Er du klar til at flytte til Alanya?

Festival tyrkiet, house dance festival, house festival tyrkiet, festivaller i Tyrkiet, Magic break, magic break festival, unikke festivaller, anderledes festivaller, Break magic, Magic break festival, tyrkiet festival, turkey festival, magic break a new planet, Alanya festival,

Emnet at flytte til Alanya er noget, jeg har skrevet om flere gange.

Men det er også et oplagt emne at skrive om, da jeg selv har taget springet, og fordi jeg ved mange, der læser min blog også går med drømmen om at flytte til udlandet en dag.

Med jævne mellemrum kontakter andre med drømmen mig, oftest piger, som ønsker at flytte til Alanya og starte en hverdag her, enten alene eller sammen med den kæreste, de har fundet her.

Det jeg starter med at spørge piger, der ønsker at flytte er “er du klar til at flytte til Alanya, og har du en plan B, hvis det ikke bliver som du drømte om

Læs også >> Hvordan er det at bo i Tyrkiet?
Hvad drømmen om Alanya er, er vidt forskelligt for person til person.

For mig selv handlende drømmen om mere frihed, om at få skåret en masse pligter og materialisme ud af mit liv og om at finde roen til at skabe noget.

Jeg fik min frihed, da jeg skabte Alanya.dk og selv kunne tilrettelægge min hverdag. Jeg fik skåret pligter og en masse ligegyldig materialisme fra mit liv og jeg fik designet mig første magasin, samtidig med jeg fik lavet en masse andre projekter, som tilfredsstiller min skabertrang.

Hvis man går og drømmer om at flytte til Alanya og skabe en hverdag her, så vil jeg gerne give nogle gode råd med på vejen.

Instagram far, rejseblogger far, tyrkisk landsby, danske rejseblogs, rejseblog
Spørg for at have en god opsparing, inden du flytter.

Det er dyrt at flytte, også til Tyrkiet.

Indskud til lejlighed, ting og eventuelt møbler til lejligheden samt opfyldning af mad, rengøringsmidler, sæber og toiletpapir, er også alt sammen udgifter man skal kunne betale for kort efter man er flyttet.

En opsparingen kan også blive nødvendig, hvis man ikke har har et job fra dag ét man ankommer til Alanya, antaget selvfølgelig man ikke har en førtidspension, en SU eller en super rig kæreste.
Budget ferie i Danmark, Danmark budget ferie, Skagen ferie, guide itl skagen, skagen rejse, camping i Skagen, rejseblog, dansk rejseblog, oplevelser i Skagen, seværdigheder i Skagen

Læg en god plan

At bare lukke øjnene og håbe på det bedste er ikke en taktik, jeg vil anbefale, hvis man ønsker at flytte til Tyrkiet. Landet har regler, og de regler skal man overholde ellers kan det få alvorlige konsekvenser.

Lige så er det en god ide at ligge en plan for, hvad man vil få hverdagen til at gå med, både hvis man har et job, og hvis man ikke har. Mange piger som flytter til Alanya, for at være tæt på deres kærester, oplever hurtigt at dagene kan være lange, når kæresten er væk hele dagen.

Er du ikke kreativ eller god til at underholde sig selv, så kan det være et helvede at komme igennem dagen.

Jeg synes også det er vigtigt at tænke på ting, som at lærer det tyrkiske sprog, lave et netværk, hvad du vil lave i fremtiden, når du bor i Alanya.

Alanya blog, liv i paradis, lev som en drøm, tyrkiet blog, travelblogger, danish travelblogger, alanya, dansk i alanya, dansk i tyrkiet,

Læg en god plan B

Selvfølgelig skal man ikke flytte til Alanya med planen om at det går galt, men det er alligevel en god ide at have en plan B.

Stil f.eks dig selv spørgsmålene:

 • Er jeg virkelig klar til at flytte ud af mit hjemland?
 • Hvad vil jeg gøre, hvis min kæreste slår op?
 • Hvordan sikre jeg mig, at jeg kan vende tilbage til Danmark, hvis det går galt?

Om man er klar over hvad man ønsker at gøre, hvis kærligheden brister, kan jeg ikke give gode råd til.

Men m.h.t til at sikre sig i Danmark, vil jeg anbefale at man beholder sin akasse, så man har mulighed for at få dagpenge, hvis man vender hjem til Danmark. Husk at tale med din fagforening om at du flytter og spørg til hvor længe du kan beholde din ret til dagpenge.

Læs også >> Skal lærer dig tyrkisk på 3 minutter?

Sharks poolbar, Sharks poolhall, Sharts i aarhus, Sharks i Århus, seværdigheder i århus, oplevelser i Århus, det kan du lave i Århus, Henriette fra gift ved første blik,

Netværk og venskaber

Et hvert paradis har slanger, og her er Alanya ingen undtagelse.

At få sig et netværk i Alanya er vigtigt, at skabe venskaber er svært. Hvis man gerne vil møde andre danskere i Alanya, så anbefaler jeg man møder op til nogle af de mange danske sammenkomster og samlingssteder der er.

Alanya har flere klubber, hvor der er gratis adgang for alle. I Alanya eksistere der også en forening for danskere under navnet DK Alanya.

Ovenstående ideer har en ca. gennemsnitsalder på 45+ år og “desværre” for den unge generation, som ønsker at komme til Alanya, er der ikke nogle oplagte steder at møde andre unge danskere.

Venskaber er, ligesom i Danmark, svære at skabe. Et venskab er en ægte forbindelse mellem folk, som har mere tilfælles end at være fra Danmark. Mine veninder har jeg “fundet” på meget forskellige måder, og ført dem sammen, så de også er veninder på kryds og tværs.

For mig selv handler det meget om, at vi har nogle fælles interesse, skaber smil på hinandens ansigter og støtter hinanden de drømme vi har.
Gem

Gem

Gem

4 Comments

 1. […] du mangler mere viden anbefaler jeg du læser indlæggende Hvad koster det at bo i Tyrkiet?, Er du klar til at flytte til Alanya?, og 3 år i Tyrkiet – sådan planlagde jeg at […]

 2. Hej, jeg er en dansk bøsse, som har en ven i Alanya. Vi ønsker at flytte sammen i Alanya, er det en god ide er der accept og tolerance og kan tyrkerne lide mænd, der kan lide mænd?

  1. Hej
   Det burde ikke være noget problem. Jeg kender flere homoseksuelle par i byen, og de virker til at have velfungerende liv.
   // Tea

 3. […] Læs også >> Er du klar til at flytte til Alanya? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Indholdet er beskyttet af TeaTougaard.dks copyright !! Ønsker du adgang til teksterne, så tag skriftlig kontakt til mig.