Hvordan er det at bo i Tyrkiet?

et tyrkisk hjem, et tyrkisk hus, hus fra tyrkiet, danks i tyrkiet, hvordan er det at bo i tyrkiet, sådan er den tyrkiske hverdag,

For et par dage siden fik jeg en besked fra min søde kusines endnu sødere datter Julie.

Hun skrev at hun var ved at lave en skoleopgave om Tyrkiet, og hun ville gerne vide hvordan det er at bo i Tyrkiet. Først foreslog jeg hende at læse lidt her på bloggen, men hun skrev hun ikke rigtig fik svar på hendes spørgsmål.

Rigtigt nok, jeg har jo aldrig skrevet om hvordan det er at bo i Tyrkiet på bloggen, jeg har jo kun skrevet om min hverdag på bloggen.
Jeg skrev følgende (lange) besked til søde Julie:

Det er dejligt at bo i Tyrkiet fordi der er masser af solskin, smuk natur, billig frugt og grønt, store lejligheder til billige penge (en lejlighed koster mellem 300-800 tl for 3 værelses lejlighed). Menneskerne er søde, og hjælpsomme men i turist områderne kan det være svært at være udlænding, da de hele tiden tror man er turist og at de kan sælge dig noget billigt skrammel for overpris.

Ulemperne er sproget, der er meget svært at lærer. Det kan være svært at lærer deres offentlige systemer og de har en anden tilgang til arbejde og arbejdstimer. I hverdagen er deres muslimske baggrund ikke et problem, men det kan kræve lidt tid at forstå de muslimske helligdage og hvorfor de er vigtige for dem. F.eks hvorfor de holder ramadanen, børnenes dag eller sukkerfesten. Ligeså kender de ikke til jul og påske, hvilet som dansker kan være svært at forstå, da det er så normalt for os.

Jeg bor med min tyrkiske kæreste Taner (vi har været sammen 3 år). Taner har modsat mig IKKE lært at klare sig selv og derfor har jeg måtte lærer ham at vasketøj, starte en opvaske maskine og lave mad. Hans mor har gjort alt praktisk i hverdagen for ham, og det synes jeg som dansker er, at gøre sine børn en bjørnetjeneste. Det er ikke almindeligt at bo sammen før man er gift, men vi bor i samme hus som hans forældre (vi er naboer) og de synes det er helt okay, så det er intet problem. Vi spiser aftensmad med dem næsten hver dag, og vi sidder på gulvet og spiser. De spiser med gaffel og ske, så jeg må selv tage en kniv hvis jeg har brug for en. De spiser meget suppe og grøntsager. Kød har kun en lille del af maden. Man kan ikke drikke vandet i vandhanen men man vender sig hurtigt til det.

På nogle punkter er deres system som det danske systemer var for 20 år siden, på andre punkter er de på samme niveau som os, men de arbejder altid langsomt, og deres systemer er ulogiske.


Jeg ved ikke hvorfor, men på nogle punkter var det svært at beskrive de gode ting.

I starten jeg boede her synes jeg det var nemt. Måske er de gode ting så fast del af hverdagen at jeg ikke tænker over det mere, måske er det fordi det følelses overfladisk at skrive “jeg elsker solskin og fuglesang” eller måske er det bare fordi, det er så mange nederne og kedelig ting ved at bo i Danmark, at det ikke er store gode ting, de gør forskellen men derimod alt det dårlige der ikke er.

Hvis du også skal skrive en skoleopgave om Tyrkiet, så er du altid velkommen til at skrive til mig på Facebook, eller på hello@teatougaard.dk
1 Comment

  1. […] Læs også >> Hvordan er det at bo i Tyrkiet? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.