20 Kulturchok fra Expats i Tyrkiet

expats kulturchok, flyt til Tyrkiet, kulturen i Tyrkiet, Tyrkiet guide, hvad er en expat, expat istanbul, flyt til Istanbul

Hvad kulturchok har folk oplevet i Tyrkiet?

I en facebook gruppe for Expats i Istanbul, Tyrkiet, blev der spurgt ind til, hvilke kulturchok folk havde oplevet.

Tråden fik flere hunred svar fra folk som er flyttet til Tyrkiet fra hele verden.

Jeg har oversat og indsat 20 af dem i dette blogindlæg, fordi jeg håber, det vil kunne hjælpe nogle med at “forebygge” et kulturchok, før de flytter til Tyrkiet.

Svarene er kommet fra expats fra hele verden, som nu er bosat i Istanbul (kommentarerne kommer fra en Expat facebook gruppe). Derfor er deres kommentarer også med udgangspunkt i den kultur de kom fra og omkring oplevelser i Istanbul.

Nogle kommer f.eks fra meget muslimske lande og var i chok over Tyrkiet afslappede holdning til islam mens andre kom fra lande, hvor de fik deres vare pakket i supermarkedet og var i chok over selv at skulle gøre det i Tyrkiet.

Der er en blanding af positive og negative, men lidt flere negative, for et kulturchok er som regel de negative ting, som sætter sig på hukommelsen efter man er flyttet til Tyrkiet, mens de færreste ser et “kulturchok” som noget positivt, de har oplevet.

Flyt til udlandet, gode grunde til at flytte til udlandet, udlandet flytning, derfor skal du flytte til udlandet, derfor skal du flytte til Alanya, expat, dansk expat,

Hvad er en Expat?

Usikker på hvad Expat betyder? Hvis du er i tvivl, så er det helt oka. Jeg har selv måtte forklare ordet til mine forældre. På dansk vil vi måske bare sige “tilflytter til et andet land” men da det allerede er 5 ord, så er Expat noget nemmere at sige.

En expat beteges som er en person, der er bosiddende i et andet land end deres hjemland. I almindelig brug henviser udtrykket ofte til fagfolk, faglærte arbejdere eller kunstnere, der tager stillinger uden for deres hjemland, enten uafhængigt eller sendt til udlandet af deres arbejdsgivere.

Der er altså tale om folk som selv har valgt at flytte og ikke flygtninge eller folk som af en eller anden grund er tvunget til at flytte til et andet land end deres hjemland.

Læs også >> De bedste tyrkiske film og serier på Netflix

istanbul guide, guide til istanbul, expat kulturchok, flyt til Tyrkiet, Flyt til Alanya, guide til at flytte til Tyrkiet, hvordan er det at bo i Tyrkiet,

20 Kulturchok fra Expats i Tyrkiet

 • De er det folkefærd som drikker mest te i verden, så jeg forventede at bruge måneder på at prøve forskellige slags te. Men der er lidt til ingen variation, når det kommer til lokal te. Derudover te på restauranter og caféer er i bedste fald middelmådig. – Skrevet af en Iraker.
 • At folk stadig taler tyrkisk til dig, selv efter at du har forklaret dem 1000 gange, at du ikke forstår, hvad de siger.
 • Gæstfriheden var fantastisk og maden er virkelig fantastisk. Nu forstår jeg, hvorfor folk flytter hertil.
 • De arbejder allesammen og er hårdtarbejdende! Det var lidt chokerende at se folk her virkelig arbejde hårdt, selv de gamle mænd og kvinder! Det var det, min mor lagde mærke til. Hun sagde, at folk var som myrer her. Skrevet af en araber fra Dubai.
 • Værste taxichauffører i verden. De køre råddent og snakker i telefon mens de kører.
 • Menuer uden priser. Jeg kan se, hvor skuffede nogle restauranter bliver, når jeg kender den nøjagtige pris, fordi jeg tager billeder af menuerne, før jeg bestiller.
 • Tilfældige personer spørger mig, hvor meget jeg tjener. Det er grænseoverskridende for mig.
 • Det første spørgsmål: hvor er du fra? Andet spørgsmål: hvad er dit job?
 • At du kan ikke leje lejligheder. Uanset hvad, så spørger de, om du er udlænding, ogsp siger de nej! Yabancıya vermiyorum! (vi vil ikke have udlændinge). Især hvis du er fra Afghanistan, Iran, Pakistan eller Syrien.
 • Alle mænd i Tyrkiet er “single”. Halvdelen af dem er allerede gift, men skjuler det for at have det sjovt med andre kvinder.
 • Der står ingen priser på prisskiltene. Og prisen ændrer sig alt efter, hvor du er fra.
 • Det faktum, at du kan elske Tyrkiet, men nævne én ting, du ikke kan lide, også du får besked på at tage tilbage til dit eget land…
Læs også >> Om at flytte til Alanya og de mange spørgsmål dertil
 • At de kan få i lange bukser og jakker i sommervarmen.
 • Som muslim er det virkelig chokerende. De går rundt halvt nøgne og de drikker alkohol. Det er totalt imod vores islamiske kultur. – Skrevet af en araber
 • De er meget mere tolerante i forhold til de andre muslimske lande.
 • Ikke alene skal du betale ekstra for plastposer i supermarkedet, men du skal også selv pakke dine varer.
  Jeg kan huske, at jeg følte mig lidt chokeret, da kassedamen bare smed posen hen over disken og fortsatte videre til den næste kunde, uden at se mig i øjnene. Jeg troede, det var fremmedhad eller noget, men så indså jeg, at det var sådan overfor alle. – Skrevet af en brasilianer
 • 2 tl for at bruge toilettet.
 • Man kan ikke gå rundt i en butik uden at blive fulgt rundt / fulgt efter.
 • Da jeg ikke vidste noget om nutidens Tyrkiet, så jeg forventede strenge mennesker, men jeg fandt i stedet mennesker med en stor sans for humor! Tyrkerne er sjove, og de elsker at drille og joke.
 • At det er et smukt og fantastisk sted med fantastiske mennesker.

Læs også >> 10 ting du skal vide, før du flytter til Alanya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.