5 gode ting ved den tyrkiske karantæne (+video)

Karantæne weekend, karantæne i Tyrkiet, hvad laver man i Tyrkiet, Corona Tyrkiet, Dansk i Alanya, Alanya expat, weekend karantæne i Alanya

Weekender i Karantæne har i 2020 (Tyrkiet) været mere reglen end undtagelsen.

Eller sådan følelses det i hvert fald.

Jeg går igen all-in på glasset er halvt fuldt / intet er så skidt, det ikke er godt for noget / andre kliché agtige danske citater.

For det er ikke KUN negativt at være i karantæne. Jo, jo det er da ikke det fedeste, jeg kan huske, jeg har brugt weekenden på, meeeen det er heller ikke det værste.

Så i stedet for at snakke om, hvor nederen det er, så vil jeg da godt dele 5 (personlige) gode ting ved den tyrkiske karantæne.

Se Two Cultures video om karantænen i Tyrkiet

I december startede jeg en youtube kanal med navnet Two cultures (subscribe, så er du kæmpe sød!). I denne måned filmede vi, hvad vi lavede i en af karantæne weekenderne.

Der er også en facebook side med navnet Two Cultures, hvor vi også uploader alle videoer.

5 gode ting ved den tyrkiske karantæne

Karantæne weekend, karantæne i Tyrkiet, hvad laver man i Tyrkiet, Corona Tyrkiet, Dansk i Alanya, Alanya expat, weekend karantæne i Alanya

Tiden til at lave ingen ting

“Jeg vil her i aften komme med min lille opfordring til, at vi sommetider gør noget andet end det, vi plejer. Noget, der ligger uden for dagligdagens praktiske gøremål. Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt”

Sådan sagde Dronningen i sin nytårstale i 2017. Jeg tror ikke, hun dengang kunne have forstillet sig, hvordan 2020 kom til at se nu.

Men 2020 er for de fleste blevet året, hvor man har fået ekstra meget tid uden for dagligdagens praktiske gøremål. For pludselig var fodbold træning aflyst, børnene skulle ikke længere have tøj på, før de tog i skole og mange har, ligesom mig, sikkert arbejdet i pyjamas og morgenhår de fleste dage.

Jeg er bestemt skyldig i at have et travlt liv. Jeg har rejst i 10+ lande på 3 år, konstant stræbet efter nye karriere mål og altid været klar på en latinfest og en kold øl i Alanyas sommer varme.

2020 har tvunget mig til at fylde min tid med andre ting. At finde roen i at “bare være derhjemme” og i at være sammen med mig selv. Det har været fint at lære.

Jeg har lavet maaange ligegyldige projekter i år. Alt fra julepynt i hama-perler til et puslespil med 1000 brikker (se det i videoen ovenfor, hvor lang tid det tog!).

Ingen skyld følelse over at sove længe

Jeg er gooood til at sove længe. Og her efter et par weekender i karantæne, så kan jeg mærke, at jeg sover ekstra godt i karantænen.

Der er ingen som ringer, ingen aftaler man har glemt og kun kargo som banker på døren.

Der er ro til at sove. Der er ingen, der hugger brande nede i gården, ingen børn, der skriger mens de spiller fodboldt og ingen trafik. Der er stille.

Det er pludselig heller ikke så vigtigt, hvornår man går i seng og hvornår man vågner op igen. Fra fredag aften til mandag morgen er klokken ikke længere vigtige.

Læs også >> En følelse jeg ALDRIG kommer til at give min kæreste

julemiddag i Tyrkiet, Tyrkisk jul, dansk jul i Tyrkiet, dansker i Alanya, Alanya dansker, jul i udlandet, dansk julemiddag i udlandet, rejseblog, Youtube om at rejse, danske rejse youtube
Sådan så årets julemiddag ud i Tyrkiet. Synes selv den ligner meget godt den danske.

Den gode mad bliver lavet

Restauranterne i Alanya har efterhånden været lukket nogle uger og kun take-away har været en mulighed.

For at minimere, hvad jeg er i kontakt med, har jeg valgt at lave mad hjemme. Jo, jo der bliver da ringet efter en grillet fisk eller en god pizza i nu og næ, men langt det meste mad laver jeg selv.

Og jeg har lige nu tid tid til at lave mad, så i denne måned er det allerede blevet til 2 gange risengrød, 1 virkelig vellykket juleand, et utal af nybagte boller og flere velsmagende gryderetter.

Fordybelsens tid

Så 2021 skulle gerne blive året, hvor jeg lancere mit første projekt henvendt til det tyrkiske marked. Hvis alt går vel, så kommer der to forskellige projekter.

Jeg holder det fortsat lidt små hemmeligt, hvad projekterne er, men som det er med alle nye projekter, så kræver de tid.

Så jeg fokusere meget af min tid på, at få arbejdet på det første projekt og karantænen givet mig ro til at gå langt ind i min kreative boble og arbjede igennem.

Indretning af det nye kontor

Så i februar flyttede jeg ind i min 3+1 værelses lejlighed. MEN det ene værelse har været ramt af en vandskade, så det har bare været brugt til opbevaring.

Mit tag er blevet ordnet, der er blevet lagt nyt gulv og der er blevet malet.

Så nu er det tid til at indrette værelset til kontor, og det er weekenderne gået med. Borde, stole og alle de andre møbler er allerede kommet og nu mangler vi mest bare at få nogle fede ting på væggene.

Både vores nye youtube kanal, Alanya.Dk, de nye tyrkiske projekter og alle de kunde opgaver vi har, som blandt andet inkludere en masse fotoshoots, kan vi nu kan ordne på kontoret.

Det er en kæmpe befrielse at have fået et pisse fedt kontor, som også gør det nemmere at adskille hygge på sofaen med arbejde på computeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.