Alanya Den tyrkiske hverdag

Ramadanens 2. dag: Faste i karantæne

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet

Som jeg fortalte i går, i Ramadanens 1. dag, så ville jeg i dag faste, for at få “brokkeren” Safa til at tie stille.

Og som sagt som gjort……

– med undtagelse af en halv chokolade bar kl 18.00. I mit forsvar havde jeg været vågen 4 timer mere end end Safa og jeg fik 15 arbejdsmails til den hjemmeside, jeg laver for en kunde, så energien fra chokoladen reddet dagen.

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet, brødlevering
En af de små sjove detaljer ved karantænen og ramadanen, er disse brød biler, som levere ramadan brød.

Når man faster under en karantæne

Så jeg tror rigtig mange i både Danmark og Tyrkiet spiser lidt ekstra mange mellemmåltider (haha slik, is og kage), end de gør normalt.

Jeg har også brugt “hjemmetiden” på at lave hjemmelavet is, brød og kager. Jeg er dog stoppet med kagerne igen, for Safa spiser kagerne (næsten) før de kommer ud af ovnen.

Men når jeg ikke har/må spise hele dagen, så er der igen grund til at lave mad hele dagen. Aftensmad blev igen i dag tilberedt på 30 minutter før Iftar, så vi kunne spise, når fasten blev brudt.

Men vi er også i hjemme-karantæne til søndag kl 00.00, hvilket er ØV. Når man er fanget i hjemmet, med et køkken fuldt med mad, som vi ikke må spise, så er det hele mere ØV.

Havde der ikke været karantæne, så kunne vi være gået en tur og fået tanker lidt væk fra mad, men NOPE, sådan er virkeligheden ikke. ØV ØV ØV.

Med undtagelse af min lille chokolade bar, så synes jeg ikke fasten var noget problem, så jeg planlægger at gøre det igen i morgen.

Læs også: Ramadanen 2020

Ramadanen i Tyrkiet, Ramadanen dagbog, hvordan er det at faste, hvordan overlever du din kæreste faster, dansker i Tyrkiet, Islamsk ramadan, dansker i udlandet
Nattens måltid var Menemen. Billedet er taget før æggene kom i.

Når vi alle laver mad om natten

I mit køkken er der er skakt, som deles med 5 naboer. Alle har køkken vindue ud til skakten, så når vinduet er åben hos mig og de andre, så kan jeg hører ALT, hvad de siger og laver. En vasker op, en anden skændes mens end tredje synger en sang. Jeg synes, det er meget hyggeligt (med undtagelse af dem, der skændes).

Så igen i nat lavede vi et “nat måltid” kl 03.00, denne gang Menemen. Det sjove er at hører, hvor mange af naboerne som også var oppe, ligesom os, og som også var i gang med at tilberede et måltid før solopgang.

På en eller anden måde følelses det mere “normalt” at lave mad kl. 03.00 om natten.

Læs også: På besøg i en flygtningelejre i Cappadocia

Nu er dag nr. 3 i gang og min sympati/protest faste går ind i dag nr. 2.

Hvis du ikke fik læst alle indlæggene, så er de her:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.