På bazar med min tyrkiske svigermor

tyrkisk svigermor, Alanya bazar, hverdagen i Alanya, Dansker i Tyrkiet, Dansk i Alanya, dansk tyrkisk parforhold,

Jeg har været utrolig heldig med min tyrkiske svigermor.

Ikke alene er hun bygget af 100% kærlighed, hun har også vundet flere tyrkiske madkonkurrencer, hvilket utvivlsomt siger noget om, hvor god mad hun laver.

Hun er sød til at give Safa og mig en masse mad med hjem og hun har aldrig sagt noget til at Safa “ikke længere kommer hjem” (vi er aldrig officielt flyttet sammen, Safa har bare ikke været hjemme i 12 måneder nu).

Læs også >> Salda søen – Tyrkiets mest interessante sø

bazar i alanya, ugentlig bazar i Alanya, frugt og grønt i Alanya,

Bliver man behandlet anderledes som udlændinge?

Jeg ved at man forretninger behandler udlændinge / turister anderledes en de behandler tyrkere. Priser går op og bestemte forretninger er total ligeglad med at tiltrække de lokale.

Går jeg på gaden og snakker engelsk eller dansk, bliver jeg, og den jeg går med, råbt efter alle steder. Går jeg en tur og snakker tyrkisk, så reduceres den råben med 90%.

Jeg har næsten 7 års erfaring med de store frugt og grønt markeder men jeg har altid været i tvivl om jeg blev behandlet anderledes der?

Derfor tog jeg med min tyrkiske svigermor på fredagsmarkedet!

Læs også >> Bykort over Alanya´s markeder.

tyrkisk svigermor, Alanya bazar, hverdagen i Alanya, Dansker i Tyrkiet, Dansk i Alanya, dansk tyrkisk parforhold,

På bazar med min tyrkiske svigermor

Svigermor Fatma, Safa´s tante, som også er naboen og jeg tog på bazaren midt på dagen.

Først gik vi en runde, for at få en fornemmelse af, hvor de bedste råvare og priser var. Der blev råbt ligeså meget af mine tyrkiske damer, som der plejer at blive af mig. De lovede flere gange sælgere at komme tilbage senere, ligesom jeg selv ofte gør. Nogle gange kom vi tilbage, andre gange gjorde vi ikke.

Jeg har nok været på bazaren i Alanya +100 gange og alligevel følte jeg mig amatør-agtig. Ikke fordi jeg ikke ved, hvordan man handler eller fordi de gør det anderledes, men fordi det føltes som om min tyrkiske kvinder valgte nogle helt andre grøntsager, end jeg ville have valgt.

De vil have små agurker, jeg vil have mellemstore. De vil have have de der blege tomater (sorten) mens jeg vil have ildrøde tomater. Og de var søde til at fortælle mig, at de synes jeg valgte nogle helt forkerte råvare, selvom jeg synes jeg havde valgt gode råvare.

tyrkisk svigermor, Alanya bazar, hverdagen i Alanya, Dansker i Tyrkiet, Dansk i Alanya, dansk tyrkisk parforhold, tyrkiske sælgere,

Min svigermor er verdensmester i at krejler

Min kæreste Safa er en god krejler. Jeg er ikke. Når en priskan forhandles, så gør han det. Nogle gange snakker vi bare om 5-10 tl og han prøver alligevel.

OG nu har jeg lært, at det er hans mor han har lært det af.

Jeg erfarede det første gang, da min svigermor hjalp mig med at vælge gardiner til min lejlighed. Hun “Name-dropped” en masse om hvis familie hun høre til, hvem hun er søster til osv. osv. Gardin manden gav os en STOR rabat og den var alligevel ikke nok til hende. Den dag var jeg meget glad for at have maske på, for jeg kunne slet ikke holde masken, da min svigermor brugte sine hundehvalpe øjne for at spare så meget som muligt på min gardiner.

Læs også >> Hvor længe kan vi overleve

Og selvom jeg ALTID siger til folk, at man ikke må prutte om prisen på frugt og grønt bazaren, så har min svigermor åbenbart ikke hørt mig. Hun forsøgte flere gange at spare 0,50-1 tl hvis hun købte flere ting hos denne samme sælger.

Hun gør det hele med et smil og hun havde en lang og lidt sjov samtale med en ung sælger. Om hun fik sin vilje ved jeg ikke, men det var sjovt at se på.

Konklusionen på min tur på bazaren med svigermor er, at det var at der stadig er små hverdags eventyr i Alanya, selvom jeg har været har i 7 år og at jeg ikke bliver behandlet anderledes end tyrkerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.