En vie beach, en Vie beach Alanya, En Vie beach restaurant, En Vie Beach Hotel, bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter, restaurantguide til Alanya, hvor skal man spise i Alanya, de bedste spisesteder i Alanya, Tyrkiet madguide, madguide til Tyrkiet, det bedste mad i Alanya, Gode restauranter i Alanya, Alanya Bloggen, Dansk i Alanya, Dansk i Tyrkiet

Jeg har boet i Alanya over et halvt årti og jeg har spist hundredvis af restaurant måltider i byen.

Derfor har jeg besluttet mig for at lave en liste over alle de bedste restauranter i Alanya (ifølge mig).

Jeg har ikke prøvet alle restauranter i Alanya (det tror jeg ikke der er nogle der har) og skulle jeg finde en ny god restaurant, som fortjener en plads på listen, så bliver den tilføjet løbende.

Før jeg starter listen, vil jeg lige understrege at de IKKE er lavet i rækkefølgen efter 1, 2, 3,. De er i en helt tilfældig rækkefølge. De er også en god blanding af forskellige typer af restauranter i Alanya og derfor siger det sig selv, at mange af dem ikke kan sammenlignes.

Note: Guiden er sidst opdateret den 30/01 2022

Læs også: Flyt til Alanya – Guide fra en der selv har gjort det!

En vie beach, en Vie beach Alanya, En Vie beach restaurant, En Vie Beach Hotel, bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter
En lille del af En Vie Beachs store menu

En Vie Beach

En Vie Beach er en af Alanya´s mest hippe restauranter og det er ikke uden grund. Jeg synes, de har et dejligt blandt menukort, hvor man kan få en god burger, en lækker risotto og en stor steak med sovs!

De har også nogle rigtig festlige Champagne Lunch, som jeg benytter mig af mindst én gang om året. Til Champagne Lunch bliver der serveret en masse forskellige retter sammen med unlimited Champagne.

Men en af de største grunde til jeg elsker En Vie Beach, er udsigten. En helt fortryllende udsigt over vandet og halvøen med borgen. En udsigt, der simpelthen er guld værd (se coverbilledet for dette indlæg). En anden grund er de skønne ejere, som jeg efterhånden har kendt i rigtig mange år.

En Vie Beach er også et hotel, så hvis du leder efter et lækkert hotel med direkte adgang til stranden og super kort afstand til byen, så er En Vie Beach et perfekt sted at bo.

📍Se En Vie Beach på google maps

Le chevy, Le chevy Alanya, Restaurant Le Chevy, Restaurant Le Chevy, restauranter i Alanya, Alanya Restauranter

Le Chevy

Der er mange fordele ved at bo på Damlatas. En af dem er, at jeg er tæt på Restauranten Le Chevy.

Det er skønne danske Tina og Sammi som i 2020 åbnede restauranten sammen med tyrkiske Seyfettin. Jeg har kendt Seyfettin og hans brødre i snart 8 år og i 2020 var jeg så heldig også at få et rigtig dejligt forhold med særligt Tina.

Jeg spiser på Le Chevy ca. en gang om ugen og jeg kan varmt anbefale, at andre også besøger restauranten. Atmosfæren og indretningen er på Le Chevy er ligeså skøn som stedet mad!

Der bliver spillet musik på et roligt niveau, der er åben køkken hvor man kan følge med i madlavningen og stedet er i gå afsted til den verdenskendte Kleopatra strand.

De afholder også ofte forskellige arrangementer, f.eks aftner hvor de servere flæskestegssandwich eller steger en ekstra god bøf, så hold øje med deres facebook, så du ikke misser et arrangement.

📍Se Le Chevy på google maps

Lost in Alanya

Restaurant Lost in Alanya, til hverdag bare refereret til som “Lost” er en af de smukkest indrettet restauranter i Alanya.

Hasan, som i mange år var manager på Ev, åbnede for nogle år siden hans egen restaurant og fik med det samme succes fordi stedet servere utrolig lækkert mad, har den hyggeligste indretning man kan forestille sig, dygtige tjenere og dygtige live musikere til at spille om aftenen.

