Den tyrkiske hverdag

Bliver man tyk i Tyrkiet?

juicekur, juice detox kur, frugt til detox kur, frugt til juicekur

Igennem tiden møder jeg en stor del af de andre piger, som er flyttet fra Danmark til Alanya.

Hvad overrasker mig hver gang er, hvor mange af dem der tager utrolig meget på, mens de bor her.

Hvorfor bliver de tykke?

Jeg snakkede med en veninde om det, og hendes teori er, at det er alt det billige fastfood i Alanya, som er skylden i pigerne på få måneder stiger voldsomt i vægt.

I Alanya kan du jo få en rullekebab og en cola for under 10 TL (ca. 25 DKK) eller en Steak med pomfritter og sovs til 40 TL (ca. 120 DKK). Derudover er light produkter ikke det, der står forrest på hylderne i supermarkedet og en 2 liters cola koster 3 Tl (ca. 8 DKK.) og en pose slik eller chips 1-2 Tl (2,50 – 5 DKK).

De bliver tykke fordi Alanya er et slaraffenland af nem og billig mad, så man kan sidde hele dagen og hygge sig.

Hvorfor blev jeg ikke tyk?

Hvorfor jeg ikke er blevet tyk, ved jeg jo godt selv. Men måske kunne nogle andre få glæde af at vide, hvad jeg har gjort.

I Danmark leve jeg på en SU, med en lejlighed i Århus centrum. Dermed sagt at penge ikke var det jeg havde flest af. Jeg spiste, som mange andre danskere, mange “næsten” færdig retter ala Knorr lasange og Tortilla mix med pandekager. Grundlæggende leve jeg faktisk sundt nok, og min vægt holdte sig stabilt.

Lige fra jeg flyttede til Alanya, har jeg benyttet mig meget af at gå på Bazar og købe frisk frugt og grønt. Efter jeg havde været kort tid i Alanya, sagde jeg det job op jeg havde, og startede på at bygge Alanya.dk op. I 6 måneder havde jeg ingen indtægt, men det håb Alanya.Dk magasiner ville lykkes, og jeg kunne tjene lidt på det.

I de 6 måneder havde jeg masser af tid, og meget få penge, og derfor begyndte jeg at lave alt selv, fra bunden. F.eks købte jeg en kylling, kogte suppe på den, pillede kyllingen, klargjorde kødet til salater eller middagsretter. Jeg kunne få en kylling til at blive mad i 3 dage. Det var sund mad, og mad uden en masse E-numre.

Taners familie har også meget at gøre med min naturlig livsstil. Deres have oppe i bjergene har en eller anden form for frugt eller grønt hele året. Jeg vil vove og mene at min svigerfamilie er 50-60% selvforsynende.

Frugterne fra haven laver jeg f.eks juice fra hele året, og dermed har jeg ikke købt en supermarkeds juice i over 1 år men drikker alligevel juice næsten hver dag. Jeg laver også grønsagssuppe udelukkende med grønsager oppe fra haven, og dermed ved jeg min mad er 100% organisk og sundt.

Derudover tror jeg på, at det jeg får en masse naturlig mad, uden E-numre og tilsætningsstoffer også gør en masse godt for min krop. Blandt andet følger jeg siden naturligtliv.dk for at få inspiration til at leve et liv med færre tilsætningsstoffer.

Efter jeg flyttede til Alanya har jeg tabt mig ca. 5 kg.

Har du også erfaringer med vægten i Alanya, så del dem i kommentarfeltet
You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.