Cypern Nordcypern Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser

På Cypern igen

nordcypern, cypern blog,

I tirsdags fløj jeg til Nordcypern med Gitte, fredag fløj vi hjem igen og i dag returnere jeg endnu engang, denne gang alene. Det er 4 gang jeg er på Cypern i år, og inden året slutter hedder det +8.

Grunden til jeg er her er fordi Eurodan har indgået en samarbejde med rejseselskabet Turistrejser, og i det samarbejde er jeg blevet ansat til at pendle frem og tilbage mellem Alanya og Cypern for at være guide. Sanne er ligeså blevet ansat til at pendle modsat af mig, så denne sommer kommer jeg virkelig til at savne hende, da der stort set ingen tid bliver til at ses.

nordcypern, cypern blog,

Udsigten fra flyet ned på Cypern

Nu står det på 4 dage alene med undtagelse af når jeg skal have kunder med på udflugt. Jeg skal være guide på udflugter til Girne, Lefkosa (også kendt som Nicosia, den eneste opdelte hovedstad i verden) og Famagusta, hvor spøgelsesbyen er. Sidste uge var der ikke kunde til den ene af udflugterne så det udløste en dag på eventyr med Gitte på den græske side af øen.

Nordcypern har siden 1974 været tyrkisk besat. Sproget de taler er derfor tyrkisk, men da 17% af befolkningen er udlændinge og størstedelen af disse ikke snakker tyrkisk, men i stedet engelsk, kan det til tider været svært at gennemskue hvad sprog jeg skal starte på. På den sydlige side snakker de græsk og engelsk, så kan man engelsk så overlever man nemt på Cypern.

nordcypern, cypern blog,

Udsigten ved dagens aftensmad.

Flere har indtil nu spurgt mig til hvordan der er på Cypern, og om det er værd ar besøge og mit svar til spørgsmål er, hvis man kan lide Alanya kan man også lide Nordcypern. Klimaet er det samme, venligheden og åbenheden er den samme, maden er den samme men naturligvis er det nogle få forskelle (måske jeg skulle lave et indlæg om det? )

På hotellet har jeg fået lidt let aftensmad, og nu planlægger jeg at smutte i supermarkedet efter Cola, også i seng med serier på computeren.
You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.