Skal / Skal ikke tage til forlovelsesfest i landsbyen?

tyrkisk forlovelses fest, muslimsk bryllup, tyrkisk landsby

På søndag skal Taners kusine forloves.

Det er Taners mors brors datter som skal forloves. Jeg har mødt hende flere gange, og været i deres hjem, når jeg var med oppe i landsbyen.

På søndag skal hun forloves, og jeg er stærkt i tvivl om jeg skal tage med. Jeg er i tvivl fordi hele landsbyen er tilstede, og jeg kender kun min egen svigerfamilie, familien til pigen der skal forloves og en gammel moster, som bor oppe bag landsbyen og som engang gav mig en levende kylling og en græskar (den historie kan du læse her).

Taner holder den kylling, vi fik af moster
Taner holder den kylling, vi fik af mosteren fra landsbyen

Jeg er også nervøs for at tage med, fordi det er almindeligt de unge fra den familie, der er nærmest dem, der bliver forlovet, er dem der servere til festen. Det betyder at både Taner og lillebror Mehmet formentlig skal bruge dagen med at farer rundt og servicerer, og jeg kommer til at sidde alene en stor del af tiden.

På den anden side vil jeg også gerne med, da det er en måde at lærer kulturen og en mulighed for at lærer en større del af Taners familie at kende. Hele min svigerfamilie ønsker at jeg tager med, hvilket jeg tager som en stor ære, da jeg jo ikke er gift eller forlovet med Taner, og jeg ved det er meget utraditionelt at man så er så stor en del af familien, som jeg er.


Påklædning – Hvad skal jeg have på?

En helt andet, men ligeså stort problem er, hvad jeg skal have på, hvis jeg tager med.

Jeg har været til en del tyrkiske bryllupper i Alanya. Til brylupperne har den nærmeste familie altid fint tøj på, som hvis de skulle til galla, mens alle andre har alt fra joggingtøj til en ren skjorte på.

Jeg kunne naturligvis aldrig drømme om at dukke op i joggingtøj, men jeg er usikker på, hvad dresscoden er i landsbyerne (Taner er igen hjælp, så ham har jeg opgivet).

Jeg frygter at tage en fin kjole på, også være helt overdress (og komme til at fryse), men ligeså er jeg bange for at tage for kedeligt tøj på, og ligne “hende udlændingen, der ikke ved hvordan man klæder sig”. Jeg har ca. 24 timer til at beslutte mig for om jeg tager med eller ej :S

Hvis der er nogle der har nogle gode råd til, hvordan jeg skal beslutte mig, så vil jeg meget gerne hører fra dig!
Gem

Gem

Gem

2 Comments

 1. Mona-Lise Meicker

  Hej Tea:)
  Hvis jeg var dig, ville jeg bestemt tage med.
  Mit tøjvalg ville nok falde på en sort højhalset bluse, og et par sorte bukser.
  Derover ville jeg bære en sort blæser, og måske et lille tørklæde.

  Jeg har selv været til en tyrkisk omskæringsfest, med ca 270 deltagere, hvor jeg var den eneste udlænding.
  Det var hos mine allerbedste tyrkiske venner, og det var sååå hyggeligt.
  Okay nu taler jeg også en del tyrkisk, og det hjælper jo altsammen:)
  Men det er der jo ingen der forventer af dig.

  Jeg håber du får en super god oplevelse.

  Hilsen Mona-Lise.

 2. […] I fredags var jeg stærkt i tvivl om, jeg skulle tage med til forlovelsesfest i Taners mors landsby, og jeg skrev om dilemmaet her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.