Alanya Den tyrkiske hverdag Lokalretter fra udlandet Mad og Opskrifter Rejseblog - Ferie, Rejser & Oplevelser Rejsetips Restaurant Tyrkiet

Min guide: De 10+ bedste restauranter i Alanya

En vie beach, en Vie beach Alanya, En Vie beach restaurant, En Vie Beach Hotel, bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter

Jeg har boet i Alanya over et halvt årti og jeg har spist hundredvis af restaurant måltider i byen.

Derfor har jeg besluttet mig for at lave en liste over alle de bedste restauranter i Alanya (ifølge mig).

Jeg har ikke prøvet alle restauranter i Alanya og skulle jeg finde en ny god restaurant, som fortjener en plads på listen, så bliver den tilføjet løbende.

Før jeg starter listen, vil jeg lige understrege at de IKKE er lavet i rækkefølgen efter 1, 2, 3,. De er i en helt tilfældig rækkefølge. De er også en god blanding af forskellige typer af restauranter i Alanya og derfor siger det sig selv, at mange af dem ikke kan sammenlignes.

Note: Guiden er sidst opdateret den 19/12 2020

Læs også: Flyt til Alanya – Guide fra en der selv har gjort det!

En vie beach, en Vie beach Alanya, En Vie beach restaurant, En Vie Beach Hotel, bedste restauranter i Alanya, Alanyas bedste restauranter
En lille del af En Vie Beachs store menu

En Vie Beach

En Vie Beach er en af Alanya´s mest hippe restauranter og det er ikke uden grund. Jeg synes, de har et dejligt blandt menukort, hvor man kan få en god burger, en lækker risotto og en stor steak med sovs!

De har også nogle rigtig festlige Champagne Lunch, som jeg benytter mig af mindst én gang om året. Til Champagne Lunch bliver der serveret en masse forskellige retter sammen med unlimited Champagne.

Men en af de største grunde til jeg elsker En Vie Beach, er udsigten. En helt fortryllende udsigt over vandet og halvøen med borgen. En udsigt, der simpelthen er guld værd. En anden grund er de skønne ejere, som jeg efterhånden har kendt i rigtig mange år.

En Vie Beach er også et hotel, så hvis du leder efter et lækkert hotel med direkte adgang til stranden og super kort afstand til byen, så er En Vie Beach et perfekt sted at bo.

Beach side burger, Beach side burger alanya, bedste burger i Alanya, Alanya buger, de bedste restauranter i Alanya, Alanya restauaranter
Mums, jeg bliver altid meget meget måt på Beach Side Burger.

Beach Side Burger

Jeg eeeeelsker en god burger, lige meget hvor i verden jeg er. Mit krav til burgers er godt kød, friske råvare og hjemmelavet brød. Jeg gider simpelthen ikke spise vakuumpakket brød og frosne bøffer.

Beach Side Burger ligger i Kestel og selvom det er en køretur på ca. 20 minutter fra mit hjem, så tager jeg gerne turen for at spise burger. Svensk/tyrkiske Daniel driver restauranten og det er tydeligt at hele hans hjerte og store passion er at lave lækre burgere.

Så en god burger i Alanya – Tag til Beach Side Burger!

Læs også min restaurant anmeldelse derfra, på Alanya.Dk

Le chevy, Le chevy Alanya, Restaurant Le Chevy, Restaurant Le Chevy, restauranter i Alanya, Alanya Restauranter

Le Chevy

Der er mange fordele ved at bo på Damlatas. En af dem er, at tæt på Restauranten Le Chevy.

Det er skønne danske Tina og Sammi som i 2020 åbnede restauranten sammen med tyrkiske Seyfettin. Jeg har kendt Seyfettin og hans brødre i snart 8 år og i 2020 var jeg så heldig også at få et rigtig dejligt forhold med særligt Tina.

Jeg har allerede nydt mange gode frokoster og middage på Le Chevy og jeg kan varmt anbefale, at andre også besøger restauranten. Atmosfæren og indretningen er på Le Chevy ligeso skøn som stedet mad!

