Den tyrkiske hverdag

Om at flytte til Alanya og de mange spørgsmål dertil

Blog alanya, blog fra alanya, grafiker i udlandet, ferie i alanya, alanya blog, danskere i udlandet, danskere i tyrkiet, danskere i Alanya, blog fra udalndet, blog om udlandsdanskere, pige i alanya, alanya.dk, alanyadk.dk,

Jeg har været bosat i Alanya siden april 2014.

Jeg flyttede fordi, jeg ønskede eventyr og muligheden for at designe et ekstraordinært liv.

Det er et ønske og en handling jeg (efter 4 år i Tyrkiet) kan mærke forvirre rigtig mange danskere. Det virker ulogisk for danskerne at man ønsker at forlade (kedelige og kolde) Danmark.

De fleste udenlandsdanskere vil nok give mig ret i, at danskere til tider kan være ret uopfindsomme, når de taler med en som har fraflyttet Danmark. Jeg synes i hvert fald danskerne er ret uopfindsomme med hensyn til samtale emner. Når jeg møder andre danskere er det nemlig altid de sammen spørgsmål de stiller.
Det starter altid ca. sådan her:

NÅÅ bor du fast hernede?

Og der er svaret bare ja.

Hvor længe har du gjort det?

Siden april 2014.

Tyrkisk bryllup, selfie tyrkiet, dansker i tyrkiet, dansk i tyrkiet, blog om tyrkisk, dansk pige i tyrkiet

En lille selfie af mig og Taner 🙂

Flyttede du herned pga. din kæreste?

Nej det gjorde jeg ikke, jeg var single, da jeg flyttede herned. Men kort efter jeg var faldet til, blev jeg tætte venner med Taner og det udviklede sig til et parforhold. Vi har nu været sammen i over næsten 4 år og driver Alanya.Dk sammen.

Savner du ikke Danmark?

Nej jeg savner ikke Danmark. Tyrkiet er landet, hvor alle mine drømme er gået i opfyldelse, og hvor jeg synes alle muligheder er åbne for mig. Jeg savner de mennesker, jeg elsker i Danmark, men jeg er jo i Danmark engang imellem og dem jeg holder af kommer heldigvis også på ferie hernede.

Med hensyn til mad, som jeg savner fra Danmark, så kan man købe rugbrød ved næsten alle bagere i Alanya, lave frikadeller af kylling og smugle asparges ind i landet til tarteletter. Jeg har efterhånden fundet mange gode løsninger på “mad problemerne”.

Hvad laver du så hernede?

Jeg fortæller dem, at det er mig der står bag Alanya.Dk og det er heldigvis et navn rigtig mange efterhånden kender, også får jeg et ”hvor er du dygtig” (haha også føler jeg mig 5 år gammel).

Hvad siger dine forældre til du bor her?

Mine forældre har givet mig alt tænkelig støtte til mit liv her. De kan se de resultater jeg har opnået og at jeg er glad og sund i mit liv i Tyrkiet. Derudover bliver skænderierne en del mindre når man bor over 3500 km væk.

Hvad laver du så om vinteren, når der ingen turister er?

Jeg lever ikke af turisterne, jeg lever af reklame indtægterne og affiliate salg på mine hjemmesider. Jeg er også marketings ansvarlig for en lille håndfuld firmaer og laver løbende grafiske opgaver for mine kunder. Alle disse arbejdsopgaver er hele året rundt og har intet med Alanyas turistsæson at gøre.

Om sommeren er jeg dog også freelance guide, hvor jeg rejser rundt i Tyrkiet med mindre danske grupper og det job er sæsonbetinget. Om sommeren nyder jeg at komme rundt i Tyrkiet og på Nordcypern og dele min viden, mens jeg om vinteren nyder at ligge i sengenen hele dagen og arbejde.

Snakker du så tyrkisk?

Mange synes nok det er et ja eller nej spørgsmål, men så simpelt er det ikke at svare på evnen til at tale et sprog. Jeg snakker lidt/en del tyrkisk, men jeg snakker langt fra sproget 100%. Jeg snakker og kommunikere på tyrkisk men jeg taler ikke tyrkisk “fuldtid”.

Hvornår planlægger du så at flytte tilbage til Danmark?

Øhh aldrig?

Det forvirre danskere utroligt meget, at man er glad der hvor man er. Alle har en forventning om at fraflytter man Danmark, så flytter man tilbage igen en dag. Jeg planlægger ikke d.d at flytte tilbage til Danmark, jeg planlægger at foresætte mit eventyr ude i verden.

Samtidig vil jeg også gerne understrege, at jeg ikke har planlagt hele mit liv (modsat andre åbenbart?) og grundlæggende kan jeg være et helt andet sted i verden allerede om få dage eller uger.

Har du også spørgsmål til mit liv i Tyrkiet, så er du altid velkommen til at skrive til mig på hello@teatougaard.dk

Drømmer du selv om at flytte til Tyrkiet? Så læs min artikel Guide og huskeliste: Flyt til Alanya

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.