ucansu selale, ucansu waterfall, flying waterfall turkey, flying waterall alanya, det flyvende vandfald alanya, seværdigheder i Alanya, alanya seværdigheder, alanya oplevelser

Tiden i Alanya er fløjet afsted, og pludselig har jeg boet her i næsten 4 år.

Tit sammenligner jeg mig med de venner jeg “efterlod” i Danmark. Hvad har de nået de sidste 4 år? Hvad er jeg gået glip af?

Har det skadet min ungdom (var 23 da jeg flyttede) at jeg ikke har været i Danmark? Vil det skade min fremtid?

Svaret på om “det vil skade min fremtid” er jeg sikker på svaret er NEJ til. De venner jeg efterlod for 4 år siden har i gennemsnit nået følgende= Taget en bachelor, fået et 8-16 job, flyttet til ny bolig (leje eller eje) og lavet en baby. Nogle har gjort alle tingene, andre har gjort 1 af tingene. Selvom jeg er lykkelig for mine venner er de steder i livet, som de gerne vil være, så ville jeg ikke bytte for noget som helst. Jeg synes med 1000% sikkerhed, at jeg er det mest fantastiske sted i MIT liv, og på 4 år har jeg i Tyrkiet opnået helt utrolige ting for mig selv.

Udover alle de utrolige ting jeg har lært mig selv, og som andre har lært mig, for ikke at tale om alle de fantastiske muligheder landet har givet mig, så har jeg også lært nogle ting (fået en livserfaring), som jeg kun har lært fordi jeg bor i Alanya.

Jeg har skrevet nogle af de ting jeg har lært af at bo i Alanya, og det blev til en liste med 5 punkter.

Mulighederne er der, for den der griber den

“Man er sin egen lykkesmed” “Man skal arbejde for sine drømme” og andre citater i denne retning har alle vist sig at være sande. I Danmark havde det aldrig været muligt for mig at udgive et (fysisk) magasin. Markedet er overfyldt og det kræver en kapital jeg aldrig ville kunne samle.

Modsat boede jeg kun 1 år i Alanya, fra jeg gik fra drømmen til de første 5000 magasiner var trykt! Siden har jeg udgivet i alt 5 magasiner, bygget 20+ velfungerende hjemmesider, lavet et utal af designs og tryksager for kunder og rejst det meste af Tyrkiet rundt som freelance guide.

magasin alanya, dansk magasin alanya, engelsk magasin alanya
Magasin 1, 2 & 3

At kunne flere sprog er en utrolig gave

Jeg er langt fra flydende på tyrkisk, men jeg har tale til hverdagsbrug og hver ord der kommer på mit ordforråd er en gave.

Før tænkte jeg aldrig meget over den gave det oprigtigt er, at være flere-sproget. I Danmark har man i hele min barndom givet medie opmærksomhed til alle de “stakkels 2-sproget børn”, som lider under ikke at have dansk som 1. sprog. I dag ser jeg helt anderledes og næsten misundeligt til, når jeg møder de 2-sproget børn.

At lærer et sprog er en utrolig magt. Du kan kommunikere med mennesker, du ellers aldrig ville have lært at kende. Du viser respekt til landet du bor i, du bliver en del af samfundet, du bliver klogere af at forstå hvordan andre sprog er sammensat og du giver dig selv en gave, du ikke kan miste igen.

At lærer et sprog kræver en aktiv indsats. Du kan ikke bare læse en bog om det, eller få en anden til at ordne det for dig. DU skal aktivt lærer det, og kun DU bestemmer niveauet!

Aldersforskellen er ligegyldig i venskabet

I Danmark var største delen af mine venskaber +5/-3 år fra min egen alder. Sådan var det fordi, det var den aldersgruppe jeg mødte på universitet, på mit fritidsarbejde eller dem jeg kendte fra min barndom.

I Alanya har mine veninder helt andre ældre. Sanne (Se hendes blog her) er kun 3 år ældre end mig, men min veninde Karina er næsten 10 år ældre end mig. Alligevel bruger vi mange dage sammen hver uge, driver forskellige projekter sammen og deler tanker om livet. Det er aldrig i min tankegang at hun er 10 år ældre end mig.

