Den tyrkiske hverdag

Ramadanens 6. dag: Guide til en kæreste, der faster

ramadanen 2019, ramadanen 2020, dansker i tyrkiet, dansk i tyrkiet, tyrkiet blog, blog om islam, alanya bloggen, alanya blog, rejseblog, danish travelblog, travelblogger from denmark, travelblogger in turkey, tea tougaard, bedste danske rejseblogs, bedste danske rejseblog 2019, bedste dasnke rejseblogs 2020,

Jeg ved, der er rigtig mange parhold derude, der ligesom mit er mellem muslimer og ikke-muslimer.

Jeg har efterhånden nogle års erfaring med “en kæreste, der faster under Ramadanen”.

Så derfor vil jeg benytte dagens Ramadan indlæg, til at give et par gode råd til piger og drenge som har en kæreste, der faster under ramadanen.

Guide til en kæreste, der faster:

Støt dem

Støtte støtte støtte. At faste er hårdt nok UDEN en kæreste der synes, det man har gang i, er en dårlig ide. Du mister ikke noget på at støtte dem, der er tale om max. 30 dage om året og resten af tiden er alt, som det plejer.

Lad hver med at friste dem

At side foran en kæreste som faster med en iskold cola eller en lækker frokost gør DIG til en dårlig kæreste. Selvom de siger, det ikke gør noget, så er det alligevel ikke sødt af dig, for de siger med stor sandsynlighed at det ikke genere dig, fordi de ikke ønsker at genere dig og din hverdags rytme. Lige meget, hvor stor selvkontrol de har, så er fristelser som er lige foran næsen på dem, ingen hjælp.

Lad hver at tilbyde dem noget, som kan ødelægge deres faste

At spørge om de “vil smage” din mad eller drikkevare mens de faster er lidt ligesom at spørge en vegetar, om de vil smage din steak. Selvom de i teorien sagtens kunne smage, så er det imod de principper, de har valgt at leve efter. Respektere deres valg og lad hver at være idioten, der frister dem.

Vis interesse og stil spørgsmål

En god måde at vise støtte på, er ved at vise interesse i deres process og religion. Spørg ind til hvad ramadanen er, hvad de føler osv. på en sød og kærlig måde. Lad hver at bruge den sure-bitch-tone, for hvorfor skulle du det.

Kærlighed er mere end et kys

Noget af det, jeg finder sværest ved at have en fastende kæreste, er at vi ikke må kysse, kramme osv osv i løbet af dagen. Det kræver styrke for mig, at acceptere, at fra den ene dag til den anden, så er der ingen godmorgen mysser eller kram i løbet af dagen. Og når solen så går ned, så er det hele tilbage igen. Men husk nu, det er 30 dage om året og din kæreste gør det IKKE imod dig, de gør det af respekt for den religion, som de tror på og følger.

Prøv at faste med dem

Jeg har fastet måde alene mens jeg var single, for at forstå den kultur jeg har bosat mig i (læs mere om det her). Og nu, mens Safa faster har jeg valgt at gøre det med ham (læs mere om det her).

Hvis du faster med dem, så vil du opleve en større forståelse for processen. MEN gør kun dette, hvis du har tænkt dig at tage det seriøst og med god energi, for ellers opnår du igen forståelse eller respekt.

Jeg håber min guide er hjælp for nogle og hvis du synes jeg har glemt noget, så skriv en kommentar med dine gode råd.

Hvis du ikke fik læst alle indlæggene, så er de her:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.