Skiferie i Tyrkiet, Tyrkiet skiferie, rejser til tyrkiet, billig skiferie, skiferie i nye lande, rejseblog

Har du nogensinde overvejet Tyrkiet, som din skiferie destination?

Jeg ved, at skiferie i Europa er en super dyr ferieform og det er nok også en af grundene til, det aldrig har været en prioritet i mit feriebudget. I Tyrkiet kan en skiferie tilgengæld gøres utrolig billigt!

Kan sol og varme kombineres med en skiferie?

Mange der tager på ferie i Tyrkiet, kommer for sol og varme. Men hvis du kunne spare 5.000-10.000 kr på din skiferie, ved at tage til Tyrkiet, ville du så overveje at gøre det?

Skisæsonen er fra slut december til omkring start april, hvilket betyder at man teknisk set kunne kombinere en solskinsferie i Alanya med en kort skiferie i Davraz (Isparta) eller Saklikent (Antalya), hvor der er ski resorter.

Læs også >> Guide: 10 gode råd til road trip i Tyrkiet

Skiferie i Tyrkiet, Tyrkiet skiferie, rejser til tyrkiet, billig skiferie, skiferie i nye lande, rejseblog

Hvor kan du stå på ski i Tyrkiet?

Der er 11 forskellige skiresorter i Tyrkiet fordelt på 6 regioner på goturkeytourism.com. De 11 steder er som følger:

Middelhavs området:

Davraz Ski Resort: Davraz ski Resort i Isparta er det mest populære skiområdet blandt de lokale i Alanya. Til skiløb og snowboarding er der 8 km pister til rådighed i Davraz og stedet er kendt som en god destination til begyndere. Området ligger i højderne 1.650 og 2.150 m.

Saklikent Ski Resort: Saklikent Ski Resort ligger 50 km vest for Antalya, i bjergkæden Beydağ, med en højde på 2550 m. Højden for skiområderne er mellem 2000-2400 m, med en snedybde på 1 m og en kort sæson. Til skiløb og snowboarding er der 10 km pister til rådighed. Vintersportsområdet ligger mellem højderne 1.850 og 2.550 m.

Skiferie i Tyrkiet, Skiferie i unikke lande, stå på ski i Tyrkiet, Stå på Snowboard i Tyrkiet, Davraz Tyrkiet, Davraz isparta, Isparta Davraz, Davraz skiresort

Central Anatolia:

Elmadag Ski Resort: Elmadag Ski Resort ligger et par kilometer sydøst for Ankara på de nordlige skråninger af Elmadag bjerget, med højder på 1500-1850 m. Området er vandløst og dækket af alpine enge.

Erciyes Ski Resort: Erciyes Ski Resort er et af Tyrkiets ældste skisportssteder. Skisportsstedet ligger ved Mount Erciyes, det højeste bjergtop i Anatolia (ca. 3915 m) der ligger 25 km væk fra Kayseri. Til skiløb og snowboarding er der 55,1 km pister til rådighed. Vintersportsområdet ligger mellem højderne 2.088 og 3.346 m. Turen til Erciyes Ski Resort kan f.eks kombineres med en tur til vulkan landskabet Cappadocia.

Skiferie i Tyrkiet, Tyrkiet skiferie, rejser til tyrkiet, billig skiferie, skiferie i nye lande, rejseblog

Østlige Anatolien:

Palandöken Ski Resort: Palandöken Ski Resort i Erzurum er et af Tyrkiets største skiområder og siges også at være en af de bedste, med gode hoteller og gode faciliteter. Til skiløb og snowboarding er der 43 km pister til rådighed. Vintersportsområdet ligger mellem 2.200 og 3.176 m højder.

Sarikamis Ski Resort: Sarikamis Ski Resort ligger 50 km væk fra Kars i det østlige Tyrkiet. Den bedste sæson til skiløb er her fra december til april, og banelængden er 1200 m, højden er 2100 m. Sneen er god, men hotellerne er få og meget basale.

Skiferie i Tyrkiet, Billige destinationer til skiferie, skiferie i Isparta, Davraz skiresort, budget skiferie, unikke ski destinationer, Tyrkiet skiferie, unikke oplevelser i Tyrkiet

Sortehavs området:

Ilgaz Ski Resort: Ilgaz Ski Resort ligger 40 km fra Kastamonu og har en højde på 2850 m. Skisæsonen er mellem december og april. Skiløberne er mellem 1800-2000 m højde.

Kartalkaya Ski Resort: Kartalkaya Ski Resort ligger 40 km fra Bolu i Sortehavsområdet. Skiområdet ligger i en højde af 1850-2200 m. Den bedste sæson til skiløb er fra slutningen af december og slutningen af marts.

Skiferie i Tyrkiet, Billige destinationer til skiferie, skiferie i Isparta, Davraz skiresort, budget skiferie, unikke ski destinationer, Tyrkiet skiferie, unikke oplevelser i Tyrkiet

Marmara området:

Uludağ Ski Resort: Uludağ Ski Resort er den ældste og mest populære alpine landsby i Tyrkiet. Uludağ ligger 36 km fra Bursa. Til skiløb og snowboarding er der 28 km pister til rådighed. Vintersportsområdet ligger mellem højderne 1.767 og 2.322 m og den bedste sæson fra december til april.

Kartepe Ski Resort: Kartepe Ski Resort i Kocaeli er en god begynders- og letøvet destination med tre stolelifter og en højde på 1700 m.

Området ved Det Ægæiske Hav:

Bozdag Ski Resort: Bozdag ligger 110 km væk fra sydøst for Izmir. Skisæsonen løber mellem december og marts. Skiområderne ligger i en højde på mellem 1700-2157 m, og de nordlige skråninger er velegnede til alpint skiløb.

Note: Der er flere skisportssteder i Tyrkiet, de ovenstående er blot de mest populære.

Læs også >> Ters Ev i Antalya: Et hus, der er helt på hovedet


PIN IT!

Skiferie i Tyrkiet, Tyrkiet skiferie, rejser til tyrkiet, billig skiferie, skiferie i nye lande, rejseblog

INDHOLD I ARTIKLEN: SKIFERIE I TYRKIET, SKISPORT STEDER I TYRKIET, ANDERLEDES LANDE AT STÅ PÅ SKI, BILLIGE SKISPORT DESTINATIONER, LANDE MAN KAN STÅ BILLIG PÅ SKI, SKIFERIE ALANYA, SKIFERIE ANTALYA, SKIFERIE ISPARTA, FAKTA OM TYRKIET, TYRKISKE FAKTA, UNIKKE SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, DANISH TRAVELBLOG, BEDSTE DANSKE REJSEBLOGS, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM TYRKIET.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.