Mini mutfak, autentisk tyrkisk mad i Alanya, Alanya tyrkisk mad, Lokal mad i Tyrkiet, Billig mad i Alanya, Billige restauranter i Alanya, Sulu yemek Alanya, Mutfat mini
En lækker autentisk tyrkisk frokost på Mini Mutfat

Mini Mutfak

Billig, tyrkisk og velsmagende. Mini Mutfak er mit ”go to place” når jeg skal spise frokost. De har et stort udvalg af ”sulu yemek”, som dårligt oversat betyder noget ala ”mad i vand”, eller som vi nok mere genkedeligt vil kalde det på dansk: Stuvninger.

Det skifter dagligt, hvad de har på menuen og restauranter fungere ved at du går op og vælger din mad. Alt maden er lavet fra bunden af det søde personale og jeg har aldrig fået en dårlig frokost her. Sammen med din mad, får du serveret brød, vand og efter måltidet, en kop tyrkisk te.

Priserne for en frokost ligger mellem 15-35 tl, alt efter om du vil have vegetarisk, kylling eller oksekød (oksekød er de dyreste retter). Og når der er udsolgt, så lukker de.

Cig köfte, tig kofte, tyrkiske rå kød, billig tyrkisk takw away, tyrkisk take away, billig tyrkiks mad, velsmagnede tyrkisk mag, hvad er vig kofte, tyrkisk kofte, tyrkisk cig kofte,
Friske grøntsager og Cig Köfte = en velsmagende og meget billig frokost.

Alle Çiğ Köfte steder

Har du endnu ikke hørt om Çiğ Köfte, så er du gået glip af noget!

Çiğ Köfte er noget af det billigste fast food, du kan få – og alligevel noget af det mest velsmagende, du kan få i Tyrkiet.

Jeg har ikke et favorit sted, jeg har spist på et utal af dem, og jeg synes kvaliteten er meget ens alle steder.

Çiğ Köfte er vegansk, selvom navnet direkte oversættes til ”Råt kød”. Før i tiden var det lavet med råt kød, men i dag er 99% af alt Çiğ Köfte uden kød, hvilket også er grunden til, det kan laves så billigt. Det består af bulgur, magi og en masse krydderier.

Du kan få dem som en hurtig durum rulle eller købe en pakke med Çiğ Köfte, salat og lavas brød og dele det. Priserne er fra 5 tl for en durum, til 20-35 tl for en pakke, som kan deles.

Læs også: Opskrifter på forskellige tyrkiske köfte

Seasons Alanya, Alanya seasons restaurant, de bedste restauranter i Alanya, Alanya resturanter, hvor skal man spise i Alanya, Luksus restauranter i Alanya, sushi alanya, Alanya sushi
En af mange MUMS måltider, jeg har nydt på Seasons.
Seasons Alanya, Alanya seasons restaurant, de bedste restauranter i Alanya, Alanya resturanter, hvor skal man spise i Alanya, Luksus restauranter i Alanya, sushi alanya, Alanya sushi
Seasons er utvivlsomt en af de mest eksklusive restauranter i Alanya.

Seasons Restaurant

 Når det skal være luksus og ekstraordinært lækkert, så Seasons i Oba stedet, jeg tager til.

Seasons kok Mutlu har vundet mange store konkurrencer og deres mad er ”Creme de la creme”. Jeg spiser næsten altid deres bøf eller sushi, og når min veninde Bilge er med, så bliver der også spise dessert bomber med chokolade i lange baner.

Priserne er høje for Alanya, men du får også mad efter prisniveauet, og sammenlignet med Danmark, får du ekstrem luksus for en brøkdel af pengene.

Pura Vida, Pura Vida Restaurant, Pura Vida mahmutlar, restauranter i Mahmutlar, De bedste restauranter i Alanya

Pura Vida

Der er to ting der kan få mig til Mahmutlar: Min russiske veninde Emilie og Pura Vida.

Pura Vida er en dansk / tyrkisk ejer restaurant og igennem årene har jeg fået et rigtig fint venskab med de danske ejere, som er så søde som sukker.

På Pura Vida er de nytænkende og  kvalitetsbevidste. Udover det, er der live musik og god service.

Bor du i Mahmutlar, så SKAL du prøve Pura Vida. Bor du ikke i Mahmutlar, så kør en tur dertil, og prøv Pura Vida!

