3 ting, jeg laver om vinter i Alanya

Tea Tougaard, hængekøje, Tropilex, Tropilex hængekøje, vinter i Alanya, Alanya om vinteren

De fleste kender Alanya i sommer måneder.

Nogle kender det i foråret og efteråret. Men de færreste kender Alanya om vinteren.

Når man besøger Alanya som turist, så er det svært at forstille sig, at der er en hverdag, som ikke inkludere at ligge på stranden, shoppe hele dagen lang og spise på restauranter om aften i 30 graders varme.

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ikke er fan af sommeren i Alanya. Jeg er tilgengæld stor fan af de tre andre sæsoner.

Kalenderen siger november, og selv når covid-19 ikke ødelægger hele verden, så er det denne tid på året, hvor de sidste direkte fly hjem til Danmark flyver.

Men det er også denne tid på året, hvor jeg får mere frihed. De fleste store arbejdsopgaver er afsluttet og min kalender begynder at blive tom.

Så hvad bruger jeg denne frihed på? Hvad kan man egentlig lave om vinteren i en by som Alanya? Er der overhovedet noget at lave, når turisterne ikke er i byen?

svigermor, tyrkisk svigermor, tyrkisk familie, tyrkisk kæreste,

1: Tid med min tyrkiske familie

Alanya dør IKKE bare fordi turisterne ikke er her. Omkring 300.000 har deres adresse og hverdag hele året rundt i Alanya.

Faktisk er der ofte færre lokale i Alanya om sommeren, fordi mage foretrækker at være i bjergene eller at tage på sommerferie med deres familier til køligere steder.

Mine svigerforældre er nogle af dem, som skifter adressen i centrum af Alanya ud med huset i Gedevet, en landsby ca. 20 km fra Alanya.

Vi besøger dem i bjergene om sommeren, men vi ser dem ikke så ofte, som vi gør om vinteren.

Min svigermor er netop tilbagevendt til Alanya og det betyder jeg går en periode i møde, med masser af hjemmelavet tyrkisk mad og en masse hygge.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har et rigtig godt forhold med min svigerfamilie, særligt min svigermor, som er så skøn som nogen kan blive.

Tea Tougaard, hængekøje, Tropilex, Tropilex hængekøje, vinter i Alanya, Alanya om vinteren

2: Camping i naturen

Det virker måske underligt, men efteråret og de tidlige vinter måneder er der, hvor vi tager på camping.

Sommer månederne er helt simpelt umulige at tage på camping i, pga de høje temperature. Det siger måske sig selv, at hvis du er ved at dø af varme på stranden, så bliver det ikke køligere at være i et nylon telt i en vindstille skov.

Jeg har efterhånden fået samlet en del campingting i Tyrkiet. Meget har jeg haft med fra Danmark, selvom man godt kan få camping udstyr i Tyrkiet. Min nyeste tilføjelse til mit campingudstyr er en flot blå rejsehængekøje (reklamelink).

Modsat de danske campingpladser, så er de Tyrkiske campingpladser ofte inde i skove, hvor der er mange træer. Jeg havde længe ønsket mig en hængekøje, fordi man på de tyrkiske campingpladser kan hænge den op næsten overalt. Jeg lavede et samarbejde med tropilex, hvor jeg fik en Travel Majolia Rejsehængekøje (reklamelink), som allerede nu er en fast del af mit camping udstyr.

Uplistsikhe, oplevelser i Georgien, oplevelser i Tbilisi, grotter georgien, Uplistsikhe grotter georgien, huler Uplistsikhe, Uplistsikhe hulerne i georgien, historiske seværdigheder i georgien, oplevelser i georgien, huler, grotter, menneskeskabte huler, menneskeskabte grotter, rejseblog, rejseguide georigen, danish travelblog, travelblogger in georgien, dansk rejseblog, rejseblog om georigen, rejseblog om tbilisi

3: Ud og se verden

I år har jeg rejst meget mindre rundt, end jeg plejer. Men normalt bliver efteråret og vinteren brugt på at rejse.

På denne tid af året er det billigt at rejse og vejret er ofte godt i Tyrkiet og landene omkring.

Sidste år var jeg på Cypern og i Georgien på denne årstid. I år var jeg i Grækenland for ca. 1 måned siden.

Planen er også en tur til det østlige Tyrkiet indenfor den næste måned, såfremt corona ikke går ekstra amok og vi ender i lockdown i Tyrkiet.

Julemarked i udlandet, julemarked i Tyrkiet, julemarked i Alanya, Alanya julemarked, dansker i Tyrkiet, rejseblog, danish travelblog, jul i Tyrkiet,

Vinteren i Alanya bliver altså brugt på en masse af de ting, som ikke altid er mulig om sommeren.

Jeg bruger vinteren på ordne en masse små projekter i mit hjem, lave en masse lækker mad og se film med levende lys tændt rundt i stuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.