#1: Sådan startede jeg med at lave radio

Radiovært, kvindelig radioværk, Radio 1, Radio Silkeborg, Radio i Silkeborg, Dansk Radio 1, Tea Tougaard Radiovært

Før jeg flyttede til Tyrkiet, havde jeg faktisk et pisse fedt liv i Danmark.

Fra jeg var 18 år til jeg flyttede til Alanya som 23-årig tog jeg 2 uddannelser, arbejde som model og var i en periode Danmarks yngste kvindelige radioværtinde.

Da jeg stod op i morges var jeg blevet tagget i en video på facebook. Det var en 7 år gammel video fra min tid hos Radio 1 (tidligere Radio Silkeborg) hvor vi lavede “Mandags-Lammer”. Et fast indlæg hvor mig og medværterne var “uvenner” over et emne. Lytterne skulle derefter stemme i hvem der havde ret, og dem der tabte fik en lammer (slag på armen med knytnæve) af vinderen.

Videoen fik mig til at tænke på min tid som Radiovært og derfor vil jeg i dag fortælle om tilfældighederne spil, som gjorde jeg endte bag mikrofonen tilbage i 2010. Fredag vil jeg fortælle om min tid som radiovært, og hvorfor jeg stoppede med at lave radio.

Tilfældighedernes spil gjorde jeg blev radiovært

Min føreste uddannelse er som Beklædningshåndværker, som er en erhvervsuddannelse indenfor tekstil og mode. Efter en årrække hos Isabella fortelte, kom jeg i lærer hos børnetøjs firmaet Me Too og Next level.

Før min sidste eksamen hang modetøj, farvevalg, test af materialer og uendelige emails med fabrikkerne i Kina og Indien mig langt ud af halsen. Mit praktiksted havde gjort min drøm til et mareridt. Hende der skulle være min kollega/mentor på min arbejdsplads meldte sig 14 dage efter min opstart sig syg på ubestemt tid. Det betød jeg skulle varetage hendes arbejde PLUS mit meget som 19 årige, i en stilling jeg i princippet ikke havde lært endnu.

Virksomheden er i dag gået konkurs, og hverken jeg eller andre tidligere ansatte jeg har snakket med, ikke er overrasket. Det var en familie virksomhed, hvor FAMILIE fyldet meget mere end virksomhed. Alle ansatte blev konstant fanget i deres drama, og penge og prestige betod meget mere end at drive en virksomhed med glade ansatte.

Før min eksamen havde jeg besluttet, jeg ikke ville fortsætte i modebranchen. Jeg elskede at designe, men ikke i de rammer som tøjindustrien gav mig. På et besøg i Silkeborg tog jeg ind for at besøge Jakob på Radio 1. Jakob havde tidligere interviewet mig, og vi var blevet venner. Ubevidst om hvad min fremtid nu skulle bestå af, snakkede jeg med Jakob. Jeg spurgte om ham kunne lærer mig teknikken bag radio og at “Mixe timer” som det hedder. Jakob sagde Ja til at lærer mig det.

Imellem tiden blev min samtale med Jakob overhørt af nogle af de andre ansatte på radioen. Et par dage efter mit møde med Jakob, kontaktede Thomas mig. Han tilbød mig at lave morgenradio med Bo Linde og Nyheds søren, som var radioens faste morgenteam. Den chance takkede jeg ja til, og efter min eksamen og en lille ferie startede jeg som Morgen radiovært på Radio 1.

11/10 2010: Første dag bag mikrofonen

Første dag på et nyt arbejde er altid speciel. Første dag på en radiostation er uforglemmelig.

Det var første gang jeg skulle lave radio, hvor jeg ikke blev interviewet. Jeg skulle være en aktiv medspiller, og jeg skulle finde dynamikken med Bo og Søren, så vi ikke talte i munden på hinanden.

Da vores morgenshow sluttede, var jeg helt bombet i hovedet, men dagen var langt fra slut!
Radiovært, kvindelig radioværk, Radio 1, Radio Silkeborg, Radio i Silkeborg, Dansk Radio 1, Tea Tougaard Radiovært

Dagen jeg startede med at lave radio var dagen hvor Simon Kvamm og Peter Sommer offentliggjorde deres fælles musik projekt “De eneste to”.  Simon Kvamm er fra Silkeborg og Peter sommer fra Skanderborg, og derfor havde de besluttet at kun områderne deromkring fik radio interview til offentliggørelsen af deres projekt. I fødderne på dem var TV2 og forskellige aviser.

Simon Kvamm og Peter Sommer var i 2010 utrolig kendte, og jeg var mundlam af min første arbejdsdags oplevelser. Jeg husker jeg sov meget tungt dem aften og efterfølgende fulgte mange flere fantasiske radio dage.

Radiovært, kvindelig radioværk, Radio 1, Radio Silkeborg, Radio i Silkeborg, Dansk Radio 1, Tea Tougaard Radiovært
Simon Kvamm interview til TV2, hvor jeg dengang tog et skærmbillede af ham. (og jep, det er mig på plakaten i baggrunden)

Læs også >> 2# Mit liv som radiovært

NOTE: Jeg har ikke så mange billeder fra denne periode. I 2010 var det ikke almindeligt at tage billeder af alt, hvad man lavede eller tage selfies. Dengang tog man kun billeder, når der var en god grund til at tage billeder.

HUSK AT LÆSE MED FREDAG HVOR JEG FORTÆLLER OM MERE OM MIN TID SOM RADIO VÆRTINDE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.