10 must do oplevelser i Alanya

Oplevelser i Alanya, Alanya oplevelser, Alanya seværdigheder, hvad skal man lave i Alanya, oplevelser i Tyrkiet, Alanya blog, Dansk rejseblog, danish travel blog

Alanya – Den tyrkiske riviera og et paradis på jorden (hvis du spørg mig)

Alanya er en af Tyrkiets mest populære turistbyer.

I Alanya kommer turismen, den tyrkiske kultur og landets historie helt tæt på hinanden. På hver side af Alanya velkendte borg, der er kilometer lange strande med blå flag.

Udover smukke badestrande, byder Alanya også på bazarer alle ugens dage, lækre restauranter, gode shopping muligheder, hoteller med havudsigt, morgenmad i bjergene og mulighed for historiske og adrenalin fyldte udflugter .

Alanya er også en by som er kendt for sit livlige natteliv. I centrum af Alanya er der masser af barer, natklubber og diskoteker til alle aldersgrupper og for enhver smag.

Læs også >> Guide: 10 gode råd til road trip i Tyrkiet

Byen passer bedst til: Alanya passer til alle, da byen byder på en bred vifte af muligheder. Både børnefamilie, oplevelsesrejsende og feriegæster som ønsker at feste, vil få glæde af Alanya.

Hvor ligger Alanya?: Alanya er på den sydlige del af den tyrkiske kyststrækning og i højsæsonen flyver der dagligt fly dertil.

I Alanya kan du opleve historiske bygninger, tyrkisk kultur og kilometer lange strande hinanden i et smukt og unik sammensætning. 

Alanya er også en by fyldt med oplevelser. I denne guide har jeg lavet en oversigt med 10 must do oplevelser i Alanya.

Zenn spa, zenn spa alanya, hamam alanya, tyrkisk bad alanya, alanya tyrkisk bad

En tur i Hamam – Tyrkisk bad

En hver ferie til Alanya, bør starte med en tur i Hamam, eller som vi kalder det på dansk: Tyrkisk bad. 

I en Hamam kommer man i sauna, hvorefter man kommer ind i det store vaskerum. Her får man skrubbet de gamle hudceller af og derefter får man en skummassage.

Når man er færdig i tyrkisk bad, er helt klar til at nyde sin ferie, og give de nye hudceller mulighed for at suge en masse sol.

En af mine favorit steder er Zenn spa. Læs om stedet i dette indlæg.

Blog alanya, blog fra alanya, grafiker i udlandet, ferie i alanya, alanya blog, danskere i udlandet, danskere i tyrkiet, danskere i Alanya, blog fra udalndet, blog om udlandsdanskere, pige i alanya, alanya.dk, alanyadk.dk,

En dag på vandet – Bådtur i Alanya

En absolut must do oplevelse i Alanya er en bådtur. 

En bådtur kan både gøres som heldagstur eller som tur på 1-2 timer. En bådtur er en afslappet og smuk tur, hvor man får mulighed for at svømme, solbade og se smukke Alanya fra sø-siden. 

De fleste turer tilbyder gratis frokost og fri vand ombord på hele turen.

Læs også >> De 10+ bedste restauranter i Alanya

Paragliding Alanya, Alanya Paragliding, oplevelser i Alanya, alanya oplevelser, seværdigheder i alanya, adrenalin i alanya, alanya adrenalin, faldskærm alanya, Alanya, alanya bloggen, blog om tyrkiet, tyrkiet blog, rejseblog, rejseblogger, danish travelblog, travelblogger from Denmark

Få adrenalinen til at pumpe

Er man til fart og spænding, så Alanya tilbyder flere forskellige muligheder.

Langs Alanyas strande er det nemt at finde selskaber, som tilbyder forskellige sjove watersport oplevelser. Du kan f.eks. prøve parasailing eller bananbåde i Alanya.

Du kan også tage på en spændingsfyldt Jeep Safari, ligesom jeg har gjort i dette indlæg.

Paddleboard er en anderledes måde at opleve Alanya og få lidt spænding i kroppen.

Min favorit til at få blodet til at pumpe er paraglidning. En helt igennem uforglemmelig oplevelse, som jeg har skrevet om i dette indlæg.

Dim Cay floden Alanya, Floden Alanya, Dim Cay Alanya, must do oplevelser i Alanya, Oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanya, Alanya Seværdigheder

Frokost på Dim Cay floden

I Tosmur, i Alanya, ligger Dim Cay floden som løber ned igennem bjergene.

Langs floden er der et utal af restauranter, hvor man kan sidde i små tømmerflåden og nyde en god frokost, mens man har fødderne i det iskolde bjergvand.

Dim cay floden er også et populært sted at spise traditionel tyrkisk morgenmad eller frisk fisk.

Læs mere om Dim Cay floden her

Dim Cave grotten Alanya, grotten Alanya, Dim Cave Alanya, must do oplevelser i Alanya, Oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanya, Alanya Seværdigheder, grotte i Alanya

Dim Cave grotten

Dim Cave er Tyrkiets anden største drypstensgrotte.

Grotten er skabt ved at vand igennem tiden er løbet ned langs klipperne og skabt de helt unikke formationer. Dim cave grotten anslås til at være 1 million år gammel.