Jeg er på Lost mindst en gang om ugen og jeg spiser ALTID en “Mussels bruschetta” til forret, for MUMS de smelter på tungen.

Restaurant Lost laver god mezze, sprød falafel, møre bøffer og pizzaer med fyld, du ikke kan få andre steder.

📍Se Lost in Alanya på google maps

Beach side burger, Beach side burger alanya, bedste burger i Alanya, Alanya buger, de bedste restauranter i Alanya, Alanya restauaranter
Mums, jeg bliver altid meget meget måt på Beach Side Burger.

Beach Side Burger

Jeg eeeeelsker en god burger, lige meget hvor i verden jeg er. Mit krav til burgers er godt kød, friske råvare og hjemmelavet brød. Jeg gider simpelthen ikke spise vakuumpakket brød og frosne bøffer.

Beach Side Burger ligger i Kestel og selvom det er en køretur på ca. 20 minutter fra mit hjem, så tager jeg gerne turen for at spise burger. Svensk/tyrkiske Daniel driver restauranten og det er tydeligt at hele hans hjerte og store passion er at lave lækre burgere.

Så en god burger i Alanya – Tag til Beach Side Burger!

Læs også min restaurant anmeldelse derfra, på Alanya.Dk

📍Se Beach Side Burger på google maps

Mini mutfak, autentisk tyrkisk mad i Alanya, Alanya tyrkisk mad, Lokal mad i Tyrkiet, Billig mad i Alanya, Billige restauranter i Alanya, Sulu yemek Alanya, Mutfat mini
En lækker autentisk tyrkisk frokost på Mini Mutfat

Mini Mutfak

Billig, tyrkisk og velsmagende. Mini Mutfak er mit ”go to place” når jeg skal spise frokost. De har et stort udvalg af ”sulu yemek”, som dårligt oversat betyder noget ala ”mad i vand”, eller som vi nok mere genkedeligt vil kalde det på dansk: Stuvninger.

Det skifter dagligt, hvad de har på menuen og restauranter fungere ved at du går op og vælger din mad. Alt maden er lavet fra bunden af det søde personale og jeg har aldrig fået en dårlig frokost her. Sammen med din mad, får du serveret brød, vand og efter måltidet, en kop tyrkisk te.

Priserne for en frokost ligger mellem 15-60 tl, alt efter om du vil have vegetarisk, kylling eller oksekød (oksekød er de dyreste retter). Og når der er udsolgt, så lukker de.

📍Se Mini Mutfak på google maps

Cig köfte, tig kofte, tyrkiske rå kød, billig tyrkisk takw away, tyrkisk take away, billig tyrkiks mad, velsmagnede tyrkisk mag, hvad er vig kofte, tyrkisk kofte, tyrkisk cig kofte,
Friske grøntsager og Cig Köfte = en velsmagende og meget billig frokost.

Alle Çiğ Köfte steder

Har du endnu ikke hørt om Çiğ Köfte, så er du gået glip af noget!

Çiğ Köfte er noget af det billigste fast food, du kan få – og alligevel noget af det mest velsmagende, du kan få i Tyrkiet.

Jeg har ikke et favorit sted, jeg har spist på et utal af dem, og jeg synes kvaliteten er meget ens alle steder.

Çiğ Köfte er vegansk, selvom navnet direkte oversættes til ”Råt kød”. Før i tiden var det lavet med råt kød, men i dag er 99% af alt Çiğ Köfte uden kød, hvilket også er grunden til, det kan laves så billigt. Det består af bulgur, magi og en masse krydderier.

Du kan få dem som en hurtig durum rulle eller købe en pakke med Çiğ Köfte, salat og lavas brød og dele det. Priserne er fra 13 tl for en durum, til 30-50 tl for en pakke, som kan deles.

