Alanyas livreddere – Min svogers arbejde

alanyas livredder, livredder i alnaya, livredder alanya, alanyas strande, strandene i alanya, hvilken strand er bedt i alanya, hvor ligger cleopatrastranden, bedste strand i alanya, Badeflag i tyrkiet, hvad betyder flagene på stranden, strande i alanya, flag på alanyas strande, livredderflag, fakta om alanya, fakta om alanyas strande, det rødgule flag, badeflag, strande i alanya

Det er ingen hemmelighed, at jeg normalt syntes lillebror Mehmet er en stor hundehvalp uden nosser.

Så da han tog livredderuddannelsen og fik job som livredder, var min støtte ikke den største.

Heldigvis kan jeg godt indrømme når jeg tager fejl – og det gjorde jeg her.

Kan gik langt fra i skolen hver dag og han sov ofte hele dagen væk. Men som livredder er han stået op hverdag og taget på arbejde til tiden og ofte virker det til han bliver lidt ekstra, efter han har fri, hvis der stadig er mange gæster på stranden. – Det får han ikke løn for.

Når han kommer hjem fra arbejde deler han ofte sine historier med os. Hvilket jeg tror er sundt, for han oplever mange ting, ofte ubehagelige, og det skal man have afløb for, så man ikke bliver skør.

Jeg vil gerne dele nogle af historierne med jer, da jeg ikke tror i ellers aldrig ville hører dem.

Det skal lige siges Mehmet er jokeren, det betyder han hver morgen skal han ringe til sin chef og hører, hvilken strand han skal arbejde på den dag.

Første dødsfald.

Mehmet havde ikke arbejdet særligt længe som livredder, før han fik sin første grimme oplevelse. Han var ude på strand 23 tæt ved Harrys palm beach. Efter strand 23-24 stopper stranden og paraglide landingspladsen starter, og der er der ingen livredder.

En tyrkisk mand fra Konya gik i vandet på paraglide landingspladsen. Han svømmer meget langt ud, og mister kontrollen. Mehmet får utroligt nok øje på ham, men han skal løbe 2 stranden og svømme meget langt ud (længere en linjen i vandet) før han når ud til manden. Han svømmer manden ind, med stort besvær, da der er meget strøm i vandet. Manden dør på stranden  i armene på Mehmet.

Hele næste dag er Mehmet på politistationen til afhøring. Han skal afhøres i, hvordan han har handlet i vandet, og om manden selv eller Mehmet, der er ansvar for mandens død. Mehmet bliver helt frikendt, og får stor ros af politiet for, hvordan han har handlet.

Hjemme fortæller Mehmet, at livredderne tit har problemer med tyrkerne fra de dele af Tyrkiet, hvor der ikke er hav. Når de kommer på ferie i Alanya, så mener de, at de sagens kan svømme, og gøre som det passer dem. Når de så når langt nok ud i vandet, så mister de kontrollen og drukner, fordi de ikke har erfaring i at svømme i havet.

Overfaldet.

Lidt forhistorier:

  1. Jeg ved ikke, hvorfor men Baba ringer aldrig Mehmet, han ringer til Taner og beder ham ringe til Mehmet. Et uopklaret mysterie.
  2. Lillebror Mehmet, Baba og Mor arbejder alle sammen på stranden, dog på hver deres strand.

Søndag er min og Taners fælles fridag. Baba ringede og sagde at Mehmet har været i slåskamp, og at Taner skulle ringe og tjekke, hvad der var sket. Taner ringer til Mehmet, som sidder på politistationen og beder Taner komme derned.

Jeg blev sur og tænkte “skide møgunge, hvad har du nu lavet”.

Efter et par timer kommer Taner hjem, og min vrede bliver gjort til skamme!

3 piger og 1 dreng fra Antalya er taget på ferie i Alanya. De er ude og bade, mens de bader, er 4 kurdiske drenge også i vandet. Den ene kurdiske dreng snupper chancen i vandet, til at befamle den ene tyrkiske pige. De anmelder det til sikkerhedsvagten på stranden, som konfrontere de 4 kurdiske drenge og fortæller dem at deres opførsel er uacceptabel. Der tager det hele en hurtig uventet drejning. De 4 kurdiske drenge går amok på sikkerhedsvagten, som bliver sparket i jorden, mens drengene fortsætter med at slå og sparke på ham.

Mehmet ser hans kollega blive overfaldet, og han løber han og lægger sig over sikkerhedsvagten, for at beskytte hans krop. Politiet bliver tilkaldt, men de har åbenbart ikke travlt med at komme, så episoden står på længe.

Sikkerhedsvagten, Mehmet og de 4 Kurdiske drenge bliver taget på politistationen. De 4 kurdiske drenge har masser af energi, og råber og skriger “Vi er PKK, i kan ikke røre os”. (PKK er en kendt som en terrororganisation)

Taner fortæller mig, at politiet var meget stolte over Mehmets handling, og at de kalder ham Abi, da de går. Abi betyder storebror, og er noget man siger til folk man har respekt for eller som man er gode venner med. Mehmet er slemt tilskadekommet efter episoden, og får et par dage fri.

Andet dødsfald.

I går tog Kleopatra stranden sit 2. dødsoffer i år.

En mand går i vandet på strand 5. Strand 5 er IKKE markeret med hverken blå flag eller livredder flag, og derfor er der ingen livredder på den strand. Manden i vandet mister kontrollen, og 2 andre badegæster får han hevet op. Mehmet bliver tilkaldt fra strand 1, og løber til strand 5, hvor han overtager førstehjælpsbehandlingen af manden. Politi og Ambulance kommer til stedet. De meddeler Mehmet, at manden har været for længe uden ilt, og derfor nu er hjernedød og vil dø indenfor 15 timer.

Samtidig fortæller Mehmet til mig og Taner, at en gæst samme dag ikke kunne finde sit barn, og havde pålagt alle strandes ansatte at hjælpe med at finde barnet. – En historie der gør mig gal! DU holder ikke øje med DIT BARN på DIN FERIE, og da barnet forsvinder kræver DU i panik alles hjælp, så de ikke længere kan fokusere på deres arbejde – Blandt andet at livredderne tager øjnene fra vandet.

Dette er min svoger Mehmets, livredder på kleopatra stranden, historier til skræk og rædsel, så alle lærer flagenes betydning og tænker sig om, inden og hvor man går i vandet.

Alanya.Dk kan du lærer strand flaggene på Alanyas strande, klik her

Personligt lærte min far mig at svømme, og at have respekt for vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.