Den tyrkiske hverdag

Ramadanens 4. og 5. dag: En kattekilling inde i væggen

kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,

Oprindelig var planen at denne “ramadan dagbog” skulle handle om ramadanen og hverdagen med faste og min kæreste.

Men så var der pludselig en kattekilling på taget. Senere var der små mijavs inde fra skaken mellem toilettet og er af mine værelser.

Safa og jeg tjekkede skakten fra taget og åbnede hullerne, for at se om vi kunne se dem, så vi havde en mistanke om den var faldet ned i skakten.

Det er helt bevidst at jeg har slået dag 4. og 5. sammen, for denne historie skrækker sig over 2 dage.

Også kom min bedste veninde Bilge forbi til Iftar middag. Safa fortalte hende om katten, også gik Bilge i panik. Der er ingen tvivl om jeg har følelserne indeni og er utrolig kontrolleret (og paniket tidligere på dagen, men vi var alene), men Bilge gav sig til at græde. Plusdelig var jeg verdens dårligste veninde, for jeg er ikke en pige-veninde, der er særligt god til at snakke om av-ting. Jeg tror, jeg klarede situationen forfærdeligt for Bilge var i panik og sagde ting ala “hvad hvis det var din baby, der var inde i væggen“…. Seriøst hvad skal jeg svare til det?

Når man bor i Tyrkiet og ikke kender nogle dele af systemet særligt godt, så panikker man anderledes. Jeg har INGEN ide om, hvem man skal ringe til eller hvem der kan hjælpe, og håbede lidt på, at mine tyrkiske naboer var i gang med at finde en løsning (ondt af mig!).

Bilge er modsat over det sidste halve år blevet Moder Teresa af katte. Hun fodre gadekattene, hun tager ud på shelterne osv osv. Hun ringede rundt til hele Tyrkiet (lød det som) for at finde ud af, hvem der kunne få en kat ud af en skakt. Til sidst fik hun fat i brandvæsnet som ville komme dagen efter og få katten ud.

kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,

Derefter begyndte Safa og Bilge at smide kattemad ind i gennem skakten fra hullet i mit toilet.

Næste dag med kattekillingen

Næste dag havde jeg et møde med en sød norsk pige, som jeg underviser i hjemmeside design, så professionelle-Tea skulle være super sammenfattet, så min kunde kunne få den bedst mulige undervisning.

Bilge kom og hende og Safa sad på altanen, mens professionelle-Tea sad i stuen.

Brandvæsnet kom og fik adgang til lejligheden på første sal, hvor skakten ender. Naboerne må havde fået et chok, for de var LIGE flyttet ind dagen før, og pludselig står jeg, min kunde, min kæreste, min grædende veninde og 2 brandmænd i deres lejlighed og banker på væggen.

Der var ingen huler ind til skakten fra deres lejlighed, så brandmændene fik tilladelse til at slå et hul i væggen for at få katten nu.

kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Billede fra videoen Bilge sendte: Brandvæsnet slår hul i væggen.
kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Billede fra videoen Bilge sendte: Brandmanden “fisker” efter katten inde i skakten.
kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Billede fra videoen Bilge sendte: Katten er reddet!
kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Billede fra videoen Bilge sendte: Den søde brandmand giver Bilge katten.
kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Billede fra videoen Bilge sendte: Bilge får katten.

Inden de begyndte var jeg og min kunde gået op i mi lejlighed igen, for modsat Safa og Bilge, så var vi lidt i “overskud” og kun der for at “se showet”, hvilket jeg synes var upassende.

Da Safa kommer op i lejligheden igen, fortæller han, at de havde fået kattekillingen ud af væggen og at Bilge havde taget den med til dyrelægen med det samme.

kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,
Se hvor sød og rolig den er nu. Utvivlsomt den er udmattet.

Senere var Bilge så sød at sende mig billeder af kattekillingen og hvordan den havde det. Den havde det heldigvis godt, hvilket var en kæmpe lettelse og gjorde mig SÅ glad. Dyrelægen sagde den var sund og rask. Siden i går har den taget 200 gram på.

kattekilling i skakt, katte i Alanya, Alanya kattekilling, Alanyas brændvæsen,

Kattekillingen er lige nu hjemme hos Bilge aka Kattene Moder Teresa, for hun ved 100x bedre, hvordan katten skal passes, plus hun bare er en engel.

Bilge kan ikke beholde katten, for hun har allerede en kat. Safa og jeg kan heller ikke tage den, for vi lever en livsstil med mange lange rejser hele året rundt, så det vil ikke være fair at have et kæledyr i vores liv.

Så står du og ønsker dig en skøn lille kattekilling, som har haft en svær start på livet men som er sund og rask, så skriv endelig til mig, så den lille søde kat kan et skønt hjem!

Hvis du ikke fik læst alle indlæggene, så er de her:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.