Tyrkisk forlovelsesfest i landsbyen

tyrkisk forlovelsesfest, tyrkisk brud, bryllup i tyrkiet, forlovelse i tyrkiet

I fredags var jeg stærkt i tvivl om, jeg skulle tage med til forlovelsesfest i Taners mors landsby i Tyrkiet, og jeg skrev om dilemmaet her.

Men en håndfuld utrolige mennesker kommenterede på opslaget på bloggens Facebook og der var stor opbagning omkring jeg skulle tage afsted, og gode forslag til min påklædning, som bestemt var behøvet.

Jeg tog op i landsbyen med Taner og Lillebror Mehmet omkring kl 10.00, efter Taner havde brugt 1 time på skiftevis at fortælle mig at jeg skulle skynde mig og blokere toilettet jeg skulle bruge for at blive færdig (møgunge!).

Jeg tog meget nedtonet tøj på, og derfor gjorde jeg meget ud af at have en pæn frisure.

Dagens frisure i mit tykke tykke hår.
Dagens frisure i mit tykke tykke hår.

Det var en dag med mange indtryk og ligeså mange forsøg på at gøre mig usynlig, da alle troede jeg var tyrkisk og bare ævlede løs, før jeg kunne få dem fortalt jeg intet forstod.

Jeg synes den nemmeste måde at fortælle om min dag til forlovelsesfesten er via de billeder jeg tog, så derfor bliver dette indlæg til “fotoalbum-agtigt”.

forlovelsesfest-alanya-blog

Da vi ankommer til landsbyen troede jeg naturligvis allerede festen var i gang, eftersom Taner havde brugt så meget tid på at fortælle mig at vi skulle skynde os og at vi var sent på den.

Vi var overhovedet ikke sent på den, for festen startede først kl 14.00. Vi tog først forbi den gamle skole, hvor festen senere skulle holdes. Baba og Onkel var lige blevet færdig med at stille plastikstole op til 300 mennesker, så der var ikke noget vi kunne hjælp med.

Derfor kørte vi hjem til brudens hus og som du kan se på fotoet, var der mange sko = mange mennesker.

bryllup-tyrkiet

Inde i huset vrimlede det med børn og kvinder hvilket gjorde Taner og Mehmet ikke rigtig ville med ind.

Det var dog for sent for mig, for Taners moster havde savnet mig, så hun havde hivet mig ind i stuen, for at fortælle mig om hvor meget hun savnede mig, og at der var kommet en ny vej op til hendes hjem, så jeg nu kunne komme og besøge hende via den vej (sidst vi besøgte hende skulle vi bestige en bjerg via en ujævn sti).

Der gik dog ikke mange minutter så havde Taner og Mehmet fortrudt og sad også og hyggesnakkede med moster.

forlovelse-tyrkiet

Pludselig kommer alle landsbyens mænd ind og vi bliver kønsopdelt. Jeg sidder i rummet med kvinderne mens den kommende bruds mor servere mad i det der ligner fængselstallerkner. I det andet rum sidder mændene inklusiv Taner og Mehmet og spiser.

Efter 10 min ringer Taner for at befri mig. Oppe bag huset er der et “hemmelige” vandfald, som han gerne vil vise mig og Mehmet.

Et spontant foto shoot opstår mellem Taner og Mehmet, mens jeg beslutter mig for at blive på den anden side af vandet. Jeg troede ikke helt på mit eget held den dag og er sikker på jeg ville være skvattet i vandet, hvis jeg var gået over.

Photoshoot-tyrkiet

Mehmet posere med håndtegnet der har gjort den tyrkiske kok Nusret verdenskendt.
Mehmet posere med håndtegnet der har gjort den tyrkiske kok Nusret verdenskendt.

Lad jer ikke forvirre, Taner og Mehmet ligner irriterende meget hinanden for tiden, da de begge har valgt at have strithår, fuldskæg og samme tøj.

Vi går derefter nogle turer rundt i landsbyen for at slå tiden ihjel og går så over til skolen i god tid.

Taner og Mehmets morfar var før i tiden landsbyens skolelærer, og min svigermor har derfor haft sin far som underviser. I dag er skolen lukket, men man kan stadig fornemme præcist, hvordan det har været at gå i skole der.

Landsbyens gamle skole, hvor forlovelsesfesten blev holdt.
Landsbyens gamle skole, hvor forlovelsesfesten blev holdt.

Vi sidder bag skolen i ca. 30 min og snakker, hvilket gør vi ikke opdager at utrolig mange mennesker er ankommet til festen.

Ingen bliver vi (desværre) kønsopdelt og jeg forsøger at finde min svigermor. Da min svigermor er klædt i tørklæde og tøj ligesom alle andre kvinder, krydse jeg virkelige finger for HUN fandt mig. Det gjorde hun heldigvis og vi blev forenet.

Skal / Skal ikke åbne en tørklæde butik? Det virker som en forretningside med god indtjening i!
Skal / Skal ikke åbne en tørklæde butik? Det virker som en forretningside med god indtjening i!
taners-mor
Min svigermor i den gule vest, ved siden af sidder den kommende bruds mor, og en kvinde jeg ikke kender.
tyrkiske-mænd-bryllup
Disse 6 mænd havde besluttet sig for at sidde midt i det hele. Her ses det vist også tydeligt der ingen dresscode er til festen.
tyrkiske-forlovelses-fest
Et foto fra bordet, hvor de forlovede skulle sidde når de ankom. Det eneste pæne til denne fest var dette.

Ingen mad og drikke

Hvad servere man så til sådan en forlovelsesfest i de tyrkiske landsbyer? Svaret er fersken juice i juicebrikker og småkager på plastik tallerkner.

cowboy-krig
Man kan naturligvis ikke se det på fotoet, men der bliver på dette tidspunkt fremsagt verdens længste bøn/velsignelse, MEN det tager byens små cowboys sig ikke af!
Hvem fanden snakker han med?! Er alle han kender ikke til hans forlovelsesfest?!
Det kommende brudepar er nu ankommet, og sidder ved bordet, som var anrettet til dem. Gommen snakker konstant i telefon, men hvem fanden snakker han med?! Er alle han kender ikke til hans forlovelsesfest?!
En lille selfie :)
Dagen slutter af med en lille selfie af mig og Taner 🙂

Efter et par timer finder vi en høflig undskyldning for at smutte fra festen, og vende snuden hjem mod Alanya.

Men først – Dagens toilet forhold!

Skolens gamle toilet, som gjorde det muligt for nogle af de 300 gæster at komme på toilet til forlovelsesfesten.
Skolens gamle toilet, som gjorde det umuligt for de 300 gæster at komme på toilet til forlovelsesfesten.
Min favorit rum i onklens hus.
Min nye favorit rum i onklens hus. Toilettet her gemte sig på 1 sal, men de andre toiletter i huset var et hul i jorden.


Gem

Gem

3 Comments

  1. […] I morgen søndag er der bryllup for kusinen i landsbyen. Jeg skrev om hendes forlovelse i blog indlægget her […]

  2. […] Brylluppet blev i en bryllupssalon i Payallar (lidt udenfor Konakli). Bruden er Taners kusine og gommen er ham der snakkede alt for meget i telefon da han blev forlovet (læs om det her). […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.