Tyrkisk hennafest for skønne Bilge

tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya, alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner

Torsdag var en dag i kærligheden – og kvindernes tegn.

Min skønne veninde Bilge, som er født i Danmark men som har tyrkiske rødder og er bosat i Alanya, skulle endelig giftes med hendes Muhammed efter mange års venten!

Jeg har været inviteret til hendes bryllup siden april og glæder mig til at deltage mindst ligeså længe!
(Til dem der ikke ved hvem Bilge er, så er hun den skønne kvinde der ejer pure – skincare & esthetics i Alanya)

tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya
Det smukke brudepar: Bilge og Muhammed!
tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya
En stor dejlig familie!

Nihak – Den tyrkiske vielse 👰🏽 👨🏽

Til de fleste tyrkiske bryllupper jeg har været til, er brudeparret blevet viet til selve bryllupsfesten, men Bilge og Muhammed skulle vies 2 dage før deres bryllupsfesten på Nihak kontoret i Alanya.

I en facebook besked havde Bilge inviteret mig til hendes vielse, på tyrkisk kaldet Nihak kl. 16.00 PRÆCIS.

tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya

Præcis kl 16.00 blev det ikke, det blev tyrkisk tid, hvilket var 16.10.

Den offentlige person fra Nikah kontoret kom iført en rød satin jakke, og begyndte straks at sige en masse på tyrkisk. Undervejs i ceremonien sagde Bilge evet (ja til Muhammed) 😍 mens Muhammed råbte EVET til Bilge. Da Muhammed råbte EVET var mine øjne ret våde 😭 og et biflad uden lige brød ud.

Vielsen varede under 10 minutter, og derefter var det fototid!

gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya
Det smukke brudepar og mig

Bilge havde en smuk grøn tyrkisk kjole på og hun så helt guddommelig ud! Jeg derimod havde en almindelig sortkjole på, ingen make-up og min almindelig knold på hovedet, fordi jeg skabte tidsmangel for mig selv, ved at snakke for meget i telefon med min veninde før jeg skulle afsted.

↑ Ved siden af det smukke brudepar, følte jeg mig meget underdressed, men heldigvis havde jeg pænt tøj i tasken, som jeg skulle havde på til aftenens hennafest.

Efter vielsen var slut smuttede jeg på EV restaurant til en hurtig frokost og derefter over til Cut By Celal for at få ordnet hår.

Hvis du selv en dag er inviteret til vielse på Alanya Nikah kontor, så find adressen her.
Til frisøren – smukt hår til hennafesten 💇

En af de fede ting ved tyrkiske fester er at man kan gejle sig TOTAL meget op.

Det er blandt andet en af grundende til jeg i mit skab efterhånden er fået opbygget en “mini prinsesse garderobe” med smukke festkjoler, tasker og høje sko.

Bilges tyrkiske hennafest og tyrkiske bryllup er helt sikkert de fester, jeg har glæder mig mest til i år, og derfor ville jeg også gerne se så godt ud som muligt.

Via facebook havde jeg booket en tid hos Cut by Celal i Alanya centrum, så jeg kunne få sat hår til hennafesten.

Jeg forklarede frisøren, at jeg havde EN regler for frisuren: ALT hår skulle væk fra nakken. Derudover fik han frie hænder til at sætte håret.

Det tog ca. en time, og undervejs havde jeg ingen fornemmelse af hvad der foregik i mit hår. Det er heller ikke en hemmelighed jeg ikke rigtig fulgte med, jeg udnyttede tiden til at svare på mails og update sociale medier 😜.

Da han var færdig, var jeg utrolig glædeligt overrasket! I håret var der lavet mange flotte detaljer, og det så MEGET prinsesseværdigt ud.

tyrkisk bryllup, bryllup i tyrkiet, tyrker bryllup, tyrkisk nikah, gift i tyrkiet, dansk tyrkisk ægteskab, gift i Alanya, frisør alanya, cut by celal, bryllupshår, hår til bryllup.
Mit utroligt smukke hår, efter en time i frisørstolen.

Til tyrkisk hennafest

Note: Hennafesten er en slags tyrkisk polterabend for bruden og hendes veninder.

Vi var inviteret til Hennafest til kl 19.00. Trine og jeg havde aftalt at mødes derude, da Trine også havde været til frisøren, bare et andet sted i Alanya.

Da vi begge var ankommet til Marina Beach i lystbådehavnen måtte vi konstatere, at det var kl 19.00 tyrkisk tid, vi var inviteret til.

Dog kom de andre danskere også omkring kl 19.00, og den gode snak var i gang. Noget af ventetiden blev også brugt på at tage et par fotos ved den smukke blomster indgang.

Jeg skal ærligt sige, jeg følte mig lidt som en prinsesse 😂
alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna,
Mig, sammen med Susanne og Trine, som også begge 2 er fastboende danskere i Alanya.
alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, Tea Tougaard, dansk rejseblogger
Kysse-selfie til alle jer læsere 😂

På alle bordene var der dækket op med en overflod af mezze retter (små forretter ala tapas), og selvom vi høfligt prøvede at vente ved “dansker bordet”, så gik vi alligevel i gang lidt før vi burde. Efter mezzen var der grill buffet. Til dessert var der baklava (En super sød tyrkisk kage) frugt og nødder.

alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner
Således så bordene ud da vi ankom til Hennafesten.

Traditionen tro ankom hovedpersonen/Bilge senere end os gæster, og endnu engang havde hun en vidunderlig kjole på!

Jeg har ikke helt styr på de mange traditioner til hennafesten, men når Bilge kommer hjem fra bryllupsrejsen, så skal jeg nok prøve at lave et interview med hende om Hennafesten.

Det jeg ved er; Der blev sat bønner, danset og viftet med tørklæder. Jeg ved også at Bilge dansede en dans omkring Muhammed med en lerkrukke i hånden. Dansen symbolisere at det er kvinden, der bestemmer i ægteskabet (men det vidste vi jo allerede 😜 )

Kl 23 var min energi ved at være brugt op for i dag, og mens tyrkerne var i fuld gang med deres super fede folkedans tog jeg, sammen med Pia og Ruth, en taxi hjem. (Hjemme brugte jeg 30 minutter på at pille hårnåle ud af mit hår, før det kunne blive sengetid)

For at slutte dagens blogindlæg om henna lidt festligt af, får i her en håndfuld billeder fra festen:

alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner

alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner alanya blog, travel blog, rejseblog, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, hennefest, tyrkisk hennafest, hvad er henna, henna traditioner, tyrkiske traditioner

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.