Alanya bloggen, sushi i Alanya, Iftar i Tyrkiet, rejseblog, alanya sushi, ramadanen, dansker under ramadanen, ferie i Alanya, blog om tyrkiet, tyrkiet blog

Sushi.Co Alanya

 Jeg ønsker ikke et liv uden Sushi og heldigvis behøver jeg heller ikke. Efter jeg flyttede til Damlatas området i Alanya, er jeg kommet farligt tæt på Sushi.co, hvor jeg hver måned køber mig fattig.

Jeg har tidligere arbejdet på en meget fancy sushi restaurant i Danmark, og jeg ved, hvad jeg kan lide og hvad kvaliteten af sushi skal være. Sushi.Co skuffer aldrig.

Eftersom min kæreste Safa ikke er kæmpe fan af Sushi, så køber jeg også ofte deres japanske, thai eller kinetiske retter, som f.eks. Sweet and Sour Chicken, forårsruller eller oksekød i østerssovs.

Er du på udkig efter gode kebab restauranter i Alanya? Så kommer de her!

Kebabci Celal

Tyrkerne er kendt for deres kebab og mezze retter. Kebabci Celal har restauranter flere steder i Alanya og jeg har spise på både den på Damlatas og den i Oba. Begge har været skønne autentiske tyrkiske spiseoplevelser.

De har et stort menukort med kebabs. Min favorit er Adana Kebab eller Beyti Kebab. Til forret bliver der serveret en overflod af mezze (tyrkisk tapas) retter og ærligt må jeg sige, der næsten kommer for mange. Jeg elsker mezze, men jeg spiser mig mæt i mezze, før min kebab bliver serveret.

Flere gange har jeg bedt om at få resterne af min mad med hjem, for jeg kan simpelthen ikke spise mere. Heldigvis så pakker de gladelig resterne af min mad for mig, så jeg kan spise op, når jeg igen er sulten (jeg gør meget ud af at minimere mit madspild!)

Hvis du gerne vil smage god tyrkisk kebab, så find din nærmeste Kebabci Celal. Priserne er meget lokale (billigt) og mange lokale spiser også her, hvilket er et stort kvalitetstempel. Hver dog opmærksom på, at stedet er SÅ lokalt, at der ikke serveres alkohol.

Iftar alanya, alanya iftar, ramadanen traditioner, traditioner under ramadanen, hvad er ramadanen, hvordan foregår den muslimske ramadan, tyrkisk mad, tyrkiske retter, mad fra Tyrkiet
Min veninde og jeg delte 1 meter kebab.

Öztürk Kolcuoğlu

En anden skøn kebab restaurant i Alanya, hvor du kan få autentisk tyrkisk kebab er Öztürk Kolcuoğlu, som ligger lidt længere henne af samme vej som En Vie beach.

Har kan du nyde meter lange (jep, meter lange) tyrkisk kebab kombineret med udsigten over Middelhavet og halvøen med Alanya Borg.

Kom med tom mave, for deres portioner er STORE og jeg lover dig, at du bliver mæt.

Ev restaurant, Dut Dibi, Ev restaurant alanya, de bedste restaurnter i Alanya, Alanya restauranter, Live musik i Alanya, Alanya live musik

Ev Restaurant og Dut Dibi

Teknisk set er Ev Restaurant og Dut dibi to forskellige restauranter, men de ligger på hver sin side af det samme gamle tyrkiske hus, de deler køkken og har næsten identiske menukorts, hvilket gør jeg slår dem sammen på et punkt.

På Ev restaurant sidder man ved borde, tjenerne taler engelsk og der er live musik hver aften. På Dut Dibi er der pop musik i højtalerne, du sidder i bløde sofaer eller lænestole, du kan ryge vandpibe og menuen står på tyrkisk. Dut dibi er en lille smule billigere end Ev restaurant og miljøet er ungt mens Ev restaurant er mere klassisk og til tider festligt, pga. live musikken.

restaurant taste alanya, a different taste alanya, alanya dk, suncharter, restaurant alanya, alanya restaurant, cikcilli restaurant,

Taste

Næsten gemt i Cikcilli ligger en af Alanyas mest unikke restauranter. Jeg har kender både den tidligere ejer og den nuværende ejer, som begge er svenskere (og så søde).

Det der gør restauranten unik, er at menukortet dagligt skifter. Eller retter sagt tavlen med menuerne. Der er nemlig ikke et fysisk menukort.

