Alanya Den tyrkiske hverdag

Pessimist eller optimist med efterårsvejret

Den danske efterårsferie i Tyrkiet har budt på en masse udendørs aktiviteter, som f.eks en bådtur med vennerne fra Danmark, oliventuren til mine svigerforældres have, tur som guide på Green Canyon og ikke mindst aften hygge til granatæble festival i Gazipasa.

Det har været en uge hvor jeg har klædt mig forkert hver dag! Mandag synes jeg vejret var blevet så koldt, at jeg lagde store dele af sommertøjet væk, og fandt vintertøjet frem. Det var et glædeligt gensyn med en masse flotte sweatre som jeg (åbenbart) ejer. Men måske var det en uge for tidligt at pakke sommertøjet væk.

Overgangen mellem sommer og vinter og vejret lige nu er super svært at bedømme synes jeg. 3 dage i sidste uge har jeg haft lange bukser på. I løbet af dagen har jeg været forfærdelig varm og haft lyst til at klippe mine bukser til shorts med den første saks jeg kunne finde, men om aftenen har jeg været lykkelig for bukserne var lange og holdt mine ben varme. Mine dage er ofte lange, og jeg når sjældent hjem forbi til et tøjskift, så derfor har jeg måtte overleve de varme dage for ikke at fryse om aftenen.

Til turen til Green Canyon, som jeg af erfaring ved kan blive solrig og varm valgte jeg at tage t-short og shorts på, MEN samtidig pakkede jeg en taske med en sweater og lange bukser, da jeg efter Green Canyon skulle til Granat æble festival, og jeg ved at så snart solen er væk bliver jeg kold.
Min nye tyrkiske hud

Jeg er langt fra den der sveder mest om sommeren, og tak til min krop for det. Mens andre har sved løbende ned af sig, kan jeg sidde nogenlunde tør og nyde solen. Men når jeg nu ikke går i total hedeslags-mode om sommeren, så er det jo logisk nok, jeg også hurtigt kommer til at fryse om vinteren. Vejret skifter super hurtigt nu, og indenfor en måned ved jeg uld sweater, lange bukser og en tyk dyne til nætterne er blevet hverdag i Alanya.

Men selvom vinteren er på vej, og jeg siger farvel til endnu en sommer i Alanya, så ved jeg også det føles som en lang nats søvn, en juleferie i Danmark, og en restløs weekend før sommeren igen står klar med sine 30+ grader og nye udfordringer.
You Might Also Like