3. dag: Antalyas zoologiske have (og en måske blind puma)

Antalya zoo, Antalya zoologisk have, seværdigheder til Antalya, Antalya oplevelser, tyrkisk zoologisk have,
Læs 1. dag om Demre her.
Læs 2. dag om Kekova turen her.

Dag 3 på vores ferie var også den dag vi skulle hjemad mod Alanya. Meeeen vi skulle stadig ud at opleve noget. Taner havde snakket om at Antalya havde en zoologisk have længe, fordi han husker den fra sin barndom. Først var jeg skeptisk, fordi der ligger en Zoo ikke langt fra Green Canyon, og den zoo har jeg ladet mig fortælle har meget dårlige forhold for dyrene, hvilket jeg IKKE vil støtte ved at købe en billet.

Jeg googlede Antalyas Zoologisk have ( Antalya hayvanat bahcesi på tyrkisk) og heldigvis fandt jeg gode anmeldelser, som roste forholdene dyrene havde (selvom zoologiske haver er en forkert både at holde dyr ligesom så meget andet, hvilket er en laaang debat). Pga de gode anmeldelser og billeder jeg kunne se, blev det vedtaget at vi skulle en tur forbi på hjemturen.

Vores GPS var ikke verdens bedste hjælp da vi skulle finde vej. Den viste os til en meget smal skovsti, som formentlig engang har været den rigtig vej, men som altså ikke var det mere. Heldigvis er området til at finde rundt i, så vi fandt hurtigt en større vej at komme ind ad.

Ind i Zoologisk have

Entré til Antalyas Zoologiske have koster 5 tl pr person eller 10 tl. pr. bil, lige meget hvor mange der er i bilen. Det synes jeg er super billigt, og det er jeg sikker på mange andre danskere også synes. Området var tydeligvis et populært picnik sted for tyrkerne, og mange bruge hele dagen i området.

Lige ved siden af, hvor vi parkerede bilen, lå Mini zoo, og det første det mødes os var et sødt baby æsel der gerne ville klappes.

Resten af turen rundt i Zoo vil jeg fortælle i billeder.

bjergged, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya
Disse fantastiske bjerggeder lever vildt i Tyrkiet, og jeg har engang været super heldig at se en vildtlevende flok ved Oba floden. Disse var i fangeskab (som dyr i zoologiske haver er) men de havde et stort område, hvor de kunne hoppe rundt.
zoologisk have alanya, oplevelser i antalya, antalya oplevelser, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya
Der var også flere fugle i området, blandet andet Danmarks national fugl storken, og denne fugl som jeg tror er en hejre.
bjergged, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya, abe, glad abe
Aber var der også masser af, og denne her sad tæt ved hegnet og fortalte jokes, den selv synes var sjove 😛
zoologisk have alanya, oplevelser i antalya, antalya oplevelser, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya
En anden abe var legesyg, og aben og Taner legede sammen på glasset.
zoologisk have alanya, oplevelser i antalya, antalya oplevelser, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya
En hel flok af albino hjorte var der også.
Zebraen var ligeså kælen som æslerne, men det er stadig sejere at røre en zebra.
Tigeren var den perfekte foto model, da den gik roligt rundt i sit bur og nærmest stoppede og posede når man tog fotos.
Mellem gæsterne og alle de vilde dyr var der altid 2 eller 3 hegn, men da jeg har zoomet på mange af billederne, virker det på nogle af mine fotos som om der slet ikke er hegn.

En måske blind puma :O

zoologisk have alanya, oplevelser i antalya, antalya oplevelser, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya
Denne puma havde et bur for sig selv. Jeg stod nogle minutter fascineret af dens ro. Pumaen bevægede hovedet rolig rundt, som om den hørte musik. Men så pludselig åbnede den øjende!
zoologisk have alanya, oplevelser i antalya, antalya oplevelser, zoologiske have tyrkiet, zoologiske have antalya, puma, blind puma, blå øjet puma
Jeg var målløs da pumaen åbnede øjene! Disse utrolige blå øjne nærmest lyste op. Taner (som var gået videre) blev kaldt tilbage til pumaen. Pumaen var helt rolig, kiggede sig omkring, og lukkede derefter igen øjende. Vores teori er den er blind, hvad er din?
NOTE: Jeg synes alle dyrene i Antalya Zoologiske have havde gode store burer, skygge og mad. Der var ansatte overalt i den zoologiske have og kvaliteten og sikkerheden var på niveau med danske zoologiske haver!
Gem

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.