Igennem drypstensgrotten er der en gangsti og i den ene ende af Dim Cave er der en lille sø. Temperaturen er stabil hele året. Inde i grotten er der 18-19 º C og luftfugtigheden er ca. 90 % året rundt.

Læs også >> Dim Cave i Alanya

tyrkiske desserter, baklava, tyrkiske retter, tyrkiske desserter du skal smage, smag disse tyrkiske desserter

Tyrkiske kager til den søde tand

Tyrkerne er velsignet med deres helt eget store udvalg af lækre søde desserter.

Når du er på ferie i Tyrkiet, må du ikke snyde dig selv for at smage en af de mange lækre kager.

Jeg har skrevet blogindlægget 3 tyrkiske desserter jeg elsker – Og som du skal prøve, som du bør læse!

Læs også: Tyrkiske desserter, du bare skal prøve!

Alanya, ferie i alanya, blog om alanya, palm beach, home service alanya, j.o dreams, al homeservice, panorama homeservice, blog fra tyrkiet, blog fra alanya, blog fra udlandet, udenlandsblog, blog om at rejse i udlandet

Besøg i Red Tower

På Alanyas havn ligger Red Tower.

Red tower er en af de bedst bevarede bygninger fra sin tidsperiode. I dag bruges Red Tower som etnologisk museum, som fortæller om opbygningen af fortet. 

Museet udstiller blandt andet historiske samlinger af våben, skibsmodeller og redskaber fra den seljukkiske og osmanniske periode af tyrkisk historie.

Fra toppen af Red Tower er der en fantastisk udsigt ud over Alanya, hvilket gør Red Tower til en must do oplevelse i Alanya. Kombinere eventuelt besøget i Red Tower med et besøg på Alanya´s borg.

Læs også: Fakta om Red Tower

frisør i alanya, bryllups hår, hår til bryllup, hairdresser alanya, alanya hairdresser, cut by celal, cut by celal alanya

En tur til frisøren

En af de bedste wellness-oplevelser for mænd og kvinder i Tyrkiet, er uden tvivl en tur til frisøren.

Under selve klipningen er der helt op til 3 tyrkiske frisører, som tager sig af dig, som kunde. Du skal blot læne dig tilbage og nyde dagens luksus.

Mange tyrkiske barbere bruger stadig den gammeldags barberkniv til barbering og massage i ansigtet, skuldre, arme og hænder er ofte en fast del af behandlingen. Normalvis bliver øre- og næse hårene fjernet med sprit vatpinde og ild og afsluttet af med en plejende ansigtsmaske.

Som kvinde kan man også få den helt store tur med hårvask, klipning og styling af håret for en brøkdel af, hvad det koster at gå til frisøren i Danmark.

shopping i Konya, Shopping i Tyrkiet, Tyrkiet, Konya, oplevelser i Konya

Shopping i Alanya

Mange kan nok ikke sige ferie, uden at sige shopping.

Alanya er en fantastisk by at shoppe i, her kan man få kopivare, billig original tøj, håndmalet krukker, håndlavet tæpper, guld og sølv i alverdens designs og meget meget mere!

Vil man gerne shoppe kopivare skal man besøge Bazaren ved Alanyas havn. Vil man gerne shoppe originale vare kan man besøge Alanyum i Cikcilli eller nogle af de store butikker som L.C. Waikiki og Koton i centrum.

landsbyer i Tyrkiet, Landsbyer omkring Alanya, must do oplevelser i Alanya, Oplevelser i Alanya, Seværdigheder i Alanya, Alanya Seværdigheder

Lej en bil og kør ud til de tyrkiske landsbyer

Alanya er en skøn mellemstor by. Rundt om Alanya ligger der et utal af små og store landsbyer.

Jeg kan varmt anbefale at leje en bil og tage ud og besøge nogle af landsbyerne. F.eks Sapadere eller Gedevet, som er nogle af de landsbyer, jeg har besøgt flest gange.

De lokale er meget åbne overfor gæster i deres landsbyer og det er ikke unormalt at blive budt på en kop te af de lokale.

Landsbyerne er den bedste måde at se og opleve det autentiske liv, som tyrkerne lever udenfor stor byerne.

Digital nomade liv, job som digital nomade, danske digitale nomader, job som digital nomade, gode råd til digtiale nomader, hvad er en digtial nomade, liver uden arbejdsplads, job i udlandet,

PIN IT

Oplevelser i Alanya, Alanya oplevelser, Alanya seværdigheder, hvad skal man lave i Alanya,

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I ALANYA, REJSER TIL ALANYA, SEVÆRDIGHEDER I TYRKIET, ALANYA TYRKIET, OPLEVELSER I TYRKIET, GODE REJSERÅD, REJSEBLOG, MUST DO OPLEVELSER I ALANYA, REJSETIPS, REJSER I TYRKIET, REJSEBLOG, REJSEBLOGGER, MINE BEDSTE REJSERÅD, BLOG OM TYRKIET, BLOG OM AT REJSE, BLOG OM ALANYA, ALANYA BLOGGEN, TYRKIET BLOGGEN.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.