tyrkisk kage, tyrkisk mad, kunefe, lækker tyrkisk kage, mad man skal smage i tyrkiet, desserter fra tyrkiet, künefe,

Det tyrkiske køkken er et af verdens bedste og det er der flere gode grunde til.

Udover det danske køkken, er det tyrkiske køkken uden tvivl det, jeg har smagt allerflest retter fra igennem tiden.

Nogle af deres retter ELSKER jeg, andre retter synes jeg ikke er noget særligt.

Da jeg først flyttede til Tyrkiet, blev jeg overvældet af, hvor søde de tyrkiske desserter og kager var.

I starten kunne jeg f.eks ikke fordrage kagen Künefe, som jeg dengang syntes var en underlig tyrkisk ostekage. I dag kommer der julelys i mine øjne bare jeg høre ordet künefe, og den underlige kage med ost og sukkersirup har ny en helt speciel plads i mit månedlige budget.

At jeg elsker desserter er ingen hemmelighed. Kunne jeg selv bestemme, spiste jeg dessert først, og var der efterfølgende mere plads i maven, ville jeg så spise hovedretten. Ulempen ved at gøre det, ville nok være, at jeg ret hurtigt, ville blive ret tyk.

Derfor vil jeg gerne præsentere mine egne favorit desserter for jer her!

tyrkiske desserter, baklava, tyrkiske retter, tyrkiske desserter du skal smage, smag disse tyrkiske desserter

Baklava – De små kager

Baklava en traditionel kage i Tyrkiet, lavet af fillodej og ofte hakkede nødder. Mens den er varm, hældes der en lage over, som er lavet af sukker, citron og vand, som trækker ind i kagerne. Baklavaerne udskæres i f.eks. rombeform og kan serveres både varm og kold.

I Tyrkiet er der mange butikker, som har et stort udvalg af forskellige baklavaer. Man betaler normalt baklava efter kilo prisen, så lad dig ikke skræmme, hvis der står 150 tl foran fadet. Baklava er også en populær værtindegave.

Normalt når man får serveret baklava, får man 2-3 stykker baklava til. Det virker som meget lidt, når man er vant til dansk kage. Men du vil hurtigt finde ud af at 2-3 stykker er mere end rigeligt. Kan du spise mere end 3 stykker, så ville jeg være imponeret.

Læs mere om Baklava og se en video af, hvordan du laver det her.

Sütlac, tyrkisk dessert, lækre tyrkiske desserter

Fırın Sütlac – Tyrkisk risdessert

Fırın Sütlac er en tyrkisk ris dessert, som oftest kan købes på tyrkiske restauranter.

Fırın sütlaç kan minder på mange måder om dansk risengrød, men har samtidig en lækkert anderledes twist. Den serveres som regel i små brune lerkrukker.

Jeg elsker Fırın Sütlac, for dem smager som en blanding mellem risengrød og Ris ala mande, og det er begge risretter, som jeg elsker. Den er lidt juleagtig men også en lækker blød dessert, som modsat andre tyrkiske kager ikke er total sukker sød. Også kan man få Sütlac hele året rundt!

Læs også >> Dansk opskrift på Fırın Sütlac

tyrkisk kunefe, tyrkisk mad, tyrkiske desserter, rejseblogger, mad fra tyrkiet, desserter fra tyrkiet, tyrkisk mad,

Tyrkiske ostekage – Künefe

Denne kage er helt unik. Der er både smeltet ost, skøre spaghetti lignede kage strimler og sukker sirup. Det lyder måske ikke lækkert, men det er det!

Når man bestiller Künefe, kan man bestille det med forskellige nødder i. På billedet kan du se min künefe som er bestilt med både pistacienødder, mandler, hasselnødder og valnødder.

Kagen skal spises mens den er varm, så osten er smeltet. Sammen med Künefe får man altid serveret iskold mælk og små stykker bananer. Ofte kan man også bestille is til Künefe. I Tyrkiet er der flere restauranter, kun beskæftiget med at lave künefe i et utal af varianter.

Tyrkisk dessert, dessert fra Tyrkiet, Katmer dessert, Dessert Katmer, Antep Katmer, desserter fra Tyrkiet du skal smage, smag på tyrkiske desserter

Katmer – Tynd og sprød dessert

Katmer er en lækker og traditionel tyrkisk dessert, som jeg elsker! Den består af tynde lag af dej, der er fyldt med en blanding af pistacienødder, sukker og smør. Derefter bages den i ovnen, indtil den bliver sprød og gyldenbrun udenpå og alt det indeni er helt blødt og lækkert.

Den kaldes også for “Antep katmer”, der er opkaldt efter den tyrkiske by Gaziantep, der er berømt for sine kulinariske specialiteter og hvor desserten siges at komme fra.

Hvis du har mulighed for det, bør du absolut prøve at smage katmer, enten på en lokal café eller ved at lave det selv derhjemme. Det er en unik og velsmagende dessert, der vil give dig en fornemmelse af den autentiske tyrkiske kulinariske oplevelse.

Se hele listen over Tyrkiske desserter, du bare skal prøve her!

Har du også prøvet tyrkiske desserter? Hvilken er din favorit?

INDHOLD I ARTIKLEN: TYRKISK MAD, TYRKISKE DESSERTER, UDENLANDSKE KAGER, KAGER FRA UDLANDET, KAGER FRA TYRKIET, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM ALANYA, MINE FAVORIT DESSERTER, DESSERTER FRA TYRKIET, REJSEBLOG, BLOG OM AT REJSE, TRAVELBLOG, DANISH TRAVELBLOGGER, TRAVELBLOGGER.

2 Comments

  1. […] 3 tyrkiske desserter jeg elsker – Og som du skal prøve! […]

  2. […] har skrevet blogindlægget 3 tyrkiske desserter jeg elsker – Og som du skal prøve, som du bør […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.