Derudover har jeg også Hr og Fru Eurodan, som jeg ligeså bruger rigtig meget tid med. De er begge på alder med mine forældre, men jeg synes oprigtigt vores venskab er et venskab, og ikke “ekstra forældre leg”.

Venskaberne er mange i Alanya, og jeg værdsætter de der kommer ind i mit liv med reale hensigter. Her alder er ligegyldig, og måske sidder jeg selv som 50 år i Alanya og har en god veninde på 27 år.Et smukt moderne hjem er ikke lig med lykke

Jeg er uddannet indenfor design og teknologi, så det fylder naturligvis meget i mit liv. Jeg har altid vist et smukt moderne hjem ikke var lig med lykke,tværtimod stres på mange punkter. Efter jeg flyttede til Alanya fik jeg dog meget mere øjnene op for de mange forskellige udgaver af hjem, der kan gøre folk lykkelige.

Jeg har været på mange turer op i tyrkiske landsbyer og besøgte ægte tyrkere i deres ægte hjem. Gang på gang hører jeg “Ej tænk sig de lever sådan her” “Gud hvor er det primitivt” osv osv. De hjem vi besøger har altid døre, vinduer, sofaer, køleskabe, fjernsyn, maling på væggene osv.

Så hvad er primitivt? At de ikke har en elektronisk æggekoger? At deres fjernsyn er en klods og ikke en fladskærm? At de selv skal vaske op? At de ikke har skærme over alt? At de har et ur med viser og ikke et apple ur? At de selv dyrker deres frugt og grønt? At de ikke har en 7/11 de kan købe take-away kaffe i?

Jeg har boet her længe, og ved fra egen erfaring at jeg slapper allermest af når jeg er i vores hus i bjergene. Ingen skærme, ingen internet, ingen larm. Mad lavet fra bunden, natur til alle sider og frisk luft. Når jeg kort drømmer om min alderdom, så tænker jeg bjerghuset må være et skønt sted at blive gammel.

At man også skal holde ferie fra en ferieby

Alanya er en skøn ferieby for dem der kommer her for at holde ferie, også tager hjem til deres hverdag igen. Men når man bor i Alanya og ligesom mig er en del af turismen, så bliver Alanya “hjembyen” og ikke “feriebyen”. For at slappe af og ikke gå i stå i livet, så fokusere jeg meget på at komme på ferie væk fra Alanya et par gange om året.

Det er vigtigt at komme ud af Alanya når man bor her, og se nogle andre steder. Det er også der de gode ideer opstår.

Bor du også i Alanya? Har du gjort dig andre erfaringer?

Del dem gerne i kommentarfeltet!
2 Comments

 1. Har haft lejlighed i Alanya i 11 år. Jeg tror det er de bedste 11 år i mit og min hustrus liv. Vi kom til et land hvor vi hele tiden blev mødt af mennesker der havde god tid. Skulle man have en håndværker, så kom han sjældent til tiden, men alttid glad og storsmilende. De tre ord TTT i Tyrkiet er TING TAGER TID og kan man ikke vende sig til det, skal man nok ikke vælge Tykiet. Jeg har haft mange sjove oplevelser. bEn dag sad jeg i en dolmus, ved sidenaf mig sad en ældre tyrker, med deres sjove benbeklædning. En dame kom ind i den overfyldte Dolmus, da jeg er en årgang 39 ville jeg rejse mig op, men manden lage sin arm på minde skulder og trykkede mig ned i sædet. I Tyrkiet har alder meget, at sige. Jeg som var den ælste skulle ikke rejse mig op. Var en dolmus fyldt, så stod jeg sjælden op, de unge mennesker rejse sig høflig op. Tiden er nu kommen med sygdom og vi har nok været på vor sidste ferie, men vi har minderne og vi taler tit om den dejllig tid.

  1. Hej Bent

   Tak fordi du deler dine oplevelser <3
   Det er en skam hvis i har fået på sidste rejse hertil, men ligesom "Ting tager tid", så "har alting sin tid".

   // Tea Tougaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.