 dage siden var jeg i Israel med min veninde Rebecca. Vi var i toget på vej fra vores hotel til den gamle bydel i Jerusalem, da vi først fik øje på “Mr. Turban”. Da vi er 100% sikker på han ikke forstår dansk, taler vi højlydt om ham. Han har sine solbriller “indsat” i turbanen 😎, da han formentlig ikke kan få dem rundt om sine øre, og det fascinere mig enormt 😂.
Da Rebacca og jeg gør klar til at stige ud af toget, spørg Mr Turban om hvad næste stationen er. Vi svare det er Gaffa Gate, hvor han åbenbart også skal af. Da han stiger ud af toget begynder han at gå modsatte retning af den gamle bydel, og jeg råber til ham “hvis du skal hen til den gamle bydel er det denne vej“.

Vi kommer i snak og han spørg om, han kan følge med os rundt. Vi siger ja, med advare ham om vi skal RIGTIG mange historiske punkter den dag. Han godkender vores plan og 10 minutter senere var snakken i fuld gang. Den har ikke været gået i stå siden!

Det døde hav, rejseblog jerusalem, rejseblog det døde hav, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard, dansk rejseblog, blog om rejser, blog om religion,

Manpreet, Rebecca og jeg i den gamle bydel.

Eindhoven, her kommer jeg!

Om det er tilfældighederne, der ville jeg skulle møde Manpreet eller om det er skæbnen, det er svært at sige.

Jeg været mange trælse ting igennem de sidste 6 mdr; Blevet single efter 4 år, stået alene med mange svære ting og jeg har måtte tage nogle hård beslutninger i mit liv. Jeg har aldrig følt mig helt som alle andre, men det sidste halve år har jeg følt mig meget anderledes. Jeg ved, jeg på mange måder er velsignet med at have skabt et godt liv og job for mig selv, men følelsen af at være anderledes er ikke altid til at forene sig med. Manpreet er ligeså anderledes som jeg, og det tror jeg er grunden til et venskab opstod på under 10 minutter.

Laver man en liste over Manpreet´s liv  og en liste over mit liv, så vil der være nul ligheder – Nul ting, der ville indikere, at vi burde have noget til fælles eller noget at snakke om. 👍🏾 👎🏾

Men nu er det jo bare sådan, at hvem vi “klikker” bedst sammen med og dem vi har de mest interessante samtaler med, jo sjældent er dem, vi har levet ens liv med. Det er derimod dem vi har ens værdier med. Og Manpreet og jeg har 95% ens holdninger og værdier i livet! 🤔
Som sagt er snakken med Manpreet ikke været gået i stå endnu (heldigvis), og derfor er jeg rejst til Eindhoven i Holland for at snakke endnu mere med ham, samt opleve Holland sammen med hans gode humør. Vi har indtil nu besøgt Eindhoven og store dele af Amsterdam.

Amsterdam, amsterdam, rejseblog holland, rejseblog Amsterdam, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard,

Seriøse hacker Manpreet og fjollet mig i Amsterdam centrum.

Amsterdam, zaans museum amsterdam,, rejseblog holland, rejseblog Amsterdam, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard,

I Zaans Museum i Amsterdam få timer efter det ovenstående foto.

Bevidst om at han ser MEGET anderledes ud.

Blandt vores MANGE samtaler, snakker vi også om hans turban, som jo tiltrækker rigtig meget opmærksomhed. Opmærksomheden håndtere han på aller fedeste måde, og jeg har det hyle morsomt hver gang en fremmede opsøger ham for en high-five eller en selfie ✌️, for det er så uvant for mig. Turbanen er en del af Sikhism, og et symbol på godheden i Sikhism, og derfor bære han den.

Men Manpreet tager også nogle gange fri fra turbanen, og når han gør det, så tager han kasket på. Når han har kasket på, så ligner han en helt almindelig 28-årig mand, og blender perfekt ind i gadebilledet, ligesom alle andre.

I Jerusalem besøgte mig og Manpreet Det Døde hav sammen og på den tur besøgte vi naturreservatet Ein Gedi.

Det døde hav, rejseblog jerusalem, rejseblog det døde hav, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion,

Da vi går ind i Ein Gedi naturreservatet ved det Døde hav ser Manpreet sådan her ud.

Det døde hav, rejseblog jerusalem, rejseblog det døde hav, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard,

Da vi forlader Ein Gedi, for køre til døde havet, har han skiftet turbanen nu med en kasket.

At Manpreet midt på dagen skifter fra turban til kasket var en meget markante forandring, som helt ærligt kom som en overraskelse for mig. Men det fik mig også til at tænke over, hvor meget de symboler folk bære, former den måde vi ser dem på.

Manpreets turban gav mig nogle forudindtaget forestiller om hvem han var, og hvad han stod for. Man da han pludselig har en kasket på, blev min hjerne nød til at forholde sig til, at han nu bare var en helt almindelig udseende mand, og at jeg ikke kunne kaste hans personlighed på hans turban. Siden da har jeg ikke ladet hans turban danne mening for, hvad jeg tror han er, jeg spørg han i stedet!

Lad mig høre hvad du tænker? Tænker du det samme om Manpreet med Turban og Manpreet med kasket? Hvad tanker gør du dig om turbanen og kasketten? Del dine tanker med mig i kommentarfeltet ↓

(Bare rolig, der kommer meget mere om Manpreet på bloggen i fremtiden, blandt andet et lille “interview” med ham og hans tanker)

Amsterdam, zaans museum amsterdam,, rejseblog holland, rejseblog Amsterdam, rejseblog sihk, man med turban, turban man, Sikh, Manpreet, religonener, femte støreste religion, tea tougaard,

Lidt om Sikhism religionen.

Sikhisme er en religion på grundlag af lærdommen fra Guru Nanak og de ti næste Sikhguruer i Punjab i det femtende århundrede.

Tror man på Sikhism er man en Sikh. Man Sikhs beære turban, som et symbol på de høre til denne religion. Det er den femte største organiserede religion i verden. Læs mere om Sikhism her.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.