Jeg har Belgien at takke for en af mine livretter: Musling gryde.
Jeg har givet den traditionelle belgiske musling gryde et personligt twist og tilsat nogle lækre grøntsager, som jeg virkelig elsker at spise.
Jeg har lavet en anderledes fortolket version af musling gryde, hvor jeg har tilsat asparges, champignon og edamame bønner. Jeg bruger friske asparges, fordi de, sammen med edamame bønner giver noget sprødhed retten.
Blåmuslinger er en sjov ingrediens, som de færreste laver mad med. Det er en skam. Men for at gå en god oplevelse med at lave mad med blåmuslinger, så er det vigtigt at kende disse gode råd
Gode råd til at lave mad med blåmuslinger:
Tjek muslingerne er friske: Nr. 1 er naturligvis at vide, at dine muslinger er friske /levende, for ellers smager de jo ikke godt. Det er nemmere at tjekke end du tror. Til at starte med er muslingerne en lille smule åbne. hvis du banken mellem-hårdt på muslingerne (f.eks med skaftet af en kniv eller en lille mad hammer) så skal de lukke sig. Hvis de ikke lukker eller aldrig har været åbne, så er de ikke friske. Note: Når de lukker, så siger de en lille lyd.
Brug dine sanser: Lugt til muslingerne og kig på dem. Lufter de grimt, er de naturligvis ikke friske. Er de ødelagte, er de heller ikke gode.
Vask dem før du bruger dem: Blåmuslinger plukkes i havet og er et naturprodukt. Derfor anbefaler jeg også at du vasker dem godt, før du bruger dem, præcis ligesom du ville gøre med dine grøntsager.
Belgien eksperter i at lave musling gryde. I Tyrkiet spiser man blåmuslinger fyldte med ris eller friture stegte på spyd og i Italien lavet man pastaretter med muslinger.
Læs også >> Opskrift: Indisk Kheer dessert med ris
Opskrift på Musling gryde med asparges, champignon og edamame bønner
🍽 2 personer ⏱ 45 min 🇧🇪 Belgisk med et stort twist
[one_half]
INGREDIENSER
1,5 kg muslinger
½ l fløde
2 spsk. smør
2 løg
100 g asparges
150 g champignon
50 g edamame bønner (løse, ikke i bælg)
Olie
[/one_half][one_half_last]
FREMGANGSMÅDE
Fremgangsmåden på denne opskrift af musling gryde er super simpel.
Først sikre du dig, at alle muslingerne er friske. Hvordan du gør det, har jeg forklaret længere oppe i artiklen.
Derefter gør du dine champignon rene og skære dem i halve eller kvarte (ikke for små, så forsvinder de i mellem muslingerne)
Rengør dine asparges og skær også dem i grove stykker.
Tilsæt derefter alle dine ingredienser i en stor gryde. Retten skal koge let før den er klar. Den nemmeste måde at vide, hvornår din ret er færdig, er helt simpelt ved at kigge og smage på en musling og en eller flere af grøntsagerne.
[/one_half_last]
Velbekomme
Læs også >> Opskrift: Sødet Figner (Incir Tatlısı)
PIN IT
INDHOLD I ARTIKLEN: BELGISKE RETTER, MUSLING GRYDE, OPSKRIFTER PÅ MUSLING GRYDE, GRYDERET MED MUSLING, OPSKRIFTER PÅ BELGISK MAD, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSK MAD, MAD FRA UDLANDET, BELGISK MUSLING GRYDERET, RETTER MED BLÅMUSLINGER, OPSKRIFTER PÅ BLÅMUSLINGER.