En dags tur til Side med mor og far

Side ruiner, ruin by, ferie byer i Tyrkiet, populære ruiner, antikke ruiner i Tyrkiet, ferie by tyrkiet, Tyrkisk historie, Side historie, Manavgat historie

Min mor og far er i Alanya for at besøge mig.

De har efterhånden set og prøvet det hele i Alanya, så de er svære at underholde 😛

Som tjeneste for nogle venner, havde jeg lovet et kører til Side, og aflevere en buket blomster til nogle af deres venner.

Den tur tog jeg min forældre med på.

Efter at have afleveret blomsterne, kørte vi ind i til Side centrum og gik en tur. Først så de vi de smukke gamle ruiner som byen er kendt for og tog selfies.

Amfiteatret i Side, Amfiteatret manavgat, teateret i Side, seværdigheder i Side, Side seværdigheder, oplevelser i Side,

For nogle år siden boede min svenske veninde også i Side, og hende besøgte jeg også flere gange, så jeg er “oka” kendt i Side (troede jeg, men vi gik alligevel forkert)

Jeg synes byen havde ændret sig meget nede ved havnen, hvor en stor restaurant blandt andet er blevet revet ned.

Historien om side, tyrkisk historisk, tyrkiske myter, myter om guder, myter om guden Side, granatæble myte,

Efter at have kigget på ruinerne, meldte sulten sig.

Det er ikke noget prolem at finde et sted at spise i Side, det er modsat svære ikke at finde et sted, hvor jeg ikke har lyst til at flå tjenerne IHJEL.

Hvis man synes tjenerne i Alanya er irriterende, så skal man slet, slet ikke besøge Side! Lige meget hvor mange høflige håndtegn jeg gjorde, eller hvor meget vi sagde NEJ, snakkede tjernene indtil den næste restaurants tjener tog over. Min far jokede med at snakke fransk til dem (han kan ikke snakke fransk), for at få dem til at holde kæft.

Det måtte han ikke for min mor.

mad i Side, Restauranter i Side, Mad i Tyrkiet

Jeg havde kollektivt besluttet vi skulle finde en Sulu Yemek restaurant.

Sulu Yemek restaurant er de små restauranter med tyrkisk mad, hvor tyrkerne selv spiser frokost. Denne frokost var 10 tl pr. person, og ingen irriterende tjenere!

Amfiteatret i Side

Efterfølgende fik mor og far en kop kaffe, mens jeg tog lidt billeder af byen og tog på lynbesøg i Side smukke teater.

Teatret blev opført i det 2. årh. e.K. oven på et tidligere græsk teater. Da området er ret fladt, er de nedre dele gravet ind den eneste naturlige bakke i området, mens de øvre dele hviler på 2-etagers hvælvinger.

Stenene blev taget fra bymuren ud mod vandet; under den romerske fredsperiode var der ikke brug for denne. Publikum er opdelt i to dele ved en vandret passage kaldet diazom, som adskiller den øverste og nederste del af det halvcirkelformede teater, der kunne rumme mindst 15.000 tilskuere. Der er 29 rækker i den nederste del og 22 rækker i den øverste, der dog oprindeligt har haft 29 rækker.

Pladsen for byens spidser og hædersgæster var i midten af den øverste del. Omkring orchestra (den runde plads, som er en slags scene) ses rester af en mur, omkring det 3. århundred, der har gjort de nederste siddepladser ubrugelige.

Læs også >> Oversigt: De mest berømte grotter i Tyrkiet.

Denne mur beskyttede ikke kun tilskuere mod ulykker, men gjorde det også muligt at fylde orkestret med vand og organisere scenerne i søslag.

Dette kunne være professionelle gladiatorer, der nærmest opnåede heltestatus i deres – som ofte – korte karriere. Men det kunne også være kriminelle, slaver eller krigsfanger, der nærmest blev ofret for publikums fornøjelse.

Bag scenen ligger resterne af den 3 etager høje og 63 meter lange scenebygning, der har været dekoreret med søjler, nicher og statuer af marmor.  

Scenebygningen blev ødelagt af araberne i det 7. årh. og styrtede senere sammen under de jordskælv, der gav byen dødsstødet.

I det 5. og 6. årh. brugte byzantinerne teatret som friluftskirke, og fra denne tid er der i de 2 hjørner fundet rester af kapeller og gulvmosaikker.

Amfiteatret i Side, Amfiteatret manavgat, teateret i Side, seværdigheder i Side, Side seværdigheder, oplevelser i Side,
Restaurant i Side, Side restaurant, Side manavgat, Ferie i Side

Jeg vil naturligvis anbefale alle der ikke har set Side før, at besøge byen (på trods af deres tjenere). I Side er moderne liv flettet ind i mellem byens antikke ruiner. Der er smukt, og man kan sagens tage på 1 dags tur til byen fra Alanya.

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I SIDE, REJSER TIL SIDE, SEVÆRDIGHEDER I SIDE, OPLEVELSER I SIDE, GODE REJSERÅD, FIND REJSEN TIL TYRKIET, FIND FLYBILLETTER TIL TYRKIET, MINE REJSERÅD, REJSER I TYRKIET REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, FIND REJSEN, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ALANYA, ALANYA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.