En lille kaktusfigne som snack

spiselig kaktus, kaktus knop, spiselig kaktus knopper, spiselige kaktus knupper, spis en kaktus, tyrkiske specialiteter, specialiteter fra tyrkiet

Nye madoplevelser er noget af det allerbedste, ved at bo i udlandet og ved at rejse rundt i verden.

Jeg elsker at smage nyt frugter og lokale retter. Min nyeste favorit spise er kaktusfigner, som du kan få i Tyrkiet i sensommeren og efteråret.

På kaktusserne gror der er knopper, også kendt som kaktusfigne, ud fra planten, som over sæsonen skifter fra grøn til rød. Når den er rød/orange så kan den spises og det er en lækker delikatesse, som du bare skal prøve!

Lige nu kan man købe kaktusfignerne i Alanyas Bazarer. Som jeg husker det kunne man få 3-4 kaktusfigner for 1 Tl.

Når du køber kaktusfignerne skal virkelig passe på ikke at rører ved dem, for der kan side små torne på dem og de sætter sig lynhurtigt i dine fingre. Derfor skal de tages en madtang og skrallen skæres af, før du rør ved den.

Læs også: Min guide: De 10+ bedste restauranter i Alanya

Min første kaktusfigne

Før jeg smagte dem, havde jeg hørt at kaktusfignerne var lidt bitre, men overraskende nok var de helt søde og lækre med store kerner indeni.

Da jeg jo er amatør i denne frugt og med 100% sikkerhed ville få torne i alle mine fingre, skar min kæreste kaktusfignerne ud for mig.

Frugten er blød og fugtig. For at give dem lidt form lagde vi dem i fryseren. Efter 30 min var de lækre kolde. Til kaktusfignerne lavede jeg en omgang sunde pandekager med nutella (så de ikke var sunde mere).

spiselig kaktus, kaktus knop, spiselig kaktus knopper, kaktusfigne, spiselige kaktus knupper, spis en kaktus, tyrkiske specialiteter, specialiteter fra tyrkiet
Knopperne som de kommer fra bazaren
spiselig kaktus, kaktus knop, spiselig kaktus knopper, spiselige kaktus knupper, spis en kaktus, tyrkiske specialiteter, specialiteter fra tyrkiet
Vi undgår at røre ved dem, mens vi skærer den ud
spiselig kaktus, kaktus knop, spiselig kaktus knopper, spiselige kaktus knupper, spis en kaktus, kaktusfigne, tyrkiske specialiteter, specialiteter fra tyrkiet
Skær man alt skrællen af, så er den lækre kaktus frugt tilbage
spiselig kaktus, kaktus knop, spiselig kaktus knopper, spiselige kaktus knupper, spis en kaktus, tyrkiske specialiteter, specialiteter fra tyrkiet, kaktusfigne
Min lækre anretning med sunde pandekager, nutella og spiselige kaktus knopper.

Hvis du vil vide mere om hvad de hedder på tyrkisk og hvad deres historie her, så har jeg på Alanya.Dk skrevet denne artikel om kaktusfigner.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.