3 år i Tyrkiet – sådan planlagde jeg at flytte

Den 30 marts er det 3 år siden jeg landede i Tyrkiet med 25 kg af mine ejendele, og en drøm om at skabe et liv væk fra Danmark.

I første omgang var det hele på prøve. Jeg rejste til Alanya, mens jeg skrev mit speciale og havde derfor 2 måneder med SU med mig på rejsen.

Jeg vidste fra start jeg skulle til Danmark i juni for at gå til til eksamen og for at fejre mine forældres sølvbryllup. Gik alt godt skulle juni også bruges på at afslutte alt i Danmark, herunder min skønne lejlighed i Århus, alle mine forsikringer, mit fritidsarbejde, sælge min bil osv.
Alt gik godt, for nu har jeg jo været her i 3 år. Jeg har valgt at skrive dette blog indlæg som en trin-for-trin guide til hvordan jeg gjorde min drøm om Tyrkiet til virkelighed. Hvem ved, måske inspirerer jeg en anden til at følge drømmen.

alanya, dansker i alanya, dansker i Tyrkiet

Forberedelsen

Jeg begyndte at drømme om at flytte til Tyrkiet allerede omkring august 2012, og begyndte derfra at planlægge hvordan det kunne lade sig gøre når mit studie ville ende året efter.

Det jeg brugte meget tid på var regler (surprise). Jeg søgte viden i forskellige forums, på ambassadens hjemmeside, og via venner i Tyrkiet. Det er ingen hemmelighed at jeg fandt den online viden der var tilgængelig meget meget mangelfuld, og det var den klare inspirationskilde til at starte Alanya.dk. Inden jeg flyttede, have jeg styr på alt omkring regler for opholdstilladelse, styr på opsparing så jeg havde den at søge opholdstilladelse med, samt at få startet op for. Jeg havde også styr på reglerne for kørsel, internationalt kørekort, hvordan jeg kunne sygeforsikring mig selv og en masse masse andet. Den viden jeg fik gav mig ro i maven og følelsen af kontrol.

Læs også >> Er du klar til at flytte til Alanya?
Fik et job

Via email og Skype havde jeg allerede et arbejde i Alanya, inden jeg kom dertil. De hjælp mig også med at finde en lejlighed, som jeg boede i de første par måneder. Jobbet havde jeg ikke særlig længe, da min drøm om selv at skabe noget var den vej, jeg ville følge i Tyrkiet, men det var en fin start for mig og måske også for andre.

Seværdigheder i Hobro, Seværdigheder i midtjylland, Seværdigheder i Jylland, Verdenskortet, Verdenskortet Hobro, Verdenskortet Midtjylland, seværdigheder i Danmark, rejseblog, rejseguide, danish travelblog, Rejsebloggen

Gik på tyrkisk sprog skole.

Eftersom jeg planlagde min flytning i god tid, gav det mig også mulighed for at lærer lidt tyrkisk inden jeg flyttede. Jeg blev tilmeldt et tyrkisk kursus i Århus og tog både holdet som begynder og let øvet inden jeg flyttede. Det hjælp mig rigtig meget, at inden jeg flyttede kunne lidt tyrkisk og jeg vandt meget respekt på blandt andet det arbejde jeg havde, at jeg kunne sige lidt.

Læs også >> Liste: Værd at se i Istanbul

Gennemgik mine ting.

Når man pludselig skal koge alt det vigtigste i ens liv ned at være i en kuffert, så skal man også overveje hvad der betyder noget for en. Min tankegang i starten var jeg kunne bo på en madras på gulvet med 3 par rene underbukser. Ideen med at flytte var jo at få ryddet op og komme ind til kernen af hvad liv, jeg ønskede at skabe. Jeg må dog indrømme i dag, jeg aldrig kom til at bo helt ydmygt og simpelt, og at jeg redde bygger mere end nogensinde nu.

Læs også >>Hvordan er det at bo i Tyrkiet?

Midyeci ahmet, de bedste restauranter i Istanbul, spisesteder i Istanbul, restaurant anmeldelser i Istanbul, Istabul muslinge restaurant, muslinger istanbul, de bedste muslinger i Istanbul

Livet til gennemgang.

En stor del af jeg blev i Tyrkiet og gav det en chance, var jo nok at jeg mødte min kæreste og kunne mærke at det var en kærlighed der var værd at satse på. Siden hen kom der fantastiske veninder til, for ikke at tale om min skønne svigerfamilie og mine mange søde forretningspartner.

Jeg har aldrig fortrudt jeg tog springet, men jeg har heller aldrig fortrudt, jeg forberedte mig godt på det.
Gem

8 Comments

  1. […] nydeligt skrev jeg dette indlæg om min egen 3 års dag for at bo i Tyrkiet, og derfor kan de fleste så nok regnen ud at jeg først […]

  2. […] Hvis du mangler mere viden anbefaler jeg du læser indlæggende Hvad koster det at bo i Tyrkiet?, Er du klar til at flytte til Alanya?, og 3 år i Tyrkiet – sådan planlagde jeg at flytte. […]

  3. […] At flytte til Alanya var mit lille personlige oprør mod den kedelige danske hverdag. I Danmark boede jeg i en fed lejlighed i Århus centrum, jeg havde et fuldtids universitetsstudie, 2 fritidsjobs og sad i 3 bestyrelser. Min kalender var altid fyldt, og inde i hovedet havde jeg allerede levet store dele af mit voksenliv med en stilling i et reklamebureau, fredag som den bedste dag i ugen og mandag som en dag der skulle overståes. Meningsløse byture, et materialet overforbrug og alt for mange søvnløse nætter, hvor jeg var stresset over ingenting. At leve det i hovedet var nok, der skulle ske noget andet. Der skulle ske noget hvor jeg ikke kendte afslutningen på min historie. At det blev Alanya var på mange måder tilfældigt men ikke et valg jeg har fortrudt nogensinde. Læs også mit indlæg med 3 år i Alanya her. […]

  4. Tea hvor er det flot skrevet.
    Held og lykke fremover😀😀

  5. […] Sidste år “fejrede” jeg dagen med at skrive indlægget: 3 år i Tyrkiet – sådan planlagde jeg at flytte. […]

  6. […] Hvis du er 100% sikker på, at du skal bo i Alanya, så skal du i gang med at planlægge, hvordan du rent teknisk vil gøre det. Ikke flere drømmende tanker, nu skal du have planlagt din flytning. Hvis du mangler lidt hjælp til, hvordan det kan gøres, så læs indlægget “3 år i Tyrkiet – sådan planlagde jeg at flytte”. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.