Danmark Den tyrkiske hverdag

Ny skjuler til mit webcam – Farvel hackere!

I ved det allerede – min computer er mit levebrød, en af mine bedste venner og kilden til mange glæder og sorger (jeg er grædefærdig, hvis den ikke opføre sig ordentligt!)

Jeg ved den del om elektronisk sikkerhed, som forsvar mod hackere. Mit største frygt er at blive hacket, og derfor tager jeg alle de forholdsregler jeg kan.

En af de ting jeg gør, er blandt andet at skjule mit webcam. I min computer er der indbygget webcamera (ligesom på alle andre apple computere). En af de ting mange hackere gør, er at hacke sig adgang til ens webcamera, hvorefter de kan filme dig. Det vil sige de kan filme dig, når du ser film, er i skole eller på arbejde, hvis du sidder i din morgenkåbe eller hvis du danser en skør dans – De kan filme dig når som helst! De kan også se alt omkring dig, og måske finde ud af hvor dit Nemid ligger eller pengeskab.

Hackerne er dygtige, så du ved ikke, at du er blevet filmet af dit eget webcam før det er for sent. Det mange hackere så gør er at de afpresser dig for penge, mod ikke at offentliggøre filmene af dig eller de bryder ind i dit hus, som de allerede kender fra dit webcam.

I mange år har jeg skjult mit webcam med et stykke festligt tape. Et stykke tape et utal af mine kunder har spurgt ind til og kommenteret på igennem årene. Alle har fået svaret, at det er for at holde hackere ude.

Måden jeg har skjult mit webcam de sidste mange år. “Festligt” og billigt. Dog ikke særligt kønt.

At mit kamera er skjult er tydeligt, og ja ikke så kønt.

Ideen til at dække mit webcam med tape kom fra Mark Zuckerberg (ham der har lavet facebook). I et interview med ham kunne man i baggrunden se hans mac computer, hvis webcam var dækket til med et stykke tape.

En flottere løsning end tape

Lige før jul fandt jeg en flottere løsning på mit problem! Det danske firma Kamerasikkerhed.dk sælger en flot lille webcam skjuler, som bliver næsten usynlig på computeren (se foto nederst)

Webcam skjuleren, monteringsvejledning og et personligt brev.

Webcam skjuleren kom i en lille kuvert, sammen med en håndskreven personlig besked fra ejeren, et bolsje, og en monteringsvejledning.

Jeg blev ærligt talt meget imponeret over at ejeren Stine have brugt tid på at skrive en håndskreven personlig besked til mig. Det synes jeg var ekstra ordinært og god service, for et produkt der koster 70 kr.

Webcam skjuleren er så lille, at den er mindre end spidsen af min finger.

Min computers skærm og tastetur fik en rengøring (som de trængte til), og derefter fulgte jeg den meget simple monteringsvejledning.

Resultatet er jeg meget tilfreds med. Kanten på min computer er sort, det samme er webcam skjuleren, så de 2 blender sammen. Tapet var grimt, men det gav da lidt farve 😉 (Læs under billederne, hvorfor jeg har skrevet denne artikel)

Webcam skjuleren åben

Webcam skjuleren lukket

Derfor har jeg skrevet denne artikel

Jeg ved godt at mange læser min blog for at læse om hverdagen i Alanya. Men jeg vil også gerne have lov til at bruge min blog til at dele ud af den viden jeg har. Jeg har mødt så mange, der spørg til hvorfor jeg har tape over webcamet, og når jeg forklare det er mod hackere, får jeg næsten altid svaret: “Nå kan de hacke ens webcam, det vidste jeg ikke”.

Jeg håber at FLERE finder ud af at webcam hacking er udbredt og at det er SUPER nemt at beskytte sig mod. Webcam skjuleren koster 70 kr, og det er en billig løsning når man sammenligner med hvad en hacker til have i løsesum!.

Køb webcam skjuleren her

You Might Also Like

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.