Den tyrkiske hverdag

Ny bog: Danske kvinder i Mellemøsten

danske kvinder i mellemøsten, bog danske kvinder i mellemøsten, jeanette tvede, danske kvinder i Alanya, danske virksomheder i Alanya, boganmeldelse danske kvinder i mellemøsten,

I midten af december udkom den nye bog Danske kvinder i Mellemøsten. En bog jeg netop nu er i gang med at læse, og senere planlægger at lave en personlig anmeldelse på bloggen og på Alanya.Dk

Bogen er en portrætbog om otte danske kvinders liv forskellige steder i Mellemøsten. I bogen fortæller de otte kvinder om glæderne og udfordringerne i deres liv, og om de livsbegivenheder, der førte dem til Mellemøsten.

Jeg elsker at læse bøger om “rigtige mennesker” som deler deres historier. Jeg en bog der er et godt eksempel på den stil af bøger, jeg kan lide er bogen SOLGT!, som jeg har læst mindst 5 gange. Solgt handler om en engelsk pige, hvis far sender hende til Yemen på ferie. I virkeligheden er hun, uden at vide det, blevet giftet bort, og i bogen fortæller hun om sin nye hverdag og den årelange kamp for at vende hjem til England.

Danske kvinder i Mellemøsten er modsat en positiv bog, om stærke kvindelige personligheder, som har forladt Danmark, og nu er bosat i Mellemøsten, af vidt forskellige grund. En super oplagt bog at læse for mig, da jeg jo selv er danske kvinde og bosat i Mellemøsten.

Jeg er begyndt på bogen, og allerede fra det første kapitel om Siris liv i Yemem, synes jeg er bogen er utrolig spændende. Hvert kapitel i bogen er en af kvindernes personlige historie om livet i deres nye land og hvorfor de flyttede dertil. Kvinderne bor blandt andet i Egypten, Palæstina, Bahrian, Irak og NATURLIGVIS Alanya, nærmere betegnet Alanya.

Fra Alanya deltager Jeanette, som driver J.O dreams og som har boet i Tyrkiet i 12-13 år. Udover at være dansk virksomhedsdrivende i Alanya, så er hun også min søde kæreste Taners chef (og endnu en god grund til jeg hurtigt fik fingrene i bogen). At Taner er ansat i virksomheden står dog ikke i bogen 😉

danske kvinder i mellemøsten, bog danske kvinder i mellemøsten, jeanette tvede, danske kvinder i Alanya, danske virksomheder i Alanya, boganmeldelse danske kvinder i mellemøsten,

Jeanette Tvede fra Alanya i bogen Danske kvinder i Mellemøsten.

Det genkendelige

En bog bliver altid mere spændende, hvis der er noget genkendeligt i den. Nok præcis af den grund af der så mange “mor” og “du har fået en baby” bøger på markedet.

I Danske kvinder i Mellemøsten er det kendelige for mig, at en dansk virksomhedsdrivende kvinde (Jeanette Tvede) fra Alanya deltager. Jeg kender hendes virksomhed indefra og jeg kan nikke genkende til noget af det hun fortæller om i bogen.

En anden genkendelig ting i bogen er en af kvinderne bag. Hendes navn er Sine Sofia. Jeg kender hende ikke personligt, men jeg har i forbindelse med bogen læst hendes beskrivelse. Hun er ligesom jeg designer, har også arbejdet i beklædningsindustrien og hun driver ligesom jeg en grafisk virksomhed (hendes i Dubia). Det er for mig SÅ fascinerende at læse om andre kvinder, der ligesom jeg har startet et design liv udenfor Danmarks grænser.

Jeg kan slet ikke beskrive hvor fantastisk jeg synes det er, når danske kvinder gør noget sejt i udlandet, og det alene er en god grund til at læse bogen.

Hvis du gerne selv vil læse bogen, så kan den købes hos Gucca for 199,95 kr.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.