Jeg har fået nøglen til Alanya

Nøglen til Alanya, Alanya nøgle, Alanya 800 år, Alanya ceremoni, Alanya´s fødselsdag, Alanya blogger

I år fejre Alanya 800 år som by.

Det har kommunen valgt at fejre i en række events.

Det første af årets fødselsdags-events blev afholdt i går, hvor jeg var inviteret som dansk repræsentant for udlændinge komitéen.

Jeg var ikke stor fan af at skulle afsted, da corona bestemt har givet mig lidt social angst. Men da jeg var blandt de udvalgte personer, som var blevet inviteret til en begivenhed som er så unik, så valgte jeg alligevel at tage afsted.

Jeg havde maske på hele tiden og min sorte handsker, så jeg ikke havde direkte kontakt med noget eller nogen (med undtagelse af borgmesterens skulder). Der blev også uddelt håndsprit og alle skulle sidde ned under hele ceremonien på stole med ca. 1 meters afstand.

Billede med Borgmesteren

Alanya borgmester, Alanya 800 år, alanya by, Blogger fra Tyrkiet, blogger i Tyrkiet, Blogger i Alanya, Alanya bloggen, Borgmester i Alanya, Alanya komité,
Ved et tilfælde endte jeg med at stå ved siden af den søde borgmester.
Jeg fandt dette billede på borgmesteren instagram, da jeg kom hjem igen.

Ved indgangen blev vi fra udlændinge komitéen bedt om at tage et billede med borgmesteren af Alanya, Adem Murat Yücel.

Jeg beundre denne mand og synes han gør et fantastisk stykke arbejde med at gøre Alanye til en skøn by samt et sted hvor expats, som mig selv føler sig, føler sig velkommen i hverdagslivet.

En smuk ceremoni og nøglen til Alanya

Efter billedet var der ikke mere tæt kontakt, for vi sad som sagt på stole med 1 meters afstand.

Nøglen til Alanya, Alanya nøgle, Alanya 800 år, Alanya ceremoni, Alanya´s fødselsdag, Alanya blogger

På hver stol var der en stor pose med en æske i. Denne smukke æske var en gave til deltagerne med Nøglen til Alanya, som selvfølgelig er en symbolsk nøgle og ikke en nøgle til nogen specifik dør. Der var også en sød lille bog, en trææske med en USB i og en blyant.

Alanya 800 år fejring, Alandin keykubat, Alanya nøgle, Alanya 800 år, Alanya ceremoni, Alanya´s fødselsdag,
Alanya 800 år fejring, Alandin keykubat, Alanya nøgle, Alanya 800 år, Alanya ceremoni, Alanya´s fødselsdag,

Ceremonien startede med et vidunderligt danseshow og derefter en koncert. Derefter snakkede borgmesteren i 20 min efterfulgt af flere andre tyrkiske taler. Efter 1,5 time mistede jeg min fokus og tænke “Hvis jeg smutter nu, så kan jeg gå ud alene og komme herfra før trafik kaos også starter” – så det gjorde jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.