Jeg tror vi er mange der elsker indisk mad.
Men jeg ved ikke hvor mange der er bevidst om , at det indiske mad man får på restauranter, kun er en lille del af det rige indiske køkken.
Jeg lærte i hvertfald meget om indisk madkultur gennem min ven fra Indien, men som er bosat i Holland. Han lærte mig at lave et par af hans mors retter og med hans velsignelse deler jeg dem med jer.
Disse indiske fladbrød kan nok godt fås på nogle restauranter, men lagt fra alle. Det er heller ikke så vigtigt om de fås på restauranter eller ej men mere at de indiske fladbrød Aloo Palak Paratha er super lækre, forholdsvis nemme at lave og en sjov ret at lave sammen med venner eller familie.
Læs også: Opskrift på Indisk Kheer dessert med ris
Opskrift på indiske fladbrød – Aloo Palak Paratha
Til: 4 personer. Tid: 30 min Kategori: Hovedret Land: Indien
INGREDIENSER
Til dej:
- 2,5 dl fuldkorns hvedemel
- 2 tsk olie
- 1/4 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld:
- 3 dl kartofler
- 2 dl spinat
- 1/2 tsk mangopulver (aamchoor)
- 1/4 tsk salt
- 1/2 tsk chili flakes
- 1/4 tsk garam masala
Øvrige:
- 2 spsk olie til at stege i.
- 1/2 tsk spidskommenfrø
- 2 laurbærblade
- 3 nelliker
- 5 kardemomme kapsler
TIL ANRETNING:
Retten serveres sammen med Autentisk indisk Coriander Chutney.
FREMGANGSMÅDE
Start med:
Kog kartoflerne. Kartofler må ikke være overkogte, de skal være møre. Hvis kartoflerne overkoges, suger de ekstra vand, hvilket gør fyldet meget fugtigt og svært at rulle.
Vask og hak spinaten fint.
Dejen:
Bland mel, salt og olie, og tilsæt vand efter behov for at lave en blød dej.
Ælt dejen på en let oliet overflade, f.eks. lidt olie på sølvpapir, som dejen bliver æltet på.
Dejen skal være blød, men ikke klistrende. Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hvile i mindst 15 minutter.
Fyldet:
Når kartoflerne er kølet af, moses de groft. Bland alle ingredienserne til fyldet til en ensartet masse. Smag fyldet til og juster salt og peber efter smag.
Lav paratha:
Del dejen op i fire lige store dele og form dem til bolde. Del aloo palak-fyldet i fire dele. Fyldet skal være omtrent samme størrelse som dejboldende.
Rul dejbolden ud til den er ca. 7,5 cm i diameter. Placer en kugle med fyld i midten af dejen. Træk kanterne af dejen sammen om fyldet.
Gentag processen for alle fire kugler. Lad de fyldte kugler hvile i 3-4 minutter.
I en tykbundet pande opvarmes olien med spidskommenfrø, laurbærblade, nelliker og let knustekardemomme kapsler. Olien skal være medium varm.
Med en kagerulle rulles fladbrøds kuglerne ud til de er ca 0,5 cm i tykkelsen. Hvis dejen klistrer, drys let parathaerne med tørt mel.
Placer parathaen på panden. Når parathaen begynder at ændre farve og hæve sig, skal de vendes.
Drys en teskefuld olie over parathaen. Vend parathaen igen og tryk let på de hævede områder med en spatel. Vend igen og tryk med en spatel for at sikre, at parathaen er gyldenbrun på begge sider.
Gentag for de resterende parathaer.
Parathaer serveres bedst varme og sprøde. Når de bliver kolde bliver de bløde. Hvis du ikke skal spise dem med det samme, kan du afkøle dem på en rist for at forhindre, at de bliver bløde.
Parathaer kan gemmes i op til 2 dage i stuetemperatur, pakket ind i aluminiumsfolie eller i en lufttæt beholder.
Til senere brug kan parathaer opbevares i køleskabet i 4 dage eller fryses i op til en måned. Genopvarmning kan ske på panden eller i ovnen.
Velbekomme!
Læs også >> Opskrift: Tyrkisk bagekartoffel – Kumpir
INDHOLD I ARTIKLEN: INDISKE OPSKRIFTER, INDISK FLADBRØD, INDISKE PANDEKAGER, OPSKRIFT PÅ ALOO PALAK PARATHA , OPSKRIFT PÅ INDISK MAD, VEGANSK MAD, VEGETARISK MAD, VEGANSKE OPSKRIFTER, VEGETARISKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ INDISKE LOKALRETTER, OPSKRIFTER PÅ INDISK MAD, MAD FRA INDIEN, OPSKRIFTER PÅ ALMINDELIG UDENLANDSK MAD, UDENLANDSKE OPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ UDENLANDSKE RETTER.