Deres mad er nytænkende og altid velsmagende. Restauranten er en lille grøn have og når du sidder der, så glemmer du tid og sted.

På Taste er der ingen musik, kun tyrkiske kvinder i køkkenet og en bamse flamingo.

Jeg ved ikke, hvordan jeg bedre skal forklare oplevelsen af Taste, så jeg anbefaler du selv prøver det!

Della via, Della Via Alanya, cafe Alanya, Della Via cafe Alanya, bedste restauranter i Alanya

Della Via

Gemt lidt væk fra den store gade, lige ved moskéen tæt ved Atatürk statuen ligger den hyggeligste lille café ved navnet Della Via.

Dette er mit go-to-place for en god milkshake (jeg drikker hverken kaffe eller the) mens min kæreste ofte får lidt varmt og drikke.

Indretningen er super hyggelig og personalet er rigtig søde.

Salad Sociaty, sunde restauranter i Alanya, Morgenamad i Alanya, Sund fast food i Alanya,

Salat Society

Fint gemt bag Starbucks i centrum, ligger Salat Society (der hvor Juice and Friends lå før). Et dejligt sted med sund fast food og en stor og anderledes morgenmad.

Når jeg er på farten, svinger jeg ofte omkring Salat Society efter en sandwich med laks, og når der skal hygges med veninder i weekenden, så bestiller vi deres lækre morgenmed, som blandt andet har croissant, avokado på toast og lækre æg.

bisquitte Alanya, Alanya bisquitte, bedste restauranter i Alanya,
bisquitte Alanya, Alanya bisquitte, bedste restauranter i Alanya,

Bisquette

Før lå der en Robert Café, som jeg aldrig helt blev fan af. Men nu er den lukket og i stedet er Bisquette åbnet i dens lokaler på Damlatas, hvilket jeg er stor fan af.

Bisquette er en tyrkisk café kæde, som jeg ikke kendte til, før den åbnede i Alanya.

Jeg har allerede spist der flere gange, for det der er skønt ved Bisquette er, at deres menukort er SÅ spændende. Retterne er helt anderledes end hvad caféer i Alanya ellers servere, og jeg byder deres nytænkning og fede indretning meget velkommen i mit liv!

Suppe i Alanya, bedste suppe restauranter i Alanya, De bedste restauranter i Alanya, Alanya restauranter, Tyrkisk Kyllingesuppe
Synes du, du har set dette foto før? For 5 år siden lagde jeg det gratis ud til download på Pixabay. Siden dengang er billedet blevet brugt på et utal af blogs og hjemmesider, hvilket gør mig stolt. Oprindelig er billedet taget på Serin Yeri og jeg spiste den kyllingesuppe.

Şefin Yeri

Jeg har taget den tyrkiske suppekultur 110% til mig og jeg spiser riiiigtig meget suppe. Rigtig meget af det suppe, kommer fra Şefin Yeri, hvis kylling suppe, jeg er besat af!

Deres kylling suppe er cremet med mellemstore stykker kylling. Når den bliver serveret, bliver man tilbudt at få helt smeltet smør i suppen, hvilket bestemt ikke gør den sundere, men til gengæld smager det godt.

Der bliver også serveret en tallerken med grønt samt ristet brød og smør sammen med suppen.

Jeg ved de også har andre ting på menukortet, men jeg elsker supper for meget, til at gide at prøve noget som helst andet.

Fortsættelse følge, i takt med jeg finder flere gode restauranter i Alanya……

Fortæl mig gerne i kommentarfeltet, hvad dine favorit restauranter i Alanya er! Er du enig i min liste eller har du måske nogle helt andre favoritter.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bent
  29/05/2020 at 11:23 am

  Syntes du mangler emerald garden i oba

  • Reply
   Tea Tougaard
   30/05/2020 at 5:03 pm

   Hej Bent
   Kan gætte det er din favorit :)?

  • Reply
   Helge Håheim
   30/05/2020 at 6:48 pm

   3 av 4 sendte ut maten sist vi var der. 2 hadde bestilt biffen rear og 2 medium. Alle kom gjennomstekte og grå hele veien. Slik skal det ikke være.

 • Reply
  Helge Håheim
  30/05/2020 at 3:35 pm

  Den såkalte Champagne lunch på En Vie er dessverre uten ekte Champagne. Er nok bare musserende vin de serverer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.