Læs også: Opskrifter på forskellige tyrkiske köfte

Pura Vida, Pura Vida Restaurant, Pura Vida mahmutlar, restauranter i Mahmutlar, De bedste restauranter i Alanya

Pura Vida

Der er to ting der kan få mig til Mahmutlar: Min russiske veninde Emilie og Pura Vida.

Skal du til Mahmutlar i Alanya, så skal du et smut forbi Pura Vida eller Pura Vida Beach.

Pura Vida er en dansk / tyrkisk ejet restaurant og igennem årene har jeg fået et rigtig fint venskab med de danske ejere, som er så søde som sukker.

På Pura Vida er de nytænkende og kvalitetsbevidste. Udover det, er der live musik og god service. Restauranten er hyggeligt indrettet og oser af god stemning. På en varm sommerdag i Alanya, er dette det perfekte sted at spise din aftenmad

Bor du i Mahmutlar, så SKAL du prøve Pura Vida. Bor du ikke i Mahmutlar, så kør en tur dertil, og prøv Pura Vida!

📍Se Pura Vida på google maps

Daniel’s Cuisine

Restaurant Daniel’s Cuisine har noget af det bedste sushi i Alanya og jeg indrømmer gerne, at det er det eneste jeg har smagt der, for når noget er godt, så er der ingen grund til at prøve andet.

Jeg har dog kigget menukortet og de øvrige retter ser lækre ud, så hvis jeg en dag får nok af Sushi, så skal jeg prøve en af de andre retter.

Daniel’s Cuisine ligger i Kestel, ligesom Beach side Burger, så Kestel er ligeså stille ved at blive en bydel med flere gode restauranter i Alanya.

📍Se Daniel’s Cuisine på google maps

Alanya bloggen, sushi i Alanya, Iftar i Tyrkiet, rejseblog, alanya sushi, ramadanen, dansker under ramadanen, ferie i Alanya, blog om tyrkiet, tyrkiet blog

Sushi.Co Alanya

 Jeg ønsker ikke et liv uden Sushi og heldigvis behøver jeg heller ikke. Efter jeg flyttede til Damlatas området i Alanya, er jeg kommet farligt tæt på Sushi.co, hvor jeg hver måned køber mig fattig.

Jeg har tidligere arbejdet på en meget fancy sushi restaurant i Danmark, og jeg ved, hvad jeg kan lide og hvad kvaliteten af sushi skal være. Sushi.Co skuffer aldrig.

Eftersom min kæreste Safa ikke er kæmpe fan af Sushi, så køber jeg også ofte deres japanske, thai eller kinetiske retter, som f.eks. Sweet and Sour Chicken, forårsruller eller oksekød i østerssovs.

📍Se Sushi.Co på google maps

Er du på udkig efter gode kebab restauranter i Alanya? Så kommer de her!

Kebabci Celal

Tyrkerne er kendt for deres kebab og mezze retter. Kebabci Celal har restauranter flere steder i Alanya og jeg har spise på både den på Damlatas og den i Oba. Begge har været skønne autentiske tyrkiske spiseoplevelser.

De har et stort menukort med kebabs. Min favorit er Adana Kebab eller Beyti Kebab. Til forret bliver der serveret en overflod af mezze (tyrkisk tapas) retter og ærligt må jeg sige, der næsten kommer for mange. Jeg elsker mezze, men jeg spiser mig mæt i mezze, før min kebab bliver serveret.

Flere gange har jeg bedt om at få resterne af min mad med hjem, for jeg kan simpelthen ikke spise mere. Heldigvis så pakker de gladelig resterne af min mad for mig, så jeg kan spise op, når jeg igen er sulten (jeg gør meget ud af at minimere mit madspild!)

Hvis du gerne vil smage god tyrkisk kebab, så find din nærmeste Kebabci Celal. Priserne er meget lokale (billigt) og mange lokale spiser også her, hvilket er et stort kvalitetstempel. Hver dog opmærksom på, at stedet er SÅ lokalt, at der ikke serveres alkohol.

📍Se Kebabci Celal på google maps

Iftar alanya, alanya iftar, ramadanen traditioner, traditioner under ramadanen, hvad er ramadanen, hvordan foregår den muslimske ramadan, tyrkisk mad, tyrkiske retter, mad fra Tyrkiet
Min veninde og jeg delte 1 meter kebab.

Öztürk Kolcuoğlu

En anden skøn kebab restaurant i Alanya, hvor du kan få autentisk tyrkisk kebab er Öztürk Kolcuoğlu, som ligger lidt længere henne af samme vej som En Vie beach.

Har kan du nyde meter lange (jep, meter lange) tyrkisk kebab kombineret med udsigten over Middelhavet og halvøen med Alanya Borg.

Kom med tom mave, for deres portioner er STORE og jeg lover dig, at du bliver mæt.

📍Se Öztürk Kolcuoğlu på google maps

restaurant taste alanya, a different taste alanya, alanya dk, suncharter, restaurant alanya, alanya restaurant, cikcilli restaurant,

Taste

Næsten gemt i Cikcilli ligger en af Alanyas mest unikke restauranter. Jeg har kender både den tidligere ejer og den nuværende ejer, som begge er svenskere (og så søde).

Det der gør restauranten unik, er at menukortet dagligt skifter. Eller retter sagt tavlen med menuerne. Der er nemlig ikke et fysisk menukort.

Deres mad er nytænkende og altid velsmagende. Restauranten er en lille grøn have og når du sidder der, så glemmer du tid og sted.

På Taste er der ingen musik, kun tyrkiske kvinder i køkkenet og en flamingo bamse.

Jeg ved ikke, hvordan jeg bedre skal forklare oplevelsen af Taste, så jeg anbefaler du selv prøver det!

📍Se Taste på google maps

Della via, Della Via Alanya, cafe Alanya, Della Via cafe Alanya, bedste restauranter i Alanya

Della Via

Gemt lidt væk fra den store gade, lige ved moskéen tæt ved Atatürk statuen ligger den hyggeligste lille café ved navnet Della Via.

Dette er mit go-to-place for en god milkshake (jeg drikker hverken kaffe eller the) mens mine venner ofte får lidt varmt og drikke. Det er også et skønt sted at få kage.

Indretningen er super hyggelig og personalet er rigtig søde.

📍Se Della Via på google maps

Bisquette

Før lå der en Robert Café, som jeg aldrig helt blev fan af. Men nu er den lukket og i stedet er Bisquette åbnet i dens lokaler på Damlatas, hvilket jeg er stor fan af.

Bisquette er en tyrkisk café kæde, som jeg ikke kendte til, før den åbnede i Alanya.

Jeg har allerede spist der flere gange, for det der er skønt ved Bisquette er, at deres menukort er SÅ spændende. Retterne er helt anderledes end hvad caféer i Alanya ellers servere, og jeg byder deres nytænkning og fede indretning meget velkommen i mit liv!

📍Se Bisquette på google maps

Suppe i Alanya, bedste suppe restauranter i Alanya, De bedste restauranter i Alanya, Alanya restauranter, Tyrkisk Kyllingesuppe
Synes du, du har set dette foto før? For 5 år siden lagde jeg det gratis ud til download på Pixabay. Siden dengang er billedet blevet brugt på et utal af blogs og hjemmesider, hvilket gør mig stolt. Oprindelig er billedet taget på Serin Yeri og jeg spiste den kyllingesuppe.

Şefin Yeri

Jeg har taget den tyrkiske suppekultur 110% til mig og jeg spiser riiiigtig meget suppe. Rigtig meget af det suppe, kommer fra Şefin Yeri, hvis kylling suppe, jeg er besat af!

Deres kylling suppe er cremet med mellemstore stykker kylling. Når den bliver serveret, bliver man tilbudt at få helt smeltet smør i suppen, hvilket bestemt ikke gør den sundere, men til gengæld smager det godt.

Der bliver også serveret en tallerken med grønt samt ristet brød og smør sammen med suppen.

Jeg ved de også har andre ting på menukortet, men jeg elsker supper for meget, til at gide at prøve noget som helst andet.

📍Se Şefin Yeri på google maps

Fortsættelse følge, i takt med jeg finder flere gode restauranter i Alanya……

Fortæl mig gerne i kommentarfeltet, hvad dine favorit restauranter i Alanya er! Er du enig i min liste eller har du måske nogle helt andre favoritter.

PIN IT!

restaurantguide til Alanya, hvor skal man spise i Alanya, de bedste spisesteder i Alanya, Tyrkiet madguide, madguide til Tyrkiet, det bedste mad i Alanya, Gode restauranter i Alanya, Alanya Bloggen, Dansk i Alanya, Dansk i Tyrkiet, Bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter, restaurantguide til Alanya, hvor skal man spise i Alanya, de bedste spisesteder i Alanya, Tyrkiet madguide, madguide til Tyrkiet, det bedste mad i Alanya, Gode restauranter i Alanya, Alanya Bloggen, Dansk i Alanya, Dansk i Tyrkiet
restaurantguide til Alanya, hvor skal man spise i Alanya, de bedste spisesteder i Alanya, Tyrkiet madguide, madguide til Tyrkiet, det bedste mad i Alanya, Gode restauranter i Alanya, Alanya Bloggen, Dansk i Alanya, Dansk i Tyrkiet, Bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter, restaurantguide til Alanya, hvor skal man spise i Alanya, de bedste spisesteder i Alanya, Tyrkiet madguide, madguide til Tyrkiet, det bedste mad i Alanya, Gode restauranter i Alanya, Alanya Bloggen, Dansk i Alanya, Dansk i Tyrkiet

INDHOLD I ARTIKLEN: OPLEVELSER I ALANYA, BEDSTE SPISE STEDER I ALANYA, RESTAURANTGUIDE TIL ALANYA, ALANYA RESTAURANTGUIDE, FOOD GUIDE TIL ALANYA, TOP 10 RESTAURANTER I ALANYA, BEDSTE RESTAURANTER I ALANYA, REJSER TIL ALANYA, BEDSTE STEDER AT SPISE I ALANYA, BLOG OM ALANYA, ALANYA BLOGGEN,

9 Comments

 1. Syntes du mangler emerald garden i oba

  1. Hej Bent
   Kan gætte det er din favorit :)?

  2. 3 av 4 sendte ut maten sist vi var der. 2 hadde bestilt biffen rear og 2 medium. Alle kom gjennomstekte og grå hele veien. Slik skal det ikke være.

 2. Den såkalte Champagne lunch på En Vie er dessverre uten ekte Champagne. Er nok bare musserende vin de serverer.

  1. Sandt, men stadig en skøn oplevelse.

 3. Hei! Vi spiste på Lost In Alanya og det var helt nydelig! Kjempegod mat og kjempegod stemning! Hadde aldri funnet restauranten uten bloggen din. Tusen takk for at du var med å gjøre Alanya turen perfekt!

 4. Hej Tea. Tak for alle dine fine tips. Skøn inspiration. Har du prøvet çigale ünal? Hvilke dejlig frisk veltillavet typisk tyrkisk mad med mange lokale spisende. Rent, pænt og yderst venligt personale. Mvh Dorte

  1. Hej Dorte.
   Nej den har jeg ikke prøvet, men jeg har slået den op på google.
   Normalt når der står çigerci (lever) så er jeg en bangebuks, men hvis du siger den er god, så bør jeg jo prøve den

 5. Den vi prøvede ligger meget tæt på hvor jeg boede “My Home Apart hotel”. Den ligger på et hjørne med en stor udendørs terrasse. Virkelig godt sted. Meget mad med kylling 😊. Vi besøgte også Yöresel Alanya Mutfagi. Hjemmelavet mad😊😊😊 Den ligger en gade væk fra den anden restaurant og man sidder i en overdækket have fyldt med appelsintræer. Bed om det tyrkisk menu kort. Der er udvalget meget større. De har også en billedvæg hvor man kan se mange af retterne, ifald man ikke google oversætter som vi gjorde på mobilen. Meget lokalt og super godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.