Magasin: Kan man lave mere end én?

blog om alanya, alanya blog, blogs om alanya

I Tyrkiet har jeg fundet tiden og roen til at være nørdet på mit niveau.

På universitetet brugte jeg alt for meget energi på at sammenligne mig med mine studiekammerater, og jeg tog lærerens karakter og bedømmelser dybt seriøst.

Fik jeg under 10 i karakter, var det det samme som, at det jeg havde lavet ikke var godt nok!

Jeg fik undervisning i magasin design, og tog faget meget seriøst, allerede dengang vidste jeg, at det var det jeg ville i fremtiden. At jeg skulle eje mit eget 2 år senere havde jeg ikke forudset!

Jeg havde heller ikke forudset, at jeg ville se tilbage på den undervisning og tænke “Fru. lærer du har da vist ikke lavet mange magasiner i dit liv, for den undervisning du gav, er under 10% brugbart i den virkelige verden” – Teko i ringer bare når i mangler en ny underviser 😉

Jeg gik til eksamen på et elektronisk ipad-designet Adobe DPS Alanya.Dk magasin (som i aldrig har fået lov at se ;)) og fikSkærmbillede 2015-10-17 kl. 11.01.38 top karakter for godt design og finish, men også lærerens kommentar “hvordan vil du skrive mere end 1 magasin om det her?”

14 måneder efter min afsluttende eksamen udgav jeg det 2. Alanya.Dk magasin på 90 sider. Jeg har flere gange siden haft lyst til at sende dem hjem til min underviser og sige “Der var mere at skrive om”, men jeg er ikke sikker på, hvilken kamp jeg ville vinde, for hun har sikkert for længst glemt, hvad hun sagde.

Adobe DPS (Digital Publishing System) design var noget, jeg havde lært på et grafisk kursus udenfor skolen, da jeg fokuserede alt min universitets tid på at lærer så meget som muligt, også efter skoletid og i weekenderne.

Da jeg besluttede mig for at lave DPS (Digital Publishing System) design til eksamen, kunne jeg ikke længere søge hjælp hos mine egne undervisere, da ingen af dem havde kendskab til systemet, så jeg søgte hjælp hos kursus underviseren fra Advice 360Skærmbillede 2015-10-17 kl. 11.13.29

Efter min eksamen spurgte Advice 360 om han måtte bruge mit magasin design til fremtidig undervisning af DPS design på hans kurser.

Jeg blev stolt, jeg blev ydmyg og jeg blev forbavset. For jeg havde flere gange tilbudt af betale for hans hjælp (da han jo ikke var min underviser mere og drev en selvstændig virksomhed) Han afslog hver gang, hans betaling skulle være at få lov at vise mit magasin frem (kæmpe Win for mig!) og han tilføjede tilmed, at jeg havde fået designet ting, han ikke dengang viste hvordan man gjorde. Det er det man får ud at at trykke på en masse knapper.

Han har stadig forsiden af mit magasin på sin hjemmeside, som reklame for kurset.

 

Hvad er DPS (Digital Publishing System)

DPS er systemet og måden man designer magasiner til tablets på. Mine er designet i Indesign til Ipads.

Ideen er f.eks at man kan vise flere billeder på en artikel. I eksemplet under, kan du se at jeg i min artikel om havskildpadder har et slideshow i baggrunden, så man ser flere billeder end man normalt ville. Ligeså har jeg designet det sådan at man skal trykke på knappen i højre hjørne for at få artikelteksten frem, også kan man derefter scralle i teksten med sin finger. Hvis man vil tilbage til forsiden kan man trykke på huset i venstre side, vil man bladre mellem billederne trykker man på de blå knapper og vil man videre til næste artikel scraller man fingeren over skærmen.

DPS magasin designs er sjovere for brugeren end PDF magasiner. PDF magasiner er designet ligesom papir magasiner, man så skal læse online, og følelsen af at kunne “bevæge” sig er derfor fastlåst. DPS magasiner giver bevægelse og bruge oplevelse.

 

Start billedet på hvaskildpaddeartikelen
Start billedet på havskildpadde artiklen designet i DPS.
Skærmbillede 2015-10-17 kl. 11.15.32
Havskildpadde artiklen med artikeltesten foldet ud. Efter 6 sek starter slideshow i baggrunden med billeder af havskildpadderne omtalt i artiklen. Klikker man på en af de blå knapper stopper man slideshowet.

 

DPS, Digital Publishing System, sådan laver du Digital Publishing System, fakta om Digital Publishing System, hvad er DPS
DPS (Digital Publishing System) slideshowet er begyndt, og en ny skildpadde kommer frem
Design_ipad_magasiner
Nyt foto i DPS slideshowet, nu med artikelteksten også foldet ud. Artiklen læser man ved at scralle med sin finger.

 

Husk: Mangler du en grafisk underviser, så både underviser og tilbyder jeg kurser i de grafiske programmer. Du er altid velkommen til at skrive på Tea@alanyadk.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.