Ferie, Rejser & Oplevelser

Tea´s mini guide til Nordcypern

karavane station nicosia, oplevelser i nicosia, opleveser i lefkosa, opleveser på nordcypern, nordcypern hovedstad,
Like på:

I går fik jeg flere forskellige spørgsmål på Facebook omkring det at rejse til Nordcypern fra Alanya, og derfor lovede jeg at lave en mini guide til Nordcypern.

Først og fremmest vil jeg gerne understrege at Eurodan kan arrangerer hele turen for jer, så i ikke selv skal kæmpe med hotel og det at komme rundt og se noget. Læs mere om deres ture her.

Fly: Hvis man bor i Alanya og ønsker at komme til Nordcypern, så går der flere gange dagligt fly mellem Antalya lufthavn og Ercan lufthavnen på Nordcypern. Nemmeste måde at få oversigt over alle flyene er via Momondo.

Fra lufthavnen til hotellet er det muligt at finde transfer online eller kontakte hotellet om det er muligt at få dem til at hente jer.

By at bo i: Jeg foretrækker at bo i Girne / Kyrenia, da det er en havne / strand by med gode restauranter, masser af butikker og flere turist attraktioner, herunder mange historiske, som man kan gå imellem. Derudover kan man se til Tyrkiet, når det er skyfrit, også får jeg ikke så meget hjemve 😉 Famagusta er også en skøn haven / strand by at bo i, hvorimod Nicosia tilbyder storby liv med både den tyrkiske og græske side at shoppe i.

Nemmeste måde at finde hotel på er via Trivago, da Booking.com er blevet blokeret (er du udenfor Tyrkiet kan du stadig bruge booking.com)

Valg af hotel: Jeg selv foretrækker at bo på de mindre hoteller, med swimmingpool og halvpension. MEN Nordcypern tilbyder også flere kæmpe store resorts ofte med kasinoer i kælderen. Det er et personligt valg hvordan man foretrækker at bo men generelt er standarten høj, med gratis aircomdition, flot indrettede værelser og høj rengøringsniveau.

Is og dejlig mad er noget af det bedste ved Nordcypern

Spisesteder: En af grundene til jeg har forelsket mig i Nordcypern, er deres mad. Jeg har endnu ikke fået et eneste dårligt måltid her. Stor byerne tilbyder en bred vifte af internationale køkkener, men det er naturligvis også muligt at få god tyrkisk mad. Jeg selv har brugt tripadvisor, til at finde gode spisesteder i nærheden af mig selv.

Ca. sådan her ser dolmus busserne på Cypern alle ud.

Transport: Hvis man er klar på at forsøge sig med venstreside kørsel kan man leje en bil. Prisen for billeje er ca. den samme som i Alanya, og trafik reglerne ligeså. Flere steder har jeg læst man skal være 21 for at leje en bil. Er man frisk på at prøve sig med bussen, så kan jeg varmt anbefale man kaster sig ud i det. Der er dolmus busser (gamle skrammel busser) mellem alle større byer, og det er en nem og billig måde at få set store dele af øen på.

Forsikring: Hver opmærksom på at det gule og blå sygesikringsbevis ikke dækker på den nordlige del af Cypern, da det ikke er med i EU. Det er derfor den rejsendes ejet ansvar at tegne en forsikring der dækker.

Hvad skal man se: Der er masser at se på Nordcypern! Hver by tilbyder noget unikt. Jeg har lavet en læste over hvad man skal se, alt efter hvilken by man skal bo i.

Girne / Kyrenia: Her skal du se Borgen på havnen, nyde en frokost med havudsigt, be byen for oven på slottet Skt Hilarion og det gamle kloster Bellapias.

Borgen i Girne centrum

Bellapais kloseret

Nicosia / Lefkosa: Her skal du se den store gamle karavane stationen, besøge det store frugt og grønt marked, tage et kig ind i Dr Fazıl Kücük museet, beundre St Sophia Katedralen som i dag er en moske og ikke mindst opleve den unikke Green line inden du smutter over på den græske side.

karavane station nicosia, oplevelser i nicosia, opleveser i lefkosa, opleveser på nordcypern, nordcypern hovedstad,

Den store karavane station i Nicosia.

cypern, nordcypern, green line, grænsen mellem tyrkiet og grækenland, blog om cypern, græske side af cypern, tiger på cypern, cyprus, south cyprus

Ingen mandsland – Green Line.

Famagusta / Gazimagusa: Her skal du se den antikke by Salamis, opleve kristendommens historie ved Barnabas grav, se den importerende bymur omkring centrum, besøge Lala Mustafa Paşa Camii der engang var en kirke og ikke mindst gå måbende fordi spøgelsesbyen Varosha, som har været afspærret siden 1974.

nordcypern, cypern blog, oplevelser på nordcypern, oplevelser i girne, oplevelser i nicosia, oplevelser i famagusta

Smuk solnedgang fra muren i Famagusta.

Nordcypern, oplevelser på nordcypern, dansk guide på nordcypern

Spøgelsesbyen i Famagusta

Gem

Gem

Facebook Kommentar

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: