10 ting du skal vide, før du flytter til Alanya

Flyt til Alanya, Alanya guide, hvordan flytter man til Alanya, gode råd til at flytte til udlandet, rejseblog, Tea Tougaard,

Alle byer har fællestræk og forskelligheder.

At flytte fra Århus til Alanya er på nogle punkter ikke mere anderledes, end at flytte fra Århus til Silkeborg, og alligevel en helt anden verden på andre punkter.

Når man flytter ( lige meget hvorhen og hvor langt) så har man ting der skal pakkes, ting der skal smides ud, stamsteder der skal vinkes farvel til og rutiner, der skal ændres.

Når man kommer hen til det nye sted man skal bo, skal man (lige meget om det er Danmark eller udlandet) pakke ud, have fyldt køleskabet og skabene med mad, have adressen registeret, lærer de nye transport muligheder eller hvor man kan parkere bilen, man skal finde et nyt supermarked man kan lide at handle i og man skal gang i en ny hverdagsrytme.

Når man flytter internt i Danmark, så er der altid en hjemmeside eller en offentligt instans man kan snakke med.

Den garanti man har i Danmark, har man ikke når man flytter til udlandet. I udlandet skal man selv finde ud af hvordan man registrere sig lovmæssigt, samt agere indenfor det nye landets love og regler.

Det kan selvsagt være svært, og jeg har mødt mange igennem tiden, der ikke har været opmærksom på at få lavet opholdstilladelse, adresse registrering osv indenfor korrekt tid, og derfor har måtte betale bøder eller i værste fald opgive deres nye drømme.

Læs også >> 10 must do oplevelser i Alanya

flyt til alanya, danskere i alanya, guide til at flytte til udlandet, sådan flytter du til udlandet

Her er 10 ting du skal vide, før du flytter til Alanya

1. Når du framelder dig folkeregisteret i Danmark og bliver udenlandsdansker, så fraskriver du dig også retten til dansk sygehjælp og at føde dine børn i Danmark uden betaling. Du kan altid melde dig ind igen, hvis du flytter tilbage til Danmark.

2. Du kan miste retten til dansk pension, alt efter hvilken alder, du flytter til Alanya / udlandet i.

3. Når du planlægger at flytte til Alanya, er det vigtigt du får styr på 180 dages regel, som siger du må være i Tyrkiet i 90 dage indenfor 180 dage. Har du overskredet de 90 dage i Tyrkiet indenfor de sidste 180 dage, så bliver din ansøgning til opholdstilladelse både dyre og mere besværlig og i nogle tilfælde umulig at lave. Så husk at få søgt din opholdstilladelse lavet i tide.

Galerie Ikman, Ikamn Galerie, carpetshop cappadocia, tæppebutik cappadocia, instagram spots cappadocia, cappadocia instagram spot, Kappadokien guide

4. Sammen med at holde styr på sine dage i landet, skal man også sætte ind i de regler, der er for at lave en opholdstilladelse. Du kan læse om reglerne for opholdstilladelse på e-ikamet.goc.gov.tr

5. Hvis man ønsker at arbejde lovligt i Tyrkiet, så kræver det en arbejdstilladelse. En sådan tilladelse kan kun søges af virksomhederne, og du kan derfor ikke selv søge en arbejdstilladelse, som giver dig lov til at tage arbejde, ligesom det er kendt fra andre lande.

Læs også >> Du ved, du bor i Alanya når:
alanya, bo i alanya, blog om alanya, alanya bloggen, flyt til alanya, danskere i Alanya, hvordan er det at bo i Alanya

6. Inden man flytter til Alanya, er det god og almindelig sund fornuft at lægge en plan for, hvordan man kan forsørge sig selv. Er man ikke pensionist eller millionær, så skal man formentlig tjene nogle penge til at betale for udgifterne. Job til danskerne i Alanya varierer meget, og der findes både gode og dårlige jobs. Der er også nogle, der ikke kan finde et job, også er det naturligvis også vigtigt at have en plan B.

7. Langt de fleste huse i Alanya er utrolig dårligt isoleret. Det betyder at man hele vinteren skal bruge penge på at holde hjemmet varmt, mens man om sommeren skal kæmpe med at køle det ned, for ikke at dø af varme. Det kan nemt løses med en aircondition, som nogle gange allerede er i boliger man kan leje, mens man andre gange måske selv skal ud at købe en. Airconditons er både dyre i indkøb og at have tændte, så husk at putte de udgifter ind i det budget.

8. Ikke alle taler engelsk. Når man besøger Alanya som turist, så virker det umiddelbart som om alle snakker engelsk, men sådan er hverdagen i Alanya altså ikke. Et af de steder de chokere nok ikke taler engelsk er på de offentlige kommunekontorerne, posthuset, og mange taxier jeg tager. Det er også overraskende at mange på visa kontroet ikke snakker engelsk.

Alanya, Expat i Alanya, rejseblogger om Alanya, Dansker i udlandet, dansker i Alanya,
Læs også >> Bliver man tyk i Tyrkiet?

9. Mange drømmer om at flytte til Alanya med deres børn. En vigtigt ting man der skal vide er, at der er mange gode (og dyre) privatskoler i Alanya, men der er ingen officielle internationale skoler, hvor undervisningen foregår på engelsk som første sprog. Derfor skal man forholde sig til, at lige meget om barnet skal gå i almindeligt offentlig skole eller privat skole, så er hovedsproget tyrkisk.

10. I Danmark er el, vand og internet udpræget stabilt. Det er ikke altid tilfældet i Alanya. El afbrydelser, vand afbrydelser og internet der svinger i kvalitet kan forekomme i Alanya. I de år jeg har boet i Alanya er det blevet betydeligt mere stabilt, men jeg synes alligevel, det er vigtigt at nævne det.

Hvis du mangler mere viden anbefaler jeg, at du læser mit store samlet indlæg Flyt til Alanya – Gode råd fra en der selv har gjort det!

Har du et godt råd, som du gerne vil give til listen, så smid en kommentar.

1 Comment

  1. How about Move to Bali